Fast
Din nou necazuri cu spatele

Ce ghinion! Simona are iar probleme cu spatele în Wuhan, se retrage din meciul cu Rybakina

Treizecizero | 25 septembrie 2019

Un meci care se anunța foarte promițător s-a terminat prematur și îngrijorător pentru Simona Halep.

Simona Halep a trebuit să se retragă la 4-5 în primul set al meciului din optimile de finală de la Wuhan cu Elena Rybakina, din cauza unei probleme la spate. Simona a condus cu 4-2 în primul set, apoi Rybakina a revenit și a trecut la conducere, în momentul în care jucătoarea noastră a decis, după un medical time-out, că nu mai poate continua.

Spatele Simonei a părut să se fi blocat în game-ul anterior, lucru confirmat apoi de ea la conferința de presă. Accidentarea a survenit la a doua minge de la 4-4, când Simona a lovit un rever dintr-o poziție mai joasă. Ea a cerut în pauza următoare un MTO, și a primit îngrijiri medicale pe teren, dar acestea nu au ajutat-o foarte mult. Cu mobilitatea trunchiului clar afectată, Simona nu a mai putut servi și nici efectua mișcarea de rotire necesară loviturilor și s-a retras înainte de sfârșitul gameului.

Este al doilea an consecutiv când spatele o afectează pe Simona la Wuhan. Anul trecut, aici s-a accidentat la un antrenament cu Kvitova înainte de startul turneului, și, deși a dus la capăt meciul din turul doi cu Cibulkova, acela avea să fie și ultimul meci întreg al anului pentru ea. Ea avea să fie apoi diagnosticată cu o hernie de disc, pentru care nu a fost, din fericire, nevoie de operație; după pauza de iarnă, Simona a revenit la începutul sezonului 2019. Nu putem decât spera că aceasta este o accidentare superficială și nu reeditarea acelei hernii.

Poate și cu gândul la acest lucru, Simona a ales să nu-și mai asume niciun fel de risc de această dată, în contextul în care urmează turneul Premier de la Beijing și WTA Finals din Shenzhen.

Primele declarații ale Simonei anunță că ea a simțit o durere intensă după ce a lovit un rever la 4-4, 0-30.

„E o accidentare la spate, în zona lombară. Cred că e mai degrabă ceva muscular, dar încă nu știu exact, pentru că n-am apucat să verific corespunzător”, a spus Simona, venită la conferință la câteva minute după ieșirea de pe teren.

Simona nu știe încă gravitatea situației, dar nu simte că ar fi vorba de aceeași problemă la spate ca în trecut, deși e în aceeași zonă, potrivit declarațiilor făcute de ea la conferința de presă.

https://twitter.com/Camelia30_0/status/1176719639495270400?s=20

Meciul a fost excelent până la acel punct. Rybakina s-a dovedit, după cum ne așteptam, o adversară redutabilă. Campioana de la București a etalat un tenis bazat pe lovituri puternice, susținut de o selecție a loviturilor foarte bună și o deplasare solidă pentru o jucătoare înaltă. Nivelul a fost ridicat din start, ambele atacând și încercând să-și impună jocul încă de la serviciu-retur. Consecința a fost un număr semnificativ de breakuri (câte două fiecare).

Simona a început mai bine, distanțându-se la 4-2 și obligând-o pe Rybakina să acopere tot terenul. Kazaha a rezistat destul de bine, dar din spatele terenului e greu să faci față ritmului Simonei. După ce a cerut un OCC, Elena s-a văzut nevoită să facă niște schimbări: a încercat să scurteze schimburile, fie apăsând mai repede pe trăgaci, fie venind la fileu. Tactica a funcționat și a ajutat-o să recupereze deficitul, egalând scorul la 4.

Simona ar fi urmat să joace azi și la dublu, alături de Raluca Olaru, cele două fiind calificate în turul al doilea, unde le-ar fi întâlnit pe Duan/Kudermetova.

Simona a anunțat, ulterior, pe Twitter, că va merge la Beijing, se va trata și că e încrezătoare că se va recupera rapid.

https://twitter.com/Simona_Halep/status/1176851946772357121?s=20

Sorana trece mai departe la Tashkent

Sorana Cîrstea revine a treia oară în sferturi la Tashkent, acolo unde a câștigat titlul în 2009 și a mai jucat în această fază a competiției în 2011. Sori a învins-o pe Ysaline Bonaventure, 3-6, 6-3, 7-5, și o va întâlni pentru un loc în semifinale pe Danka Kovinic. Va fi primul lor duel pe hard; Sorana a câștigat două din cele trei întâlniri anterioare jucate pe zgură.

Este al patrulea turneu în acest sezon în care Sorana atinge cel puțin faza sferturilor, după Shenzhen, Budapesta și Nurnberg.