Fast
Simona, repede, Moni, thriller

Simona Halep începe convingător turneul de la Madrid, se alătură Irinei Begu în turul al doilea

Camelia Butuligă | 7 mai 2017

Simona Halep a câștigat rapid primul meci de la Madrid; 6-1, 6-2 cu Kristyna Pliskova, în 58 de minute. Românca a servit trei ași, a făcut 19 lovituri direct câștigătoare și doar 10 erori neforțate. Următoarea adversară a Simonei va fi Roberta Vinci, care a trecut de Daria Kasatkina; Simona a câștigat trei din cele cinci meciuri cu Vinci.

Simona i se alătură în turul al doilea Irinei Begu, care a eliminat-o pe Elena Vesnina ieri; 6-4, 6-4 pentru Irina contra favoritei 12, o victorie importantă pentru a doua româncă în clasamentul WTA. Monica Niculescu a fost aproape de a întrerupe seria de înfrângeri cu Caroline Wozniacki, dar, după ce i-a luat primul set în opt meciuri, Monica a pierdut, 7-5, 6-7, 6-4, într-un meci maraton, de trei ore și 28 de minute.

Sorana Cîrstea joacă mai târziu cu Anastasia Pavlyuchenkova.

Tot azi, Maria Sharapova a învins-o pe Mirjana Lucic-Baroni în trei seturi, iar Angelique Kerber a trecut de Timea Babos.

*

Nimeni nu-i ia 16 seturi la rând Monicăi Niculescu, glumea Twitterul după ce Monica a egalat la seturi contra uneia din jucătoarele care-i dau dureri de cap: Caroline Wozniacki. Ca să ne consolăm, Caro nu-i dă dureri de cap doar lui Moni. Ca să ne consolăm încă și mai mult, deși Monica a pierdut (din nou), meciul de azi a fost totuși un progres: i-a luat primul set danezei și și-a vândut scump pielea. Wozniacki avut nevoie să muncească contra lui Niculescu cu un minut mai mult decât atunci când a alergat maratonul de la New York.  

Am mai vorbit despre problema de match-up pe care o are Moni cu Caro. Am vorbit și despre match-upurile proaste în general și ce-i rămâne de făcut unui jucător care se află pe partea greșită a unei astfel de relație. Deși pe măsură ce înfrângerile se acumulează, groapa se adâncește și celui care se află în ea îi e din ce în ce mai greu să iasă de acolo (mai ales mental), nu există decât o singură soluție: să continue să încerce. Și, vorba celui mai des dat sfat din tenis, să joace mai agresiv. Niculescu I-a pus mai multe probleme azi decât în trecut adversarei sale ținându-se de ea ca scaiul și făcând presing la fileu ca în punctul de mai jos. 

Până la urmă n-a fost suficient. Dar, după un astfel de meci, susțin propunerea lui Codruț, de a se da puncte și pentru numărul de seturi și game-uri câștigate. Chiar mai mult, și pentru numărul de puncte. Un fel de bonus. 

Simona Halep n-ar primi un bonus prea mare după victoria expeditivă (6-1, 6-2) contra Pliskovei (mai) stângace, dar vorba americanilor, ea are pești mai mari de prăjit pe zgura fierbinte de la Madrid. Are un titlu de apărat aici, deci cu cât petrece mai puțin timp pe teren în tururile de început, cu atât va fi mai bine pe ultima sută. Tragerea i-a scos-o în mod oportun în cale pe Krystina Pliskova, care tocmai ce-a jucat finala de la Praga și a apărut azi pe teren bandajată la coapsă și cu o mină destul de abătută. Una din armele sale, serviciul, a fost subțire spre inexistent (Simona a făcut trei ași, ea niciunul) și în general nu a avut niciun răspuns la tenisul nemilos al Simonei. 

Următoarea adversară e Roberta Vinci, care a trecut în trei seturi de Daria Kasatkina. H2H este 4-2 pentru Simona. Ultima lor întâlnire, câștigată de Simona, a fost în finala BRD Bucharest Open din 2014. A fost un sezon bunicel pe zgură 2014 pentru Simona din câte îmi aduc aminte, iar unii văd niște asemănări cu felul în care joacă anul acesta.  

Sorana Cîrstea a câștigat, la rândul ei, meciul cu Pavlyuchenkova.