Fast
Irina nu mai găsește inspirația din 2016

Pana de formă a Irinei e dusă la capăt de o eliminare timpurie la Roland Garros

Camelia Butuligă | 29 mai 2017
Roland Garros este oferit de

Un meci dificil de privit și probabil și mai dificil de jucat a avut azi Irina Begu, care se vede eliminată încă din primul tur de jucătoarea columbiană Mariana Duque-Marino (locul 115). Irina a completat astfel o zi grea pentru românce; cu tot cu Patricia Țig, care se retrăsese ceva mai devreme contra Pavlyuchenkovei, fetele noastre au adunat un bilanț de 0-4 azi.

Niciuna n-a avut o zi nemaipomenită la serviciu: în primele 5 gameuri, 4 au fost breakuri. Meciul avea să se termine cu un total de 11, 6 pentru columbiancă și 5 pentru Irina. Totuși, la capitolul procentaj de conversie, diferența a fost strigătoare: Duque-Marino a avut în total 7 șanse de break, pe când Irina a avut nu mai puțin de 15.

Nu o vedem deseori pe Irina Begu pierzându-și cumpătul atât de tare încât să arunce cu racheta, să se certe cu arbitrii sau să nu mai vadă bine mingea de furie. Însă la începutul tiebreakului, după un prim set chinuit, Irina a făcut o dublă și o neforțată pe propriul serviciu și auto-controlul ei, probabil greu încercat oricum de aceste sezon nesatisfăcător, a cedat. A urmat o spirală în care jocul ei a dispărut până la 4-0 pentru adversară în setul doi. Abia atunci s-a liniștit suficient cât să înceapă să construiască puncte și să ne arate sclipiri fulgurante ale jocului ei. Și ce joc poate avea Irina când lovește clar mingea și deschide terenul pe ambele părți!

Până la 4-4 în setul 2, Irina a pus deci de un contraatac pe amândouă aripile, surclasând-o pe adversară atunci când își desfășura jocul. Cu toate astea, continuitatea a rămas o problemă; inabilitatea ei de a înșirui două puncte consecutive cu joc bun a însemnat de exemplu că a avut nevoie de nu mai puțin de opt mingi de break pentru a face break la 4-1. Constanța a lipsit și la 4-4, când Irina a făcut din nou un game slab pe serviciu, Duque -Marino a făcut break și apoi a închis meciul cu 7-6(2), 6-4.

După șase luni nu atât de grozave, Irina, care făcuse optimi de finală anul trecut la Roland Garros, se trezește acum cu un pas în spate în clasament; dar și cu oportunitatea unui reset, în condițiile în care presiunea punctelor de apărat a cam dispărut. Dacă va juca precum a arătat pe alocuri de la 0-4 la 4-4, căderea ei n-ar trebui să dureze prea mult.

Articolul de la Paris despre Irina urmează pe 30-0.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de