Fast
Cu Collins pentru semifinale

Ana Bogdan e în sferturi la Monterrey, primul ei sfert de finală pe 2018

Radu Marina | 6 aprilie 2018

După un meci care s-a întins pe două zile din cauza ploii, Ana Bogdan se califică în primul sfert de finală WTA din acest an după 6-2, 6-3 cu Sarra Sorribes Tormo, victorie care o apropie de un nou career high ranking.

Până să fie întrerupt, meciul a curs în direcția stabilită de Ana. Pe tot parcursul acelui set și jumătate, românca a găsit constant echilibrul necesar între agresivitate și consistență, a rezistat în schimburile prelungite și nu a avut ezitări. În felul acesta i-a creat dificultăți mari lui Sorribes Tormo, care e o jucătoare relativ dificilă; întoarce multe mingi, se bazează preponderent pe defensivă și nu renunță deloc ușor la luptă.

La reluarea partidei, de la 4-3, 30-30, scorul la care meciul a fost oprit, Ana a mai cedat un singur punct, după ce meciul se reluase promițător, cu un schimb de peste 20 de lovituri, câștigat de Ana.

Pentru semifinale, Ana Bogdan va juca cu Danielle Collins, care vine după semifinala de la Miami și are 10 victorii în ultimele 12 meciuri jucate. Cele două nu s-au mai întâlnit până acum.

La Charleston, după două victorii clare cu Georgina Perez (6-3, 6-4) și Claire Lu (6-4, 6-2) în primele tururi, Irina Begu a cedat încă o dată în fața Dariei Kasatkina, 6-1, 6-2 în turul trei. Daria Kasatkina obține a cincea victorie la rând în fața Irinei, devenind astfel una din jucătoarele care au învins-o cel des mai pe româncă în ultimii ani. Din 2015 și până în prezent,  Irina a pierdut șase din cele șapte meciuri jucate împotriva Dariei.

Pentru Begu, urmează perioada din an în care se simte cel mai bine și a reușit cele mai mari victorii. Mai mult decât atât, poate aborda această perioada fără prea multă presiune, dat fiind faptul că la turneele importante pe zgură are de apărat doar un tur trei reușit anul trecut la Madrid.

*

Scurt și cuprinzător: primește primăvara cu reducerile de săptămâna asta: până la 40 la sută la produsele selectate din Shop! Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 pentru o perioadă însemnată; verifică-le și profită de ele acum, aici.