Fast
Recapitularea zilei

Ce e important de reținut din ziua a patra la Wimbledon

Radu Marina | 7 iulie 2017

Novak Djokovic merge fără emoţii în turul 3 după o victorie clară cu Pavlasek. Deși adversarul nu a opus prea multă rezistenţă, ceea ce face lucrurile mai greu de evaluat, jocul lui Nole pare că se leagă de la meci la meci. Azi a lovit solid cu forehand-ul, nu şi-a pierdut niciodată serviciul şi a fost în control total. Bineînţeles că la asta a contribuit şi replica lui Pavlasek; cu excepţia serviciului şi câteva lovituri de forehand câştigătoare, Pavlasek nu a impresionat. A fost mai mereu surprins de viteza mingii şi s-a deplasat greu, cumva firesc dacă ne gândim că cehul joacă într-o foarte mare măsură în turnee challenger. Djokovic, care, cu tot cu titlul de la Eastbourne, a alcătuit o serie rezonabilă de victorii consecutive, s-a declarat mulţumit de nivelul de azi şi spunea că se simte bine fizic.

Gulbis mai face un meci excelent, trece şi de Del Potro. A fost una din zilele alea în care tenisul lui Gulbis arată extraordinar. Cu excepţia momentului de la 5-4 în setul trei când şi-a pierdut serviciul după câteva erori, letonul a jucat la un super nivel. A fost ziua în care totul i-a ieşit. A returnat decisiv, a reuşit nişte super puncte la fileu, l-a lobat de 3-4 ori pe Delpo şi a găsit întotdeauna cele mai bune soluţii, mai ales cu lovitura de dreapta. Gulbis a terminat meciul cu 60 de lovituri câştigătoare, dublu faţă de Del Potro şi doar 22 (!) de greşeli neforţate. Următorul adversar pentru leton va fi Novak Djokovic, pe care l-a învins o singură dată în 7 meciuri, în 2009 la Brisbane, și despre care spunea că îl găsește un adversar foarte incomod.

Roger Federer câştigă cu Lajovic, merge în turul trei. După o replică foarte bună în primul set din partea sârbului, Federer a pus treptat stăpânire pe joc, lovind din ce în ce mai bine. Serviciul şi jocul la fileu au mers cel mai bine pentru elveţian: a pierdut doar 4 puncte la fileu din 20 jucate în ultimele două seturi, și doar 8 puncte cu serviciul. Federer spunea că a început meciul cu destule emoții, fără să-și explice de ce (“așa se mai întâmplă uneori”), așa că a intrat cu greu în meci, dar pe măsură ce a mai avansat, s-a mai liniştit. În meciul următor va juca, pentru a doua oară în Slamuri anul acesta, cu Mischa Zverev, pe care l-a învins recent pe iarbă la Halle.

Dudi Sela îl învinge surprinzător pe John Isner. Big John a pierdut un meci în care a servit 45 de aşi, a venit de 78 de ori la fileu şi a făcut 100 (!) de lovituri câştigătoare. Trebuie să fie dezamăgitor să pierzi un astfel de meci la asemenea cifre, dar Dudi Sela a fost mai atent la mingile de break, a încercat să forţeze greşeala şi să ţină cât mai mult de minge, şi i-a ieşit. E în turul trei la Wimbledon după mai bine de 7 ani; următorul adversar e Grigor Dimitrov, care a trecut în trei seturi de Marcos Baghdatis într-un meci plin de hot shot-uri, care îi aparţin, desigur.

Aga Radwanska a salvat două mingi de meci cu McHale. Meciul dintre Radwanska şi McHale a fost încă o mostră de cât de mult contează, cât de mult te pot ajuta sau te pot da înapoi nişte meciuri câştigate sau pierdute consecutiv contra unui adversar. McHale a jucat probabil unul dintre cele mai bune meciuri ale ei împotriva Radwanskai, a dictat cu forehand-ul, a dominat-o în multe momente pe poloneză, a avut două mingi de meci, dar a pierdut. De fapt, McHale a dat impresia  mai tot timpul că acele meciuri pierdute fără set contra Agăi atârnă greu. La mingea de set avută la 6-5 a făcut dublă greşeală; a ezitat, a jucat cu teamă şi cu greu, după multe egalităţi a reuşit să câştige primul set. În setul doi s-a ţinut la fel de bine, s-a dus la 5-2 în tiebreak, dar tot l-a scăpat; în decisiv să cedeze definitiv după ce şi-a pierdut serviciul la începutul setului trei. Victorie prețioasă pentru Aga, care trăiește să mai lupte încă o zi.

Kristina Mladenovic iese din nou devreme la Wimbledon, pierde la Alison Riske. Din șase prezenţe la Wimbledon, Mladenovic a reuşit o singură dată să treacă de turul doi, ceea ce face eliminarea ei de acum nu tocmai surprinzătoare. După un prim set câştigat fără mari probleme, Mladenovic a scăzut destul de mult nivelul, iar cu serviciul doi a fost foarte vulnerabilă; a câştigat în tot meciul doar 11 puncte şi a făcut 8 duble greşeli. Riske o va întâlni pe Coco Vandeweghe, pe care a învins-o în ultimele două meciuri. Meciul a fost marcat de un alt tip de asterisc: atât Kiki, cât și Alison s-au plâns de starea terenului și ambele au căzut de acord că nu mai vor să joace; însă supervisorul le-a spus că trebuie să continue. “Sunt mulțumită că nu m-am accidentat, în condițiile astea”, a spus Mladenovic.

Polona Hercog continuă revenirea, o învinge şi pe Varvara Lepchenko.  La fel ca şi Magdalena Rybarikova, Hercog e una dintre jucătoarele cu multe probleme de sănătate, accidentări repetate, căderi în clasament şi reveniri. Anul asta, Hercog a jucat doar patru turnee, iar aici vine din calificări. Săptămâna trecută, Polona a dat un interviu în care a vorbit de aceste accidentări şi spunea că au fost 8 luni oribile pentru ea. A avut o operaţie de apendicită, o accidentare la genunchiul stâng, o fractură de stres la un omoplat şi un ligament rupt la încheietura mâinii stângi. E o revenire importantă pentru Hercog, mai ales că e prima dată în carieră când se califică în turul trei la Wimbledon, învingându-le pe Antonia Lottner, Haas, Townsend, Beck şi azi pe Lepchenko.

2performant

Cele mai bune jucătoare de tenis sunt la Singapore. Cei mai buni generatori de vânzări online sunt în Affiliate Ranking by 2Performant