Fast
Grupa epuizării

Accidentată, Bianca Andreescu se retrage. Simona Halep vs Karolina Pliskova, meci direct pentru calificare

Treizecizero | 30 octombrie 2019

Bianca Andreescu a trebuit să se retragă din meciul cu Karolina Pliskova, după ce a pierdut primul set, 6-3. Însă a fost un prim set prea puțin relevant din punct de vedere al tenisului. Bianca pornise excelent și a condus cu 2-0, când, la o minge la care s-a deplasat în lateral, a auzit o pocnitură în genunchiul stâng.

A primit un medical timeout lung, însă, în pofida feedback-ului îngrijorător primit de la fizioterapeută, a ales să încerce să continue. A reușit să mai câștige un game, dar, treptat, Pliskova a reușit să-și calmeze propriile-i emoții și să joace suficient de departe de raza de acțiune a Biancăi, care nu se mai putea deplasa la minge.

La un OCC solicat de Bianca, ea i-a împărtășit antrenorului Sylvian Bruneau informațiile primite de la fizio. Discuția a fost emoțională: „E vorba de menisc. Am auzit o pocnitură în genunchi, iar ea (fizio – n.r.) mi-a confirmat că e vorba de menisc. Nu-mi pot îndoi genunchiul deloc. Pocnește de fiecare dată când merg și mă doare ca naiba”. Bruneau i-a recomandat să nu forțeze, iar Bianca a reacționat emoțional: „Nu vreau să mă opresc!”. Apoi, a continuat: „Dacă ar fi fost cu Simona, da, dar așa… ea (n.r. Pliskova) greșește mult.

Totuși, Bianca avea să se lămurească curând că nu are ce scoate mai mult din acest meci; după o a doua discuție cu fizio-ul, care i-a confirmat riscurile la care se supune, Bianca a dus setul la capăt, apoi s-a retras.

E greu de crezut că ea va mai intra pe teren în runda a treia, în condițiile în care e deja eliminată matematic. Dacă se va retrage, locul ei va fi luat de a doua rezervă, Sofia Kenin. Oricum, meciul Svitolina – Andreescu/Kenin nu va mai avea niciun impact în clasamentul grupei, ci doar pentru punctele WTA. Svitolina, de asemenea, va fi motivată să îl câștige: în cazul în care ar câștiga turneul neînvinsă, ar încasa cel mai mare premiu din istoria tenisului.

Ceea ce risca să fie un calcul foarte complicat pentru calificare s-a simplificat masiv acum: Svitolina câștigă grupa, iar Simona Halep și Karolina Pliskova vor juca un meci direct pentru calificarea de pe locul 2.

Va fi a treia întâlnire a anului între cele două, Simona câștigând pe hard indoor în Fed Cup, în Cehia, iar Pliskova revanșându-se la Miami, în semifinale.

Pentru Bianca, e finalul trist al unui sezon excepțional. Pentru ea, va fi o misiune importantă să se mențină sănătoasă, și să sperăm că accidentarea suferită azi nu va fi una gravă.

Pentru turneu e o a doua pierdere importantă, după abandonul lui Naomi Osaka, de asemenea accidentată.