Fast
"Cum e glezna? Bine!"

Simona, după debutul victorios la Paris: „Am încredere că o să fiu ok. Nu mă gândesc la accidentare când intru pe teren”

Adrian Țoca | 30 mai 2017
Roland Garros este oferit de

Realmente prima întrebare pe care Simona a primit-o la conferința de după primul tur a fost „Cum e glezna?”. Trecuseră patru zile întregi de când Simona spusese în aceeași sală că șansele ei de a intra în turneu erau de 50-50 și era prima șansă de a afla câte ceva despre cum au evoluat lucrurile în acest interval.

„Bine. Totul bine. Încă mai simt un pic de durere, dar nimic periculos, deci pot juca. Da, am putut aluneca cum trebuie. Totul este foarte bine bandajat, așa că nimic nu se poate mișca acolo (zâmbește). Sunt în siguranță” – a fost răspunsul Simonei, care a detaliat la următoarea întrebare, când a fost rugată să treacă în revistă cum au fost ultimele zile: „Da, a fost un pic dificil, dar în ultimele trei, patru zile am putut să mă antrenez normal. Am jucat și niște puncte la antrenamente și nu am simțit durere. Dar după meci sau antrenament e un pic dificil, pentru că atunci când se răcește, se poate umfla un pic. Dar arată mult mai bine decât acum o săptămână. Cred că glezna este 80 la sută refăcută, deci lucrurile arată bine și am încredere că o să fiu OK în acest turneu.

Minute mai târziu, în segmentul de limba română al conferinței, ea a continuat: „Cel mai greu moment de după Roma și până azi a fost în prima zi, când am ajuns acasă și am făcut RMN-ul, și mi s-a zis că am ligamentul rupt. Dar după aceea mi s-a explicat că nu este un ligament foarte important cel care s-a rupt. Cele două mult mai importante sunt foarte puternice și o să mă ajute.”

Simona a dat un răspuns îmbucurător și când vine vorba de încrederea ei. „Da, e mult mai bine acum, comparativ cu vineri. Mă simt mai încrezătoare după ce am văzut că am putut juca azi și alerga fără frică. Mă simt bine, ca și cum nimic nu se poate întâmpla. Sunt încrezătoare când intru pe teren și nu mă gândesc la accidentări. Cea mai bună parte e că nu mă mai gândesc la nimic, doar mă duc pe teren și joc. Așa că mă simt încrezătoare.”

Specific despre meciul cu Cepelova, Simona a admis și că fost încordată. „Ce aș fi putut face mai bine e forehandul, poate să fi lovit ceva mai puternic. Asta poate și pentru că am fost un pic încordată, pentru că au fost multe lucruri la un loc azi: turul 1, e Roland Garros, piciorul – de care nu știam cum va fi – plus schimbarea terenului, deci n-a fost simplu. Cred că, per total, am jucat bine. După câteva game-uri am început să servesc bine. În setul doi ea a răspuns ceva mai puternic, a și lovit mai tare, dar am avut răspunsuri și am fost tare pe picioare. N-a fost ușor cu ea, mai ales că pierdusem la Wimbledon cu ea.”

Despre a fi sau a nu fi favorita principală la titlu, Simona a spus:

„Nu simt presiune, nu mă gândesc că sunt favorită așa cum spune toată lumea. Sunt doar o altă jucătoare de pe tablou. Am încredere că pot câștiga meciuri, dar nu mă gândesc la rezultate, ci doar la imaginea de ansamblu. Vreau să iau totul meci cu meci și cu siguranță că vreau să câștig fiecare meci pe care-l joc. Doar asta e în mintea mea.”

În următorul meci, Simona o va întâlni pe Tatjana Maria; deja cu o faimă de jucătoare care nu-și amintește specific anumite meciuri, Simona a surprins detaliind contextul singurei întâlniri cu jucătoarea din Germania:  „Am jucat cu ea când eram la juniori, în Spania, la un 75k. Îmi aduc aminte că lovește o mulțime de slice-uri sau că lovea numai slice-uri. Și are un forehand mai greu. Nu e ușor să joci cu cineva care mixează ritmul. Dar mă simt încrezătoare în picioarele mele, așa că o să alerg. Mă simt încrezătoare și cu loviturile mele, cred că am lovit bine azi. Serviciul a fost cum trebuie. Așa că sunt gata să joc în turul următor; n-am mai jucat de ani buni cu ea, așa că va fi o provocare pentru mine. E turul doi la French Open, așa că aștept și voi da totul.”

Am mai întrebat-o dacă episodul cu glezna a mai redus din buzz-ul discuțiilor despre a fi sau a nu fi favorită, și dacă asta e un beneficiu necalculat. „Chiar dacă nu eram accidentată, tot nu mă consideram favorită și iau presiunea ca pe o presiune pozitivă, eu așa o văd. De multe ori am zis că joc bine cu presiune pozitivă. Bineînțeles că am așteptări de la mine, pentru că am avut rezultate foarte bune la Madrid, Roma, dacă nu mă accidentam acolo poate era și mai bine la Roma. Dar repet, fiecare meci e greu la GS-uri, toată lumea își dorește să câștige fiecare meci pe care-l joacă. Sunt pregătită și emoțional și mental. Cred că sunt bine acum.”

Foto: Jimmie48Photography

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de