Fast
Revin Naomi și Bianca

Beijing, tabloul | Ultimul mare turneu al circuitului feminin în 2019 înainte de finalul din Shenzhen va cântări greu în lupta pentru locul 1

Radu Marina | 27 septembrie 2019

Cu nouă jucătoare din primele zece ale lumii prezente la start (lipsește doar Serena Williams, care s-a retras), ultimul turneu Premier Mandatory al anului și-a stabilit, în urma tragerii la sorți, tabloul principal.

Temele de discuție sau eventualele întrebări pe care turneul de la Beijing le pune pe masă au la bază fie lupta pentru locul 1 la finalul sezonului, fie ocuparea ultimelor locuri disponibile la Shenzhen. 

Spre deosebire de Wuhan, la Beijing vor evolua Naomi Osaka și Bianca Andreescu, iar bye în primul tur vor avea doar jucătoarele ajunse în semifinale la Wuhan (Aryna Sabalenka, Ash Barty, Alison Riske și Petra Kvitova). Favoritele principale sunt Ash Barty, Karolina Pliskova, Elina Svitolina, Naomi Osaka, Bianca Andreescu, Simona Halep, Petra Kvitova, Kiki Bertens și Belinda Bencic. 

Cum arată tabloul și eventualele trasee ale favoritelor 

Simona Halep. Dacă din punct de vedere fizic lucrurile stau bine, Simona ar urma să evolueze în primul tur împotriva unei jucătoare din calificări (later update: Rebecca Peterson, numărul 53 WTA, 1-0 Simona în H2H). Favorită 6 la acest turneu, Simo ar întâlni-o în turul secund pe învingătoarea dintre rusoaica Ekaterina Alexandrova și americanca Bernanda Pera, iar în turul al treilea ar putea-o aștepta Aryna Sabalenka, câștigătoarea de la Wuhan. În sferturi s-ar putea revedea cu Caroline Wozniacki, care se simte bine de regulă la Beijing, sau chiar Svetlana Kuznetsova. A ieșit de pe această parte Karolina Pliskova, eliminată de Jelena Ostapenko în primul tur.

Dacă se vor respecta capii de serie, Simona s-ar putea întâlni în semifinale fie cu Naomi Osaka, fie cu Bianca Andreescu. Finala ar putea fi cu una dintre Ash Barty, Petra Kvitova sau Belinda Bencic. 

În cazul Simonei, care e deja calificată matematic la Shenzhen, obiectivul principal pentru acest final de sezon (și nu numai) e să rămână sănătoasă. Abia după aceea vine discuția despre șansele ei (care încă rămân destul de mari) de a încheia anul în calitate de lider mondial. 

Ash Barty. Semifinalistă la Wuhan, unde a pierdut în fața Arynei Sabalenka și a părut că suferă fizic, Barty va avea bye în primul tur și se va întâlni în turul secund cu una dintre Yulia Putintseva sau o jucătoare venită din calificări. În turul trei s-ar putea întâlni cu Sloane Stephens, favorita 13 a turneului, iar în sferturi ar putea avea parte de un test dur, dacă se vor respecta calculele hârtiei: Petra Kvitova sau Belinda Bencic. Tot pe această jumătate de tablou se mai află Venus Williams (începe cu Barbora Strycova), Kristina Mladenovic (vs. Danielle Collins, iar învingătoarea urmează să joace cu Kvitova) sau Su-Wei Hsieh (vs. Belinda Bencic în primul tur). 

Karolina Pliskova. Favorită 2 la Beijing, Pliskova are parte de un debut nu tocmai facil – cel puțin la prima vedere. Cehoaica se revede cu Jelena Ostapenko, care a învins-o în ultimul lor meci jucat la Stuttgart, însă letona trece printr-o criză de rezultate, dar și probleme fizice. 

Pliskova, ca și Barty ori Simona, e deja calificată la Shenzhen și este una dintre principalele candidate la a încheia sezonul în calitate de lider mondial. 

Elina Svitolina. Calificarea în sferturi la Wuhan a dus-o pe Svitolina mai aproape de o calificare la Shenzhen, unde e campioana en-titre. În acest moment, ea se află în luptă directă pentru ultimul loc cu Kiki Bertens și Belinda Bencic. 

Pentru a păstra șanse de calificare, Svitolina are nevoie de un rezultat bun și la Beijing, unde va juca în primul tur cu Anastasija Sevastova, cea care a învins-o anul trecut la US Open. Lucrurile însă s-ar putea simplifica destul de mult și pentru ea în situația în care Serena Williams se va retrage și de la Shenzhen (lucru foarte posibil). 

Bianca Andreescu. Proaspăt revenită în circuit după 3 săptămâni de pauză, Bianca va juca la Beijing primul turneu în calitate de campioană de Grand Slam. Andreescu, care nu a mai pierdut un meci complet din martie (!) o va avea ca adversară în primul tur pe Aliaksandra Sasnovich. În turul doi ea se poate vedea cu Elise Mertens sau Petra Martic. 

Meciuri bune în primul tur. Belinda Bencic – Su-Wei Hsieh; Barbora Strycova – Venus Williams; Elina Svitolina – Anastasija Sevastova; Garbine Muguruza – Sofia Kenin; Caroline Garcia – Dayana Yastremska; Donna Vekic – Kiki Bertens; Karolina Pliskova – Jelena Ostapenko. 

Foto: Jimmie48Photography

Nou în Shop-ul 30-0!

Chill e cuvântul anului. Iar titlul Simonei de la Wimbledon e performanța anului. Iar noul tricoul 30-0 salută starea de spirit a Simonei 😉

Comandă Chill Year din Shop! Disponibil în trei variante de culori.