Fast
Lecție utilă, nu demoralizantă

Ana Bogdan nu găsește soluții în fața tenisului speculativ al lui Kerber, pierde în runda secundă

Camelia Butuligă | 1 iunie 2018
Roland Garros este oferit de

Ana Bogdan a fost învinsă în turul al doilea la Roland Garros, după 6-2, 6-3 cu Angelique Kerber, fostul lider mondial. 

6-2, 6-3 într-o oră pare un scor dezechilibrat, dar meciul dintre Ana Bogdan și Angelique Kerber a fost plin de schimburi furioase. Doar că stilul de joc al Anei, ritmat, plat, din spatele terenului, i-a convenit de minune lui Kerber, care absoarbe și redirecționează extrem de bine mingile de acest tip. Ana a și ratat startul, pierzându-și imediat serviciul după un game în care a făcut trei neforțate – era de așteptat ca românca să intre pe teren mai stresată decât adversara ei mai titrată.

Kerber a intrat imediat în modul ”lockdown”, respingând absolut tot, lungind schimburile, forțând-o pe Ana să riște din ce în ce mai mult ca să treacă mingea de ea. Multe schimburi au avut acest scenariu: Bogdan ataca, o împingea pe nemțoaică în spate, executa lovitura care ar fi trebuit să fie de grație.

Însă Kerber nu este Kerber degeaba: o dădea cumva înapoi adânc, resetând schimbul, Ana lovea mai scurt, Kerber ataca imediat și făcea punct. Extrem de frustrant pentru Ana, care probabil că s-a simțit ca Sisif: a muncit enorm, cu rezultate puține.

Până la urmă, acest mod de a juca al lui Angie erodează și răbdarea, și încrederea adversarei: Bogdan a făcut singura dublă greșeală a meciului la un moment foarte nepotrivit în setul doi, pentru a-i da lui Kerber o minge de break, fructificată. Pe lângă apărarea impenetrabilă, Kerber a jucat un tenis foarte speculativ, rupând ritmul cu multe scurte, profitând de poziția retrasă a Anei.

În prima lor întâlnire, Kerber i-a servit o lecție, dar acest lucru nu ar trebui să o demoralizeze. Deși zgura nu e suprafața ei preferată, Kerber rămâne una din cele mai dificile adversare din circuit, iar această înfrângere ar trebui trecută la capitolul experiență prețioasă și folosită pentru eventualele meciuri viitoare. Ana Bogdan a completat prima etapă a ascensiunii spre top – de acum înainte, dacă va continua în același fel, va începe să joace cu nume mari din ce în ce mai mult.

Contra lui Angelique, arsenalul ei obișnuit a fost neutralizat – iată o ocazie să-l îmbunătățească și să adauge noi arme la el. Va fi nevoită să dezvolte planuri de joc alternative și să fie ingenioasă în găsirea de soluții dacă va dori să aibă o șansă împotriva jucătoarelor de top pe care tragerile i le vor scoate înainte. Însă Bogdan pare o competitoare feroce pe teren, iar ambiția aceasta a ei îmi dă motive să cred că va căuta noi soluții și modalități de a câștiga.

 

Citește și – Ana Bogdan, după eliminarea de la Roland Garros: „Mi-aș fi dorit mai mult de atât, să nu aștept altă ocazie ca să fac săptămâna a doua. Dar câteodată e bine să nu le grăbești. Drumul contează”

 

Foto: Jimmie48Photography

***

Ia-ți din Shop „30-0 Tee” și pune-te pe făcut puncte! Asigură-te că ești mereu la conducerea scorului cu un tricou care te scoate în evidență ca fan al tenisului (și limpede că spune ce site citești :D). Disponibil pe negru, alb și gri aici.

De asemenea, în Shop mai ai doar pe durata Roland Garros până la 40 la sută reducere la produsele selectate! Fără voucher, fără condiții secrete; ce vezi e ce primești. Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 până în noiembrie. Profită de ele aici.

 

 

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de