Fast
Jelena câștigase 10 la rând

Venus Williams: în semifinale la Wimbledon a zecea oară. Seria de victorii în Slamuri a Jelenei Ostapenko se oprește

Radu Marina | 12 iulie 2017

Venus Williams se califică pentru al doilea an consecutiv și pentru a 10-a oară în carieră în semifinale la Wimbledon, după o victorie în două seturi împotriva Jelenei Ostapenko. Venus continuă astfel sezonul remarcabil, în care a reuşit pentru prima dată după mai bine de 8 ani să se califice într-o nouă finală de Slam, la Australian Open. Acum atinge o altă bornă şi demonstrează încă o dată că tenisul chiar nu are vârstă.

Venus spunea înaintea meciului cu Ostapenko că nu a urmărit-o prea mult pe campioana de la Roland Garros; ştia că aceasta loveşte foarte agresiv de pe ambele părţi, dar îşi propunea să își ajusteze jocul în funcţie de ce se întâmplă pe teren. Şi cam aşa s-a întâmplat. Venus a fost cea care şi-a adaptat de fiecare dată jocul și loviturile, a încercat să găsească o lungime cât mai deranjantă şi a variat de fiecare dată jocul, fie lovind ceva mai liftat cu forehand-ul, fie folosind câte un slice de rever ori venind către fileu. Pe lângă asta, a profitat deplin de serviciul doi mai slab al letonei, reuşind serii de retururi direct câştigătoare şi fiind de fiecare dată foarte agresivă.

Sunt lucruri care au deranjat-o vizibil pe Ostapenko, mai ales în primul set. În începutul meciului, Ostapenko a făcut două greşeli uşoare după o minge mai înaltă venită de pe forehand şi o altă greşeală din apropierea fileului după un slice de rever al americancei, cedându-şi serviciul, iar de acolo Venus, la adăpostul unui serviciu care azi a mers foarte bine, în special în momentele importante, a fost în control.

În setul doi, lucrurile s-au mai echilibrat, Venus a continuat să fie foarte agresivă la retur, dar a renunţat treptat la tactica din primul set; a jucat cu mai mult ritm, a căutat să fie ea cea care conduce jocul şi, deloc surprinzător, în multe momente a fost dominată de Ostapenko la schimburile în forţă. Şi în acest set a reuşit devreme break-ul, după câteva greşeli ale Jelenei şi s-a dus rapid la 3-1. De aici însă, Ostapenko a reuşit câteva serii de lovituri câştigătoare la care Venus chiar nu a avut răspuns, reuşind să egaleze la 3.

Un moment important al meciului a fost la 5-4 în setul doi, când Venus a fost la două puncte de a pierde setul. Dar răspunsul a fost impecabil: două servicii direct câştigătoare şi un forehand câştigător pentru a egala la 5. Apoi, după câteva lovituri complet ratate, Ostapenko şi-a cedat serviciul, iar Venus a închis meciul cu 4 servicii excelente.

Venusîşi continuă povestea faină şi arată încă o dată că vârsta rămâne doar un număr, iar dacă faci totul cu pasiune, munceşti şi nu renunţi nicio clipă la ceea ce îţi doreşti, e imposibil că rezultatele să nu apară. Îmi amintesc un moment de acum câţiva ani, când a pierdut devreme la Miami şi Indian Wells şi venea după un sezon mai modest, cu multe înfrângeri şi o grămadă de probleme; întrebată ce va face după aceste înfrângeri, răspunsul ei a fost ferm: “Singurul lucru pe care îl pot face e să merg pe teren şi să continui să muncesc şi să mă antrenez.”

2performant

Cele mai bune jucătoare de tenis sunt la Singapore. Cei mai buni generatori de vânzări online sunt în Affiliate Ranking by 2Performant