Fast
Cu cine înfruntăm Canada

Simona, confirmată pentru Cluj. Echipa României pentru meciul de Fed Cup cu Canada din februarie

Treizecizero | 23 ianuarie 2018

Update 31 ianuarie: FRT a anunțat componența oficială a echipei României pentru meciul cu Canada: Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Raluca Olaru. 

La rândul ei, Canada va fi lipsită de Genie Bouchard și de Francoise Abanda. Canada va juca la Cluj cu Bianca Andreescu, Carol Zhao, Katherine Sebov și Gabriela Dabrowski. 

https://twitter.com/FedCup/status/958704952439959552

Știrea inițială

România revine la Cluj pentru primul meci din sezonul 2018 al Fed Cup, acolo unde suntem în Grupa Mondială 2 și căutăm promovarea în Grupa Mondială 1. Întâlnim Canada, pe 10-11 februarie.

Formula pe care o va alinia echipa României la meciul de Fed Cup din februarie va fi formată din Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea și Raluca Olaru – potrivit unor informații ale 30-0.

Mihaela Buzărnescu, vizată și ea inițial pentru acest meci, a decis să nu participe. Mihaela a declarat la Melbourne pentru 30-0 că se bucură de convocare și că i-ar plăcea să joace, dar că va lua o decizie împreună cu echipa ei, în funcție de calendar. Jucătoarea a confirmat ulterior pentru 30-0 că nu va juca la Cluj.

Prezența Simonei Halep urmează să fie reconfirmată în funcție de starea de sănătate a jucătoarei după turneul de la Melbourne, dar potrivit unor surse, Simona își dorește să fie la Cluj și foarte probabil va juca.

În cazul unei victorii cu Canada, vom juca un meci de baraj în aprilie pentru promovare. În caz de eșec, meciul de baraj va fi pentru menținerea în Grupa Mondială 2.

După seria de șapte victorii consecutive reușite între 2014-2015, în urma căreia echipa a ajuns din liga a treia în Grupa Mondială, România a pierdut, în 2016, cele două meciuri jucate acasă la Cluj, cu Cehia Karolinei Pliskova (2-3) și cu Germania lui Angie Kerber (1-4).

În 2017, la revenirea în Grupa Mondială 2, România a cedat un meci frustrant la București cu Belgia (1-3), în care mai toate meciurile au fost strânse. În aprilie, la Mamaia, România a câștigat cu 3-2 contra Marii Britanii, primul meci în care Simona și-a câștigat ambele meciuri de simplu.

Dacă nu apar alte modificări de ultim moment, formula aliniată în februarie va fi aproape similară cu cea de la ultimul meci, diferența fiind înlocuirea Monicăi Niculescu cu Raluca Olaru.

Meciul cu Canada va fi debutul pe banca tehnică a lui Florin Segărceanu, care l-a înlocuit pe Ilie Năstase în funcția de căpitan nejucător. Alina Tecșor-Cercel completează formula tehnică a echipei.

România a învins Canada cu 3-2, în deplasare, în 2015, o victorie spectaculoasă, adusă de victoriile Alexandrei Dulgheru (2) și Andreea Mitu.

***

Ia-ți albumul Simona de păstrat!

Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul foto „Simona de păstrat” este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. Cu peste 140 de pagini cu cele mai bune imagini din cariera Simonei și drumul ei spre locul 1, „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei și fanii tenisului. Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți iei un exemplar de aici. 

2.  Noul set de tricouri 30-0 Onederful

Tricourile care marchează un moment istoric: prima jucătoare din România clasată pe locul 1 în lume! Noutatea colecției este Onederful Tricolor, pe care îl poți lua de aici. 

De asemenea, mai ai disponibile opțiunile Onederful White și Onederful Black.

 

3. Noul tricou 30-0 Tee

Un tricou cu un design fresh, cu care ieși din rând și îți faci cunoscută apartenența, ca fan, la sportul cu cel mai atipic sistem de scor din lume.

Ia-l de aici, pe negru, pe gri sau pe alb.

 

 

Verifică toată oferta din Shop AICI

Am structurat mai bine produsele, le ai acum împărțite pe categorii: Publicații | Tricouri | Bundle