Fast
Topul masculin suferă

Prezentul e îngrijorător pentru Andy Murray. Fostul lider mondial va absenta de la Australian Open. Și alții sunt în dubiu

Treizecizero | 4 ianuarie 2018

Primul Grand Slam al anului începe să fie afectat de retrageri sonore pe tabloul masculin, retrageri care, de altfel, erau din păcate previzibile.

Adevărul e că de la finalul sezonului trecut și până la începutul acestuia lucrurile nu au mers tocmai grozav pentru plutonul de accidentați care au ratat ultimele luni din 2017. Recuperarea lor se face greoi (cazurile lui Wawrinka sau Raonic), întâmpină obstacole noi (cazul lui Djokovic, retras de la Abu Dhabi și Doha) sau se face, doar că nu la timp pentru AO (cazul lui Nishikori). La Andy Murray, din păcate, situația e mai serioasă de atât, în sensul că recuperarea nu prea dă rezultate deloc.

Accidentat la șold încă de la jumătatea anului trecut, fostul lider mondial a renunțat să mai spere la prezența la Melbourne și a plecat spre casă. După ce s-a retras inițial de la Brisbane, Andy a anunțat azi că se retrage și de la Australian Open, turneul la care a ajuns de patru ori în finală. Andy a admis într-o postare publicată zilele trecute pe Instagram că începe să se gândească serios și la posibilitatea unei operații – deși e ceva ce nu ar fi agreat, deoarece șansele de îmbunătățire nu-s atât de mari pe cât și-ar fi dorit. Azi a spus din nou că ia în calcul toate opțiunile și că speră să poată reveni cât mai repede.

Retragerea lui Murray a venit la câteva ore după ce Kei Nishikori, alt jucător căruia îi place să joace la Melbourne, a anunțat că nu va veni anul acesta la Australian Open, turneu care începe pe 15 ianuarie. Japonezul, accidentat la încheietură de anul trecut, spune că recuperarea lui decurge promițător, dar că nu este gata să facă față rigorilor unor meciuri de cinci seturi. Kei își va începe sezonul cu două turnee challenger, la Newport Beach și la Dallas, urmând ca apoi să debuteze în circuit la turneul de la New York, din februarie (cel care-l înlocuiește în calendar pe cel de la Memphis).

Novak Djokovic e cel pe care se concentrează acum toată lumea, în speranța unor vești pozitive. Nole a publicat miercuri pe site-ul său o declarație, admițând că încă nu știe dacă va putea juca la AO. Sârbul, care n-a mai jucat de anul trecut de la Wimbledon, își va testa cotul în două apariții neoficiale săptămâna viitoare.

Rafael Nadal, a cărui pregătire pentru noul sezon a început târziu și a continuat nu la parametrii doriți de liderul mondial după problemele suferite la genunchi pe final de an, s-a retras de la Brisbane, anunțând că nu e suficient refăcut, dar va fi prezent la Tiebreak Tens, competiția în format scurt care va avea loc miercurea viitoare la Melbourne, în avanpremiera AO. Tot acolo este așteptat și Stan Wawrinka, despre al cărui nivel fizic nu-s foarte multe indicii, dar e de așteptat că și elvețianul, campion la AO în 2014, va folosi ocazia tot pentru a-și testa corpul, după operația suferită la genunchiul stâng în vara anului trecut.

 

***

Nou! Am lansat „Simona de păstrat”, un album foto.

Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. Cu peste 140 de pagini cu cele mai bune imagini din cariera Simonei și drumul ei spre locul 1, „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei și fanii tenisului.

Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți iei un exemplar de aici.