Fast
Asumare maximă

Simona, pentru WTA Insider: „După Miami, Darren a încetat să mai lucreze cu mine. A fost un șoc pentru mine, pentru care îi mulțumesc”

Treizecizero | 14 mai 2017

Simona Halep i-a mărturisit lui Courtney Nguyen, WTA Insider, că după reacția avută la Miami, în timpul on-court-coachingului din timpul meciului cu Johanna Konta, Darren Cahill a încetat să mai lucreze cu Simona pentru scurt timp. În timpul ceremoniei de premiere de la Madrid, Simona i-a mulțumit lui Darren pentru că „te-ai întors să lucrezi cu mine”.

Din interviul exclusiv oferit de Simona pentru Courtney:

„Întorcându-ne la acel meci de la Miami, când ai pierdut acel meci strâns cu Konta, unde simți că ar fi trebuit să închizi meciul în două. Azi a fost o situație similară, pierzând setul al doilea la tiebreak și fiind trasă în decisiv. Cât de diferită e Simona de acum față de cea care a pierdut la Miami?”

Simona: „Acum pot, în sfârșit să vorbesc despre asta. Ți-am spus acum câteva săptămâni că îți voi spune mai târziu. Azi, la festivitatea de premiere, i-am mulțumit lui Darren pentru că s-a întors. După Miami, a încetat să mai lucreze cu mine pentru că a fost supărat după acel meci cu Konta. Nu a fost supărat pentru că am pierdut, ci din cauza atitudinii mele și pentru că a simțit că am renunțat. De aceea am început să lucrez din greu la atitudine, la mentalitate, pe plan psihologic.

Azi am arătat că e o nouă Simona, una care nu mai renunță, chiar dacă am pierdut un set secund strâns. Mă face să mă simt mândră că am putut să schimb asta într-un timp atât de scurt. Acum vreau să păstrez asta și să o întăresc. Nu vreau să mai pierd acest lucru, pentru că personalitatea mea poate să fie un pic nebunească pe teren. Tot ce trebuie să fac este să stau calmă pe teren, pentru că atunci când sunt calmă, văd jocul mai bine și înțeleg ce face oponentul. În felul acesta, pot să joc tenis mai bine”.

Dar cum poți să faci efectiv asta? Mulți jucători vorbesc despre cum își doresc să fie mai pozitivi, sau să-și schimbe atitudinea pe teren. Tu ai făcut asta foarte repede, și încă e un proces în desfășurare, cred că ești prima care să admită că încă nu e totul perfect. Dar cum faci schimbarea așa de repede de la Miami la Stuttgart?

Simona: Îl admir și îl respect pe Darren mult. Cred că trebuie să-i mulțumesc pentru că a luat acea decizie după Miami, pentru că a fost un șoc pentru mine. Mi-am zis că nu există altă cale decât să schimb.

Sincer, am fost puternică. Nu vreau să zic vorbe mari, să mă laud, dar sunt puternică pentru că am schimbat așa de repede. Acum vreau să-mi arăt că pot să mă mențin pe acest drum, să fiu consecventă, pentru că e mult mai bine pentru mine.

*

Cât de mulțumită ești ca, după un an început cu accidentări, să treci printr-un astfel de turneu, cu mai multe meciuri de trei seturi și să câștigi și datorită rezistenței fizice în finală?

Simona: „Am avut o accidentare la genunchi și am fost foarte speriată la începutul anului, pentru că nu mi s-a mai întâmplat niciodată în trecut să am probleme la genunchi. A fost ceva nou și nu am știut cum să o gestionez, așa că m-am panicat un pic. Încă mai simt, dar nu e o durere așa de mare, așa că pot să merg înainte fără să mă gândesc prea mult la asta în timpul meciurilor. Picioarele sunt mai puternice acum, la fel și mușchii, muncesc în fiecare zi, fac exerciții, cred că am muncit bine la sală în ultimele șapte săptămâni. Preparatorul meu fizic e acum din nou în echipă (n.r. Teo Cercel) – ne-am despărțit pentru un an, dar acum e înapoi lângă mine – și a făcut o treabă bună. Îi mulțumesc pentru că este din nou alături de mine. Am o echipă puternică, deci poate de aceea am revenit așa, pentru că sunt relaxată când știu că am oameni de calitate lângă mine”.

Fotografii: Jimmie48Photography

Interviul complet e aici: