Ana Bogdan reușește un nou rezultat excelent, se califică în sferturi la Portoroz

Treizecizero | 14 septembrie 2022


Ana Bogdan își continuă perioada foarte bună de formă din partea a doua a acestui sezon, cu o nouă victorie împotriva unei jucătoare solide. Ana a învins-o în optimile de la Portoroz pe Tamara Zidansek, fostă semifinalistă la ediția de anul trecut a Roland Garros, scor 6-1, 6-7, 6-1.

Ana o învinsese în turul precedent pe Ajla Tomljanovic, recent sfertfinalistă la Wimbledon și US Open.

După un prim set expeditiv și un al doilea foarte disputat, pierdut la mare luptă în tiebreak, Ana a fost jucătoarea cu mai multă inițiativă și agresivitate în decisiv, set în care a reușit două break-uri, în drum spre un avantaj consistent de 4-0. Totuși, meciul a continuat să fie dificil de închis, iar următoarele trei game-uri au fost lungi și disputate, cu șanse de ambele părți, înainte ca românca să reușească să-l închidă la a patra minge de meci.

Ana a făcut șapte break-uri azi, câștigând 68 la sută pe serviciul al doilea al oponentei.

A fost a 30-a victorie a anului pentru Ana, care a reușit în această vară prima finală WTA a carierei și a câștigat titlul WTA 125k de la Iași.

Sfertul de finală reușit aici (cel puțin) o va duce între primele 60 de jucătoare ale lumii, foarte aproape de a-și depăși precedentul career high.

În sferturi, Ana o va întâlni pe învingătoarea dintre Beatriz Haddad Maia, favorita 2 și una dintre cele mai în formă jucătoare ale verii, și Cristina Bucsa.