Fast
Mihaela sparge gheața la Slamuri!

Mihaela Buzărnescu obține prima victorie pe tabloul principal al unui Slam, merge în turul doi la Paris!

Radu Marina | 28 mai 2018
Roland Garros este oferit de

Pentru prima dată cap de serie la un turneu de Grand Slam, Mihaela Buzărnescu obține o victorie prețioasă, după 6-3, 6-3 cu Vania King, în primul tur al turneului de la Roland Garros. Victoria reprezintă încă o premieră bifată în cariera Mihaelei, fiind prima reușită pe un tablou principal al unui turneu de Mare Slam.

Dacă primele ei prezențe pe un tablou principal la un Slam (USO 2017, AO 2018) au însemnat două meciuri cu aceeași jucătoare (Caroline Wozniacki), acum, grație locului în clasament, implicit statutului de cap de serie, Mihaela a evitat o parte din jucătoarele periculoase, având, în fine, un prim tur ceva mai blând. Chiar și așa, adversara ei de astăzi, Vania King, este o jucătoare de simplu incomodă, și o excelentă jucătoare de dublu, cu multă experiență, dar chinuită de accidentări în ultima vreme.

Astăzi, Mihaela a părut că își continuă forma arătată la Strasbourg săptămâna trecută: aceeași claritate în joc, aceeași selecție foarte inspirată a loviturilor. Per total, a fost încă o evoluție încântătoare, fără mari căderi și fără pași greșiți. A fost în permanență în față, n-a ezitat să atace, iar forehand-ul și serviciul au fost la datorie.

În ambele seturi, Mihaela a început foarte tare, a reușit devreme break-ul, dar de fiecare dată după un astfel de început furibund a urmat o mică deconcentrare; în primul set s-a dus rapid la 2-0 dar s-a văzut egalată imediat, în setul doi a început cu un avantaj de 3-1 și din nou s-a văzut egalată. N-au cântărit prea mult aceste mici căderi, ba din contra, în ambele seturi, după fiecare serviciu pierdut a răspuns excelent: retururi adânci, foarte precise, care au readus-o imediat în avantaj.

Meciul de astăzi a fost despre Mihaela. A condus tot timpul, a fost în control deplin și n-a arătat absolut niciun semn de slăbiciune. A arătat ca un adevărat cap de serie care își respectă statutul. Victoria e mare și importantă, pentru că o aduce pe teritoriu neexplorat încă. E o nouă premieră pe care o reușește, și cel mai probabil, astfel de ,,premiere” vor tot fi pentru ea: tenisul ei arată prea bine pentru a nu reuși mai multe astfel de lucruri în viitorul apropiat.

Până acolo însă, ce contează e meciul următor, care va fi împotriva suedezei Rebecca Peterson, o jucătoare tânără, masivă, cu un forehand foarte puternic, care de asemenea a reușit astăzi prima ei victorie pe un tablou principal al unui Slam, după victoria la Su-Wei Hsieh. Până acum cele două s-au întâlnit o singură dată, anul trecut, la un turneu ITF, cu victoria Mihaelei Buzărnescu.

Citește și: Mihaela își trăiește momentul: „Mă bucur de fiecare rezultat. Ar fi frumos să ajung la Turneul Campioanelor. Sper ca fanii să fie alături indiferent de rezultate”

 

***

„My Forehand is Better Than Yours!”, „Play Hard, Get Dirty” și „Vam10s” – sunt parte din oferta primăverii în Shop-ul 30-0! Disponibile acum la 55 de lei (reducere de 34 de lei!).

Ofertă mai e valabilă doar pe durata Roland Garros!

*

În Shop ai reduceri de primăvară, de până la 40 la sută!

Primește primăvara cu reducerile din Shop-ul 30-0: până la 40 la sută reducere la produsele selectate! Fără voucher, fără condiții secrete; ce vezi e ce primești. Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 pentru o perioadă însemnată; verifică-le și profită de ele acum, aici!

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de