Fast
Din nou prima, după o lună

Simona Halep se întoarce pe primul loc în lume din 26 februarie

Treizecizero | 18 februarie 2018

 

 

Caroline Wozniacki își asigurase, vineri, locul 1 și pentru săptămâna viitoare, după victoria în trei seturi din sferturi cu Angie Kerber. Dar ca să fie sigură că-l va păstra și după turneul de la Dubai, daneza avea nevoie să câștige titlul în această săptămână. Eliminarea ei din semifinala spectaculoasă cu Petra Kvitova înseamnă că Simona Halep va reveni pe primul loc începând cu 26 februarie, chiar dacă românca nu va juca niciun meci până atunci.

E una dintre acele situații aparent neobișnuite, dar specifice clasamentelor de tenis, clasamente alcătuite pe baza rezultatelor din ultimele 52 de săptămâni calendaristice; o situație care e înlesnită când două jucătoare merg cap la cap și sunt despărțite de puține puncte în clasament.

Anul trecut, Wozniacki făcuse finală atât la Doha, cât și la Dubai, două turnee la care Simona nu participase în 2017. Punctele respective ies acum din totalul lui Wozniacki, care, ca și Simona, nu va juca săptămâna viitoare la Dubai. Când și punctele pentru finala reușită de ea anul trecut la Dubai vor ieși din clasamentul danezei, adică pe 26 februarie, se va petrece rocada dintre cele două.

Luni, Wozniacki va conduce clasamentul cu 8.010 puncte, urmată fiind de Simona, cu 7.965. Lunea viitoare însă, pe 26 februarie, totalul danezei va coborî la 7.525, în vreme ce Simona stă la 7.965.

Simona, care a condus clasamentul până după finala de la Australian Open, pierdută la mare luptă în fața danezei, va continua astfel să adauge la cele 16 săptămâni acumulate până acum pe locul 1. Iar românca, învingătoare în 14 din cele 15 meciuri jucate anul acesta, are șanse bune să-l păstreze și în luna martie, după Indian Wells și Miami. Simona a reușit anul trecut turul III la IW și sferturi la Miami, pe când Wozniacki a avut sferturi la IW și finală la Miami.

Problemele mai importante sunt, firește, cele legate de sănătatea Simonei. După retragerea de la Doha, unde ea se calificase în semifinale după trei victorii entuziasmante, ea a spus că speră să fie pregătită pentru Indian Wells și că va încerca să joace, dar că are nevoie de mai mult timp de refacere.

Wozniacki a pierdut azi cu Petra Kvitova, încă unul dintre numeroasele meciuri tari oferite de WTA în ultima perioadă.

Într-un circuit în care rivalitățile și jucătoarele care pot livra un nivel de joc foarte înalt sunt tot mai numeroase, turneele mari și foarte mari sunt înghesuite cu confruntări între jucătoare de top. A fost și cazul Doha, unde Wozniacki a dat peste Kerber în sferturi, în vreme ce traseul Kvitovei a fost foarte greu: înainte să treacă dramatic de Caroline, Petra le mai învinsese pe Radwanska, Svitolina sau Goerges. Acum se va duela cu Garbine Muguruza pentru titlu, un alt meci de cinci stele. Cu o victorie, Kvitova și-ar asigura reintrarea în Top 10, pentru prima dată din septembrie 2016. Ar fi o revenire incredibilă în elită, după ce acum fix un an se punea problema dacă ea va mai putea juca vreodată tenis, consecință a agresiunii căreia i-a căzut victimă în propria-i casă.

Wozniacki a avut set și 3-1, apoi a servit pentru meci la 5-4 și la 6-5 în setul doi. Kvitova a încheiat cu 50 de lovituri direct câștigătoare în a 12-a ei victorie consecutivă în circuit. 3-6, 7-6, 7-5.

 

 

***

Oferte de neratat în Shop-ul 30-0!

 

Onederful Tricolor

Inspirată de prima româncă ajunsă pe locul 1 în lume, seria Onederful (inițial, compusă din două tricouri votate de cititorii 30-0) a fost completată de Tricolor, o variantă care reprezintă perfect minunățiile cu care ne răsfață jucătoarele și jucătorii români de tenis.

Onederful s-a născut din dorința de a marca acele momente din tenis când totul este perfect: când favoritul tău este deasupra tuturor. Când prejudecățile sunt învinse, când obstacolele și limitele sunt depășite. Asemenea momente sunt unice: e cazul să le sărbătorești alături de favoriții tăi.

Ia-ți de aici un tricou Onederful Tricolor, pe alb sau pe negru

 

Noul tricou 30-0 Tee

Un tricou cu un design fresh, cu semnificație, cu care ieși din rând și îți faci cunoscută apartenența, ca fan, la sportul cu cel mai atipic sistem de scor din lume.

Ia-l de aici, pe negru, pe gri sau pe alb.

 

Albumul foto Simona de păstrat

Tirajul inițial al albumului foto lansat de 30-0, „Simona de păstrat”, a fost epuizat. Dar pentru că am primit deja multe cereri și mesaje de la voi, vă putem spune că am trimis deja la tipar un al doilea tiraj.

Vom putea primi, așadar, în continuare comenzi de la voi; atâta doar că va fi nevoie să așteptați un pic până când pachetul cu albumul va ajunge la voi. Estimarea de timp de la acest moment este de 10 zile.

Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul foto „Simona de păstrat” este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. Cu peste 140 de pagini cu cele mai bune imagini din cariera Simonei și drumul ei spre locul 1, „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei și fanii tenisului. Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți comanzi un exemplar de aici.