Fast
România - Ungaria

Ana Bogdan aduce primul punct pentru România în meciul cu Ungaria din Billie Jean King Cup

Treizecizero | 11 noiembrie 2022

Ana Bogdan a oferit un start perfect echipei României, în meciul de baraj cu Ungaria, de la Oradea.

Ana a adus primul punct pentru România, după o victorie foarte bună cu Dalma Galfi. Numărul 1 din echipa noastră s-a impus cu 6-1, 6-4, confirmând forma foarte bună pe care a arătat-o în partea a doua a sezonului.

Este a doua victorie a carierei pentru Ana în Billie Jean King Cup. Și, totodată, prima victorie pentru Horia Tecău în calitate de căpitan nejucător.

Ana a intrat pe teren cu o intensitate pe care Galfi n-a putut-o replica. Românca a dominat autoritar primul set, în care a avut mereu cele mai bune alegeri, apoi a gestionat foarte bine singurul moment mai greu din setul secund. Ea și-a pierdut serviciul la 4-3, iar Galfi a avut un segment de joc în care a dat impresia că poate prelungi disputa. Dar Ana a răspuns imediat, închizând ușa unei eventuale reveniri. 

Ana a câștigat 71 la sută pe primul serviciu și 75 pe al doilea, și a convertit 4 din cele 9 oportunități de break, cedându-și serviciul doar o dată.

„Pentru mine e o mândrie și o onoare să-mi reprezint țara. Aici nu mai joc doar pentru mine, ci pentru voi toți. Mă bucur mult pentru aceste momente. Am simțit că am dat totul pe teren, am avut multă energie datorită vouă”, le-a spus Ana fanilor, la interviul de după meci.

Jaqueline Cristian vs Anna Bondar e al doilea meci din prima zi.

Duelul dintre cele două țări de la Oradea se joacă după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Învingătoarea va fi prezentă apoi, la startul anului viitor, într-un meci de baraj pentru calificarea la turneul final al Grupei Mondiale 2023, în vreme ce învinsa retrogradează în grupa inferioară. 

Foto: FRT