Fast
Irina trece, Sorana se oprește

Irina deschide sezonul de zgură cu victorie, Sorana începe cu o înfrângere la Istanbul

Radu Marina | 24 aprilie 2018

Irina Begu și-a început oficial sezonul de zgură (roșie) cu o victorie, după 7-5, 6-0 cu Dalila Jakupovic, la Istanbul. Semifinalistă anul trecut în Turcia, Irina a revenit de la 2-5 în primul set, a salvat patru mingi de set și a câștigat ultimele 11 game-uri ale meciului.   

*

Având în față o adversară cu două meciuri jucate pe aceleași terenuri – Jakupovic venind din calificări -, Begu a avut de muncit serios pentru a recupera avansul luat de adversara ei în startul meciului. A fost cu spatele la zid, s-a văzut dominată în câteva rânduri de slovacă, însă a acceptat asta cu calm și a trecut repejor la munca de jos: a jucat punct cu punct, a construit cu răbdare, și-a ales cu atenție mingile pe care să le atace, iar toate acestea i-au adus constanța pe care o căuta în joc. Și care a fost prea mult pentru slovacă. Condusă cu 5-2 în primul set, Irina a legat 11 game-uri la rând, salvând printre altele și patru mingi de set, una la 3-5, trei la 4-5.  

De la 2-5, 30-30, Begu a început să sape încet, dar sigur – cu lovituri precise, lungi și foarte variate – în jocul și încrederea adversarei ei. Varietatea este capitolul care iese cel mai mult în evidență la jocul ei pe zgură. Pe nicio altă suprafață nu reușește să lovească atât de clar, fluid și exact cum o face pe zgură. În afară de asta, ce a mai făcut azi diferența a fost jocul fără fisuri de pe linia de fund. Odată ce Irina s-a așezat în teren și a început să-și găsească ritmul loviturilor, Jakupovic nu a mai contat, singurele ei reușite fiind câteva scurte bine executate.  

Următoarea adversară pentru Irina este Christina Mchale, pe care a învins-o chiar anul acesta, la Acapulco, în trei seturi. Va fi al treilea meci între cele două, Begu câștigându-le pe ultimele două. De pe jumătatea de tablou a Irinei a dispărut deja Aga Radwanska, a treia favorită, retrasă la 1-6, 0-2 în fața Donnei Vekic.

Și Sorana Cîrstea a jucat astăzi la Istanbul: învinsă în trei seturi, 6-0, 1-6, 0-6 de Yulia Putintseva. După un set perfect, în care a cedat doar 10 puncte și a fost impecabilă la serviciu, Sorana nu a mai putut replica același joc și mai departe. A părut că se deplasează foarte greu, a lovit doar din braț prea multe mingi și orice punct care a depășit trei-patru schimburi a fost (ca și) pierdut.  

Condusă cu 3-0 și în decisiv, Sorana a cerut intervenția fizioterapeutului pentru o problemă la picior, dar și în zona abdominală – probabil cauza căderii din ultimele două seturi.    

 

*

Scurt și cuprinzător. Primește primăvara cu reducerile din Shop-ul 30-0: până la 40 la sută reducere la produsele selectate! Fără voucher, fără condiții secrete; ce vezi e ce primești. Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 pentru o perioadă însemnată; verifică-le și profită de ele acum, aici!