Fast
După Garcia, urmează Svitolina

Simona trece la pas și de Caroline Garcia, joacă în semifinale la Toronto cu Elina Svitolina

Treizecizero | 12 august 2017

Simona Halep s-a calificat în semifinalele de la Toronto, după 6-4, 6-2 cu Caroline Garcia, într-o nouă evoluție foarte bună a româncei, favorită 2 la turneul canadian. Meciul, programat inițial pentru noaptea trecută, a fost amânat de ploaie.

Simona Halep s-a calificat în a cincea semifinală din acest sezon după o victorie clară, în două seturi cu Caroline Garcia, reuşind astfel să continue rezultatele foarte bune în Canada, după titlul de anul trecut de la Montreal şi finala de acum doi ani de la Toronto. Păstrează, astfel, şanse de a fi una dintre puţinele jucătoare care reușesc să câştige back-to-back dubla Montreal – Toronto.

După un prim set echilibrat, în care Garcia a pus probleme, având şanse de break în momente importante şi cu un serviciu la cote înalte, Simona a părut că de la game la game se simte din ce în ce mai bine, iar în setul doi, tenisul ei a arătat tare rotund.

Intenţiile franţuzoaicei au fost clare încă de la primele game-uri, în care a încercat să atace, să fie foarte agresivă şi să preia controlul încă de la retur. Cam asta era singura ei şansă de a putea pune probleme Simonei; să fie foarte agresivă şi să nu o lase pe româncă să-şi facă jocul. Simona însă a început meciul solid şi atentă la fileu. De fapt, sunt două aspecte ale jocului ei care au ieşit în evidenţă în această săptămână, reuşind în multe ocazii să închidă punctele venind către fileu şi arătând multă siguranţă cu serviciul, mai ales cu serviciul doi, unde atât astăzi, cât şi în meciul cu Strycova a pierdut doar 5 puncte în tot meciul. Pe lângă asta, am observat faptul că Simona a încercat în câteva rânduri acel 1-2, serviciu la exterior urmat de un forehand câştigător. Astăzi nu prea a mers, dar e îmbucurătoare dorinţa de a adăuga noi elemente jocului său.

Un moment dificil al meciului pe care Simona l-a trecut cu ajutorul serviciului a fost la 3-4, atunci când Garcia a avut două mingi de break. Prima a salvat-o după câteva lovituri lungi, care au forţat-o pe Garcia să greşească, iar pe a doua a salvat-o cu un serviciu doi kick, care a sărit mult, franţuzoaica ratând complet returul. După mingile de break salvate, Simona s-a eliberat în game-ul următor, unde a reuşit câteva retururi lungi, fix în picioarele adversarei şi a fost concentrată la fiecare punct, încercând să stea cât mai mult în raliu pentru a o obliga pe Garcia să joace o minge în plus. Construind cu răbdare şi deschizându-şi bine terenul cu forehand-ul, Simona a reuşit break-ul, iar apoi nu a avut nicio emoţie în a închide setul, luându-și serviciul la zero după 4 servicii câştigătoare.

În setul doi, echilibrul s-a rupt la 1-1, acolo unde după o dublă greşeală a franţuzoaicei, Simona a reuşit break-ul şi nu s-a mai uitat înapoi. A fost prezentă în joc, a lovit cu încredere şi a rezistat foarte bine la asalturile lui Caroline, care a încercat să fie şi mai agresivă, propunându-și să atace încă de la prima minge. Bineînţeles că asta a însemnat un risc în plus, care a adus multe erori neforţate, iar după ce Simona a reuşit şi cel de-al doilea break şi s-a distanţat la 4-1, Garcia a părut resemnată.

Simona merge astfel mai departe şi urmează să o întâlnească tot azi pe Elina Svitolina, care a trecut în trei seturi de Garbine Muguruza, într-un meci de asemenea amânat de ploaie noaptea trecută. În acest context, din meciul de azi cu Garcia, Simo a obţinut maximul posibil; un meci scurt, fără complicaţii şi încredere după nivelul de joc arătat în setul doi.

Pentru Svitolina e prima semifinală la Toronto; ucraineanca are 4 titluri câştigate anul asta şi e din ce în ce mai prezentă în fazele superioare ale turneelor importante.

Foto: Jimmie48Photography

 

 

***

Citește, în 30-0 Pe Curat, Ediția de Vară 2017 – „De ce Simona Halep”, textul lui Andrei Crăciun, plus alte super articole, în peste 120 de pagini cu eroii tăi preferați din tenis. 

Ia-ți revista 30-0 Pe Curat de aici.