Fast
Cu ochii pe titlu

Andreea Mitu și Sorana Cîrstea sunt din nou într-o finală WTA

Treizecizero | 12 aprilie 2019

Andreea Mitu și Sorana Cîrstea s-au calificat în finala turneului de dublu de la Lugano, prima lor finală WTA în această formulă.

Reunite la Lugano, cele două prietene au făcut un turneu solid la Lugano, culminând, după două victorii obținute în decisiv, cu victoria de azi din semifinale, contra Bacsinszky/In-Albon, un dublu elvețian. Andreea și Sorana au făcut cinci break-uri în victoria, 6-4, 6-3, obținută în o oră și 19 minute.

Sorana se întoarce într-o finală WTA de dublu după cinci ani, precedenta ei apariție fiind finala de la Tianjin 2014 (pierdută alături de Andreja Klepac). Per total, Sorana are deja în cont 9 finale WTA de dublu, cu un bilanț de 4-5. A mai jucat una alături de o româncă (Monica Niculescu, în 2008, la New Haven).

Ea a făcut un prim tur foarte bun la simplu (victorie cu Mona Barthel, 6-7, 6-2, 6-4), fiind apoi eliminată de Polona Hercog (3-6, 7-6, 6-4).

Andreea Mitu are șansa unui nou trofeu la dublu, în această a doua ei carieră, după ce a devenit între timp mamă. Andreea a câștigat, nu la mult timp după revenire, vara trecută la București, alături de Irina Begu. Acela a fost al treilea ei titlu WTA la dublu (mai are și o finală, tot la București, alături de Patricia Țig).

Nu la mult timp după acel titlu, Andreea povestea, într-o discuție cu 30-0, despre provocările pe care le presupune combinația dintre viața de mamă și cariera de jucătoare profesionistă: „Dar pentru asta muncesc, de asta e motivația mai mare. Mă gândesc la el înaintea mea, acum e pe primul loc. Vreau să-l iau peste tot, mai ales că e unul dintre motivele pentru care vreau să ajung iar acolo sus, ca să împart toate momentele astea frumoase cu el. Una e să mă gândesc că am jucat la US Open de șapte ori, dar am fost singură; acum vreau să mai joc de câteva ori și să fiu cu copilul meu acolo”, spunea Andreea.

În ultimul act, dublul Mitu/Cîrstea (3) va înfrunta perechea câștigătoare dintre Bencic/Kuzmova (3) și Kudermetova/Voskoboeva.

Este a doua săptămână consecutivă când un dublu sută la sută românesc ajunge în fazele superioare ale unui turneu WTA, după ce săptămâna trecută, la Monterrey, Elena Gabriela Ruse și Ana Bogdan s-au oprit în penultimul act, la un pas de prima lor finală.

https://twitter.com/WTARomania/status/1116751951700680710

Lista titlurilor și a finalelor românilor în 2019, WTA și ATP, simplu și dublu

Titluri
Irina Begu și Monica Niculescu – dublu, Hua Hin

Finale
Simona Halep – Doha
Horia Tecău (cu Jean Julien Rojer) – dublu, Rotterdam
Andreea Mitu și Sorana Cîrstea – dublu, Lugano*

*Urmează să se joace

***

Tenisul românesc chiar este „Fire”. Adică puternic, performant, apreciat, iubit!

Urmărește sezonul 2019 purtând „Romanian Tennis is Fire”, noul tricou de la 30-0, inspirat și dedicat incredibilelor rezultate ale tenisului românesc din ultimii șase ani! 😍😍

Și nu avem doar rezultate; avem o mulțime de personalități puternice; sportivi care ne bucură și de la care ne putem inspira.

Tricoul „Romanian Tennis is Fire” vrea să sărbătorească multitudinea de campioni pe care ni i-a oferit tenisul românesc în ultimul deceniu.

Poartă un tricou care transmite asta, indiferent că ești pe străzile din România sau în tribune la Melbourne sau la New York, la Paris sau la Londra, la București sau la Madrid, în meciurile de Cupa Davis sau de Fed Cup! 🇹🇩🎾🔥