Fast
Echipa pentru Elveția

România, pregătită cu o formulă de echipă puternică pentru meciul de Fed Cup cu Elveția

Treizecizero | 11 aprilie 2018

Echipa României va încerca revenirea în Grupa Mondială a Fed Cup cu o formulă de echipă care o include pe numărul 1 mondial Simona Halep, și pe Sorana Cîrstea (34), Irina Begu (38) și Mihaela Buzărnescu (40).

Meciul va avea loc în weekendul 21-22 aprilie, la Cluj, în Sala Polivalentă, suprafața fiind zgură indoor.

”Avem speranțe mari de la această partidă și pentru mine, pentru echipă, pentru toată România ar însemna foarte mult să ajungem în Grupa Mondială. Avem noroc că toate fetele sunt sănătoase, trec printr-o perioadă bună și sper să ne adaptăm foarte repede la terenul de zgură din Sala Polivalentă de la Cluj-Napoca astfel încât, la ora meciului totul să fie pregătit, iar sala plină”, a declarat pentru site-ul FRT, Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător al echipei României.

Simona revine în formula României după ce a sărit, din cauza unei accidentări, peste meciul câștigat la pas cu Canada în februarie. Ultima oară când a jucat în Fed Cup, acum un an cu Marea Britanie, Simona a reușit să câștige prima dată ambele ei meciuri de simplu.

Sorana Cîrstea și Irina Begu revin în echipă după ce au adus victoria pentru România cu Canada.

La rândul ei, Mihaela Buzărnescu va redebuta în echipa de Fed Cup cu această ocazie; ea a debutat în 2006 și a jucat cinci meciuri, dintre care două la simplu (2-0).

Mihaela, care a reușit un salt spectaculos în clasament anul trecut și l-a confirmat anul acesta, a fost în cărți și pentru meciul cu Canada, dar atunci a decis să își respecte programul personal stabilit deja. Ea o înlocuiește acum pe Raluca Olaru, ceea ce înseamnă că, în eventualitatea în care dublul va conta, România se uită către o formulă Irina Begu / Simona Halep. Cele două au jucat des anul acesta, reușind titlul la Shenzhen. Anul trecut, pe zgură, ele au ajuns în semifinale la Madrid. Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu joacă și ele des dublu.

Antrenoarea echipei, Alina Tecșor-Cercel, așteaptă ca fetele noastre să-și demonstreze valoarea: ”Avem în echipă cele mai bune și mai în formă jucătoare din România în acest moment. Jucăm pentru un loc în Grupa Mondială acolo unde, dacă ne uităm la clasament, cu siguranță merităm să fim. Vom juca pe zgură, un alt avantaj pentru echipa noastră, și ne dorim mult ca sala de la Cluj-Napoca să fie plină. Cu siguranță va fi un meci spectaculos”.

Echipa care câștigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a Fed Cup. România a fost prezentă acolo singura dată în 2016, când a pierdut meciurile cu Cehia și Germania.

Ultima oară când România și Elveția s-au întâlnit în Fed Cup (2010, la un turneu zonal din Portugalia), elvețiencele au câștigat cu 2-1. Raluca Olaru și Alexandra Dulgheru au fost titulare la simplu, în vreme ce la dublu au jucat Simona Halep și Raluca Olaru.

Lipsită de Belinda Bencic, din nou cu probleme de sănătate, Elveția va conta pe Timea Bacsinszky, Viktorija Golubic și Jil Teichmann, cu o a patra jucătoare urmând să fie anunțată ulterior, lucru permis de regulament.

https://twitter.com/FedCup/status/984042065918136320

*

Scurt și cuprinzător: primește primăvara cu reducerile de săptămâna asta: până la 40 la sută la produsele selectate din Shop! Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 pentru o perioadă însemnată; verifică-le și profită de ele acum, aici.