Fast
Prima româncă în turul III

Mihaela Buzărnescu prinde viteză la Paris, se califică în turul al treilea

Treizecizero | 30 mai 2018
Roland Garros este oferit de

Mihaela Buzărnescu a reușit cel mai bun rezultat al carierei în turneele de Grand Slam, calificându-se în turul al treilea la Roland Garros. Mihaela a învins-o net pe suedeza Rebecca Peterson, 6-1, 6-2, în numai 65 de minute.

A fost una dintre acele situații în care „tot ce poți să faci tu, eu pot să fac mai bine”. Peterson e un matchup bun pentru Buzărnescu, așa că românca și-a putut face jocul fără mari bătăi de cap.

„A fost un meci dificil de la bun început, știam că ea are un joc destul de agresiv și va fi greu și trebuie să intru în teren de la început cu o tactică bună și un joc agresiv. Mă bucur că am putut să-mi fac jocul foarte bine și totul a decurs conform tacticii pe care o aveam”, ne-a spus ea, la conferință.

Mihaela a adunat 20 de lovituri direct câștigătoare și doar 13 unforced (versus 10-18 din partea suedezei) și a convertit șase din cele 12 mingi de break de care a beneficiat. Echilibrul s-a rupt rapid, Buzărnescu fugind cu o serie de opt game-uri la rând. Peterson a revenit cu un break la 2-0 în setul secund și a egalat la doi, pe fundalul unor momente în care Mihaela s-a lăsat distrasă de faptul că a făcut o eroare. Dar a fost maxim ce a putut obține Peterson din acest meci.

În turul următor, Mihaela are oportunitatea unui meci de cinci stele; o va întâlni pe Elina Svitolina, care a trecut de Kuzmova (6-3, 6-4). Svitolina, campioana de la Roma, este una dintre numele vehiculate cel mai des în discuția despre șansele la titlu.

„E un meci pe care mă bucur că-l voi juca, sper din tot sufletul să joc bine, să-mi fac jocul meu, iar rezultatul se va vedea la final. Mă bucur că voi juca pe o arenă mare și că am ajuns să joc cu fete din Top 10. Îmi doresc mult un astfel de meci”, spune Mihaela.

Întrebată despre cum ar reacționa într-o situație diferită de cea de azi, în care o jucătoare care ar trimite multe mingi înapoi și nu ține neapărat să scurteze punctele, Mihaela spune că n-ar schimba prea multe.

„Probabil că tot stilul meu mi l-aș face. Aș încerca să o atac, să nu o las să-mi pună multe mingi înapoi. E întotdeauna despre jocul meu. Încerc să mă adaptez la stilul adversarei, dar mă voi concentra mereu la jocul meu și nu o să-mi schimb tactica.”

Mihaela o să aibă un program încărcat zilele următoare, dat fiind că este implicată atât pe tabloul de dublu (cu Irina Bara), cât și pe cel de mixt (cu Kontinen). Dar nu crede că asta o va afecta prea mult.

„A fost foarte bine că am stat puțin pe teren; schimburile n-au fost lungi, pentru că mie mi-au intrat loviturile și mi-am făcut jocul cum trebuia. Cu cât joci mai puțin, cu atât ai mai mult timp de refacere, pentru că mâine voi avea două meciuri și îmi va trebui odihnă”.

„Fiecare meci îl iau ca pe un alt meci, cu siguranță o să fie mai greu cu multe meciuri. Dar pentru mine e prima oară și mă bucur că am reușit să intru pe toate cele trei tablouri. Fizic sunt ok, oboseală puțină, dar mă refac destul de bine de pe o zi pe alta și sunt fericită că am ajuns aici, chiar se uită oboseala și sunt mereu în formă pentru fiecare meci.”

 

***

Albumul foto „Simona de păstrat” – cele mai bune momente din cariera liderului mondial – este disponibil în ediția a doua, într-un număr limitat! ULTIMA PARTE A STOCULUI

Primul tiraj s-a epuizat, așa că am pregătit un al doilea tipar, care vine cu câteva bonusuri:

– conținut nou;
– 16 pagini în plus. Sunt 160 în total acum;
– o copertă modificată, cu imaginea care a făcut înconjurul lumii după victoria cu Kerber de la Melbourne;
– imagini de la Australian Open, cu ipostazele care definesc traseul eroic al Simonei la Melbourne: accidentarea din turul 1, meciul epic cu Lauren Davis, drama cu Kerber sau finala ireală cu Wozniacki.
– cu toate astea, prețul nu se modifică: rămâne același ca la prima ediție!

Albumul este disponibil ÎN STOC, asta înseamnă că ajunge la voi foarte repede după plasarea comenzii. Ia-ți unul de AICI.

*

În Shop ai reduceri de primăvară, de până la 40 la sută! Primește primăvara cu reducerile din Shop-ul 30-0: până la 40 la sută reducere la produsele selectate! Fără voucher, fără condiții secrete; ce vezi e ce primești. Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 pentru o perioadă însemnată; verifică-le și profită de ele acum, aici!

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de