Fast
Tragerea la sorți, preview

Beijing, ultima mare bătălie înainte de Turneul Campioanelor. Mize: locul 1, trei locuri în Singapore, revanșe de luat

Radu Marina | 29 septembrie 2017

Ultimul turneu Premier Mandatory al sezonului aduce la start 9 jucătoare din top 10 (Venus Williams e singura care lipsește), la care se adaugă și prezența Mariei Sharapova, care a primit un wild card pe tabloul principal, alături de Genie Bouchard. Ultima jucătoare acceptată pe tabloul principal este Shelby Rogers, locul 57 mondial. Beijing este, de asemenea, un turneu în care Simona Halep, Karolina Pliskova și Elina Svitolina își mențin șansele de a urca pe locul 1 mondial, continuând o luptă care s-a întins pe jumătate de sezon. De asemenea, mai sunt de decis cele trei locuri rămase încă necompletate în Singapore.

Cu un astfel de lineup, tabloul nu poate fi decât ofertant, cu multe meciuri tari încă din primul tur, iar pentru mulți capi de serie, parcursul nu pare tocmai facil. Cum stau lucrurile:

– Simona va debuta cu Alison Riske în primul tur, pe care a învins-o clar în singurul lor meci direct la Roma în 2015; traseul ei ar continua apoi cu învingătoarea dintre Rybarikova și Bouchard. În turul al treilea, pe Simona ar putea-o aștepta o reîntâlnire cu una dintre Sharapova, Sevastova și Makarova. În sferturi ar putea să o întâlnească pe Kuznetsova, adversara din semifinale ar putea fi Karolina Pliskova sau Johanna Konta. Iar în finală, Muguruza, Svitolina sau Wozniacki, desigur dacă se respectă capii de serie. E un traseu complicat, cu multe capcane, dar față de Wuhan unde a început tare încă de la primul meci, aici are avantajul de a  întâlni o adversară destul de accesibilă, care trece printr-o perioadă complicată, situație care ar ajuta-o pe Simona să intre în turneu și să oprească seria celor trei înfrângeri consecutive. În ultimele 6 turnee la care a participat, Riske a strâns doar 2 victorii.

– Restul româncelor au și ele meciuri dificile încă din primul tur. Monica Niculescu are o sarcină extrem de complicată cu Jo Konta, chiar dacă H2H-ul (1-1) e echilibrat. Konta a învins-o anul trecut la Miami categoric și a părut în multe momente că știe cum să joace împotriva Monicăi. Pe lângă asta, Moni se confruntă și cu probleme fizice, fiind nevoită să se retragă la Wuhan în meciul de dublu. Dincolo, Jo vine după patru înfrângeri la rând.

Sorana Cîrstea va juca în primul tur cu Mona Barthel, iar în turul doi ar putea să o întâlnească pe Sloane Stephens, campioana de la US Open.

– Garbine Muguruza, favorita numărul 1 și din nou ținta tuturor celorlalte fete, are un traseu tare dificil. Începe turneul cu Barbora Strycova, iar ultimul meci dintre ele cu siguranță nu e tocmai o amintire plăcută pentru iberică; a fost, probabil, cea mai dură înfrângere pentru ea, un meci în care a reușit un singur game împotriva Barborei, la Birmingham anul acesta. Iar dacă luăm în calcul și problemele fizice avute la Wuhan, cu siguranță Strycova nu e cel mai potrivit adversar cu care să începi un turneu. În turul doi pentru Garbine ar urma Julia Goerges (sau o jucătoare din calificări), în turul trei, Coco Vandeweghe (care a învins-o anul acesta la Australian Open), iar în sferturi ar putea avea un nou meci cu Wozniacki sau Petra Kvitova.

– Elina Svitolina, care nu a participat la Wuhan, va începe sezonul asiatic cu un prim tur accesibil; o va întâlni pe Lin Zhu, care a primit un WC, iar în turul doi are un meci interesant cu Ash Barty care pare într-o formă bună după parcursul de la Wuhan.

– Angelique Kerber, care arată mici semne de revenire, va juca pentru a treia oară în decurs de câteva săptămâni în turul 1 cu Naomi Osaka după US Open (cu victoria lui Osaka) și Tokyo (cu victoria lui Kerber).

– Karolina Pliskova o întâlnește în primul tur pe Carla Suarez Navarro, care a câștigat 3 din cele 5 meciuri jucate cu Pliskova; deși iberica are un sezon destul de șters și cu ceva probleme fizice, întotdeauna meciurile dintre cele două au fost echilibrate.

– Aga Radwanska începe apărarea titlului câștigat anul trecut cu o jucătoare venită din calificări; în turul doi ar urma să o întâlnească pe Shuai Zhang sau Yulia Putintseva. Tot pe partea ei de tablou e și Kuznetsova (care începe tot cu o jucătoare din calificări) și cu care s-ar putea întâlni în turul trei.

– Maria Sharapova are în față mai multe potențiale rematch-uri. Va da în primul tur peste Anastasija Sevastova, cea care a învins-o recent în optimi la US Open. În turul doi ar putea să o întâlnească pentru a doua oară sezonul acesta pe Ekaterina Makarova. Iar în turul trei s-ar putea revedea cu Simona Halep, tot pentru a doua oară anul acesta.

– Meciuri tari în primul tur: Muguruza – Strycova, Kvitova – Kr. Pliskova, Kerber – Osaka, Sharapova – Sevastova si Pliskova – Carla Suarez Navarro.

– Tabloul complet este aici.

***

Noile tricouri 30-0  sunt acum pe stoc! „My Forehand” și „Play Hard” sunt disponibile. Ia-le din Shop 30-0:

 

My Forehand

 

„Play Hard”

 

 

Fă-ți o bucurie sau ia cuiva drag un cadou din Noul 30-0 Shop, aici