Video

Miriam Bulgaru, despre prima condiție ca să ajungă sus: „Să crezi că poți”

Adrian Țoca | 19 iulie 2018
Simona

Miriam Bulgaru este o fată care nu se sfiește să își propună lucruri înalte. La un moment dat, a spus într-un interviu că i-ar plăcea să joace cu Simona Halep, pentru că i-ar putea lua un set. Miriam râde acum când își aduce aminte, povestind că toată lumea îi amintește de acea declarație. „Eram ceva mai … mică”, se animă ea. Dar imediat punctează ideea din spate a acelui gând: „Măcar să crezi că poți!”

Într-adevăr, e o condiție necesară ca să ajungi măcar să intri pe teren cu cei mai buni dintre cei mai buni, iar Miriam știe că, peste toate, trebuie să crezi tu, când nimeni altcineva nu crede. Simona, cea pomenită în treaba asta ca reper, ar fi prima care ar încuraja o astfel de atitudine.

Miriam o vede ca pe o sursă de inspirație acum. „Când eram mică, mă uitam mult la Sorana, am apreciat mereu lovitura ei de dreapta. Acum nu am un model, îmi place mult Simona, o respect și îmi place să mă uit la ea. Și de Petra Kvitova îmi place, că e foarte calmă.”

 

Până acolo, ne întoarcem în prezent; Miriam venise pe teren proaspăt ieșită din meciul de dublu, pierdut la luptă în supertiebreak. „Poate era mai bine dacă începeam cu dublul. La simplu simțeam că nu pot să respir, să-mi iau timp”, spune ea, referindu-se la meciul cu Wang, prima ei apariție pe un tablou WTA. „Am avut emoții, am jucat cu o jucătoare solidă, de top 100. Am avut câteva șanse pe care nu le-am fructificat, nu am fost hotărâtă în momentele importante, dar nu e ca și cum m-am simțit că sunt în urmă, sau… În schimb, meciul de dublu a fost foarte bun, mi-a plăcut suportul oamenilor, le mulțumesc enorm. Nu am mai avut emoții și am putut să-mi fac jocul. Cred c-o să-mi dea un avânt experiența aceasta, acum cred că pot să înving jucătoare de top.”

„Diferența între primii clasați și cei de dincolo de Top 100 este că la 5-5 servește mai bine sau nu știi ce s-a întâmplat acolo și ai pierdut game-ul ăla. Diferența o face experiența, iar atunci când ai șanse, nu le ratezi. Mă bucur pentru că Miriam experimentează, pentru că are tot ce-i trebuie, însă îi mai lipsesc meciuri la nivelul ăsta. Nu merge peste noapte”, crede Alina Tecșor, invitata emisiunii și persoana care probabil că le știe cel mai bine pe toate fetele, indiferent de generație.

Jocul ei, despre care Miriam crede că e făcut să placă oamenilor, este adesea o armă cu două tăișuri, pentru că ea încă învață cum să-l gestioneze. Și vrea să lucreze și mai mult la atitudinea pe teren.

„Ei nu-i place la standard, trebuie să fie creativă și nu trebuie niciodată că această creativitate să fie direcționată înspre un ‘așa trebuie să joci’”, spune Alina Tecșor, care crede că Miriam are nevoie de o pregătire fizică serioasă, care să-i permită să-și „facă jongleriile ei indiferent de viteza mingii, jonglerii care sunt spectaculoase și pot să-i aducă rezultate”.

Miriam e o jucătoare a generației ei, așa că nu se sfiește să admită că poate exagerează uneori cu Social Media, însă vede un plus în faptul că e un mijloc prin care să comunice cu cei care o susțin.

Fotografii: Vlad Vișinescu / Treizecizero.ro

Îți place?