Fast
Un nou trofeu românesc la Praga

Andreea Mitu câștigă turneul de la Praga în proba de dublu, al cincilea ei trofeu WTA

Treizecizero | 6 septembrie 2020

Bucură-te de US Open așa cum se cuvine, echipat corespunzător! Pe durata US Open, ai parte de o reducere grozavă în Shop-ul 30-0, valabilă la șosetele colorate! Primești 40 la sută discount dacă folosești codul de voucher MUSTHAVESOCKS.

Plasează-ți comanda AICI.

Andreea Mitu și Lidziya Marozava au câștigat proba de dublu a turneului WTA 125k de la Praga, după 6-4, 6-4 în finala cu Giulia Gatto Monticone și Nadia Podoroska. Este al cincilea trofeu WTA la dublu câștigat în carieră de Andreea Mitu, care are un bilanț excelent în finale: 5-1, cu unicul eșec în prima ei finală, la București în 2015, alături de Patricia Țig. De atunci a triumfat în turneele WTA de la Istanbul și Bastad (ambele 2016), București (2018, alături de Irina Begu) și Lugano (2019, alături de Sorana Cîrstea).

Andreea și Lidziya au jucat pentru prima dată împreună în această săptămână și au ajuns în finală după ce au fost la un pas de eliminare în primul tur, când au salvat patru mingi de meci în victoria cu Eikeri/Harrison (4-6, 7-6, 10-3). Favorite 7, perechea româno-bielorusă au câștigat la limită și în turul al doilea, cu Kania/Piter (4-6, 6-4, 10-8), dar apoi n-au mai pierdut decât un set în următoarele trei meciuri, în semifinale.

https://twitter.com/tennispragueopn/status/1302586945281970178?s=20

Titlul o saltă pe Andreea până pe locul 104 în clasamentul de dublu, a treia româncă în această ierarhie, după Raluca Olaru și Monica Niculescu.

Turneul de la Praga a fost unul special, funcționând ca oportunitate pentru jucătoarele afectate de absența calificărilor de la US Open. De aceea, tabloul de simplu a fost unul gigant, având în mod excepțional 128 de poziții, adunând la start multe jucătoare aflate în varii etape ale carierelor lor: în revenire, jucătoare care atacă intrarea în Top 100, tinere la început de drum sau veterane mai des întâlnite în turneele ITF.

Cap de serie numărul 1 la simplu a fost Monica Niculescu, alte opt jucătoare din România fiind prezente pe tabloul principal, dintre ele Jaqueline Cristian și Irina Bara ajungând până în turul al treilea. Câștigătoarea la simplu a fost Kristina Kukova, care a învins-o în finală pe italianca Elisabeta Cocciaretto.

Foto: Pavel Lebeda / Sport-pics.cz / via PragueOpen

Lista titlurilor și a finalelor reușite de jucătorii români în 2020, ATP și WTA, simplu și dublu

Turnee câștigate

Simona Halep – Dubai, Premier
Laura Paar – dublu (cu Julia Wachaczyk), Lyon, International
Irina Begu – Indian Wells, WTA 125k
Simona Halep – Praga, International
Andreea Mitu – dublu ( cu Lidziya Marozava), Praga, WTA 125

Finale

Raluca Olaru / Monica Niculescu – Praga, International