Fast
Fed, înapoi pe primul loc!

Roger Federer revine pe primul loc în lume! La 36 de ani, Roger e cel mai în vârstă lider din istoria tenisului

Treizecizero | 16 februarie 2018

Roger Federer va redeveni liderul tenisului masculin începând de luni, după ce și-a asigurat, prin calificarea în semifinalele de la Rotterdam, punctele necesare pentru a-l detrona pe Rafael Nadal, cel care a condus clasamentul în ultimele 26 de săptămâni. Federer l-a învins pe Robin Haase, 4-6, 6-1, 6-1 și îl va întâlni în semifinale pe Andreas Seppi. Dimitrov – Goffin e cealaltă semifinală.

Câștigător a trei dintre ultimele cinci turnee de Grand Slam, asta după ce nu mai luase un titlu de Slam între 2012 și 2017, Federer completează astfel 13 luni excepționale, în care a jucat la – discutabil – poate cel mai bun nivel al carierei sale, a preluat controlul autoritar în rivalitatea cu Rafael Nadal și a câștigat alte turnee importante. La începutul anului trecut, Federer ocupa locul 17, după cele șase luni de pauză din cauza accidentării la genunchi.

Elvețianul stabilește astfel încă un record, unul dintre cele mai improbabile ale carierei sale: devine cel mai în vârstă jucător care ocupă locul 1 în clasamentul ATP, depășind recordul deținut de Andre Agassi, care avea 33 când a preluat ultima dată locul 1.

Federer a ocupat prima dată prima poziție în 2004, pe 2 februarie; toți ceilalți jucători din Top 10 de la acel moment s-au retras între timp. A stat acolo 237 de săptămâni consecutive, până când Rafael Nadal a reușit, în cele din urmă, să-l doboare, pe 17 august 2008. Roger s-a întors pe locul 1 în alte două ocazii – 48 de săptămâni între 6 iulie 2009 și 6 iunie 2010, apoi alte 17 săptămâni, între 9 iulie 2012 și 4 noiembrie 2012.

Cu 20 de Slamuri la activ și cu multiple alte recorduri, Federer va adăuga, începând de luni, la cele 302 săptămâni pe care le-a adunat pe locul 1. Inclusiv perioada trecută de la ultima dată în care a ocupat fotoliul de lider  reprezintă un record.

„Nu am crezut că o să mă pot întoarce pe acest loc, e ceva special. Se simte mult diferit față de data trecută când am fost pe 1, am depus mult efort pentru a reveni. E undeva sus printre toate realizările mele”.

Articol în curs de actualizare

https://twitter.com/TereBuscalia/status/964593061572628481

 

***

 

 

Ce-ți poți lua din Shop-ul 30

Noul tricou 30-0 Tee

Un tricou cu un design fresh, cu semnificație, cu care ieși din rând și îți faci cunoscută apartenența, ca fan, la sportul cu cel mai atipic sistem de scor din lume.

Ia-l de aici, pe negru, pe gri sau pe alb.

Verifică toată oferta din Shop AICI

Am structurat mai bine produsele, le ai acum împărțite pe categorii: Publicații | Tricouri | Bundle