Fast
Ana trece de Bouzkova

Ana Bogdan trece din nou în runda secundă la US Open, se pregătește de Pliskova

Treizecizero | 28 august 2018
US Open este oferit de

US Open, locul unde Ana Bogdan a reușit prima dată să câștige pe tabloul unui turneu de Grand Slam, i-a adus din nou motive de mulțumire româncei, care s-a calificat în runda secundă pentru al treilea an consecutiv, după 6-4, 6-2 cu Marie Bouzkova, din Cehia; a doua româncă în runda a doua, după Irina Begu.

A fost o bună ocazie să vedem cât de important este un tur întâi cu context cât de cât favorabil, care să înlesnească intrarea în turneu. Bouzkova este o jucătoare interesantă, cu un joc all-court, campioană la junioare la US Open în urmă cu patru ani, și care și-a croit loc spre Top 200 cu o serie de rezultate foarte bune în circuitul ITF, unde a adunat 11 titluri. Doar că și-a consumat suficiente resurse în calificări, unde și-a făcut loc printr-o secțiune grea a tabloului, trecând de Ann Li și de Marta Kostyuk, alte două tinere de mare perspectivă, astfel încât azi, la debutul ei într-un Grand Slam, Marie avea nevoie de ceva special ca să treacă de Ana.

Cehoaica de 20 de ani a stat foarte bine în primul set cu Ana, acoperind bine terenul și variind adesea cu scurte sau cu veniri la fileu. Pe serviciu a surprins-o în câteva ocazii pe Bogdan cu serviciul la exterior, iar românca nu a putut aplica o presiunea foarte mare pe retur, astfel că s-a ajuns la 4-4. Aici, Bouzkova și-a făcut mutarea, procurându-și două mingi de break. Ana le-a rezolvat pe ambele, la capătul unor mingi bine elaborate și și-a ținut serviciul. Odată depășit momentul greu, Ana și-a folosit din plin experiența mult superioară, atrăgând-o pe Marie în capcană în game-ul imediat următor cu câteva mingi viclene. Cehoaica n-a știut să gestioneze momentul, a făcut câteva greșeli ușoare, iar Ana a luat setul.

Setul secund a părut doar o chestiune de timp, pentru că ruperea echilibrului era inevitabilă. Bouzkova a făcut eforturi ca să-și țină serviciul în primele două ocazii, dar Ana a crescut nivelul, și-a făcut serviciul tot mai ușor și a început să aibă mai multă încredere în lovituri. Cu câteva passing-uri bine plasate, Ana a făcut daune tot mai mari pe retur, iar după ce a obținut break-ul, a sprintat spre o victorie netă.

O va aștepta acum o altă jucătoare din Cehia, dar de un cu totul alt calibru. E vorba de Karolina Pliskova, care a trecut de Zarina Diyas, 6-4, 7-6 și care încearcă să replice anul acesta rezultatele bune de acum două ediții. Va fi a doua oară când Ana se vede cu Pliskova, după o întâlnire pe zgură, la Bad Gastein, acum patru ani, în care cehoaica s-a impus în două seturi, 6-2, 7-5.

Ziua a doua la US Open aduce pe teren patru români: Marius Copil îl reîntâlnește pe Marin Cilic (meciul 2 pe Grandstand), în vreme ce în meciul 3 de pe Court 13 vom afla dacă Mihaela Buzărnescu se poate baza pe gleznă după accidentarea suferită în Canada. Monica Niculescu deschide programul pe Court 6 cu Julia Glushko, iar Sorana Cîrstea vs Alison Riske e al treilea meci pe Court 11.

Întregul program al zilei este aici.

 

***

Nou de la 30-0: Icecream Tee! 

Răcorește-te cu un tricou cu un design fresh! Tennis to melt for înseamnă acel tenis suprem, pentru care ai trece munții ca să-l poți vedea, trăi, respira. Înseamnă pasiune pentru tenis. Înseamnă și optimism, zâmbet și relaxare.

Mai înseamnă și că te topești după Simona ta, după Federerul tău, după Nadalul tău, după Djokoviciul tău, după tot ce te face să simți că trăiești. Și că e cald și bine.

Topește-te după tenis cu acest nou tricou de la 30-0!

Comenzi de pe stoc AICI.

 

 

Articolele 30-0 sunt susținute de