Fast
Wimbledon, ziua a 2-a

Ana Bogdan face un meci excelent, câștigă cu Yastremska în primul tur la Wimbledon

Treizecizero | 28 iunie 2022
Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Ana Bogdan a adus a patra victorie românească la această ediție de Wimbledon, un 6-2, 6-2 fără emoții cu Dayana Yastremska.

Ana Bogdan avea chestiuni neîncheiate cu Dayana Yastremska. Ultimul lor meci, la Lyon, în start de an, a fost o bătălie care putea merge în ambele direcții, dar pe care Ana a pierdut-o dramatic în fața jucătoarei ucrainence. Poate așa a trebuit să fie, a spus Ana atunci, lăudând-o pe Dayana pentru tenacitate într-un moment greu.

De data asta, Ana a venit cu toate temele făcute și n-a mai lăsat loc de dubii, obținând o victorie concludentă. 6-2, 6-2, în un pic peste o oră de joc în care Ana a fost în control permanent, în încurajările românilor prezenți în tribune s-o urmărească.

Cu 87 la sută puncte câștigate pe primul serviciu, la un procentaj de 82 la sută serva pusă în teren, Ana n-a avut de înfruntat nicio minge de break, iar asta i-a dat multă liniște și la retur. În schimburi, românca a jucat exact ce a trebuit, lăsând-o pe Yastremska să împrăștie erorile neforțate. Nu mai puțin de 34 în dreptul ucrainencei, care nu a putut să le compenseze cu cele doar 12 winners. Bilanțul Anei a fost de 6-9.

În turul următor, Ana o va întâlni pe Petra Kvitova, fosta câștigătoare de la Wimbledon supraviețuind unui meci greu cu Jasmine Paolini.

Kvitova e într-un reviriment important de formă, ea câștigând un titlu la Eastbourne chiar săptămâna trecută.