Video

Mihaela Buzărnescu, la BRD Tennis Insider, despre tot ce s-a schimbat în lumea ei. „Vreau să văd dacă pot ajunge în Top 20”

Adrian Țoca | 20 iulie 2018
Simona

Nu o să găsești o persoană mai căutată zilele astea la Arene decât Mihaela Buzărnescu. De aceea, e lesne de înțeles cum de s-a întâmplat din nou ca Mihaela să ajungă în platoul nostru fără să apuce să mănânce. Prima dată se întâmplase la lansarea Neînvinșii, cartea colegei noastre Andreea Giuclea. Acum, deși era o zi fără meci la simplu, programul ei rămăsese la fel de încărcat. Dar Mihaela livrează în serie zilele astea. Maratonul de meciuri n-o obosește, și nici interesul în jurul ei, care o bucură și o motivează.

„Mă simt flatată, anul trecut nu m-aș fi gândit că ar putea fi posibil. Cred că faptul că am reușit să trec peste toate neplăcerile și să nu renunț le-a arătat și altor jucătoare că se poate face performanță și la o vârstă mai înaintată.”

În vreme ce ploaia de afară s-a întețit până la modul în care le-a creat dificultăți Mihaelei, Alinei și lui Andrei să se înțeleagă de la doi pași, iar echipa noastră tehnică a avut de gestionat și o mică inundație în timp ce asigura directul, discuția a trecut – pe un ton brusc mai ridicat, din cauza condițiilor – de la cum gestionează Mihaela turneul, la cum gestionează această perioadă super aglomerată.

„Știam că o să fiu emoționată. Am resimțit publicul, am vrut să le arăt că pot juca bine. E prima oară când joc aici și am fost emoționată, e o presiune mult mai mare, e și oboseală acumulată. Mă bucur că am reușit să câștig.”

Precum arătam în articolul de dimineață, Mihaela joacă aproape non-stop, simplu și dublu, încă de la Praga. „Au fost săptămâni bune, mi-au dat încredere, mi-au arătat că pot juca împotriva celorlalte jucătoarelor bune de la egal la egal, sper să mă motiveze în continuare și să pot juca cât mai multe turnee.” N-a apucat să se gândească prea mult la ce a reușit, abia a reușit să își tragă sufletul.

Însă dacă vă gândeați la o vacanță mai lungă, Mihaela nu se gândește la mai mult de câteva zile.

„După terminarea acestui turneu voi lua câteva zile pauză și voi începe turneele din America precum o pregătire pentru US Open”. Un US Open care încă mai rămâne în topul amintirilor frumoase pentru Mihaela, pentru că acolo a reușit să se califice pentru prima dată pe un tablou, moment din care a început cu adevărat să creadă în potențialul ei.

Mihaela face tot ce poate ca să-și păstreze atenția nealterată de planuri pe termen mediu sau lung. „Nu mă gândesc la un obiectiv acum. Multă lume spune că am potențial, că pot mai mult. Vreau să iau pas cu pas, să văd dacă pot ajunge în Top 20 și apoi să reevaluez.”

E drept, și-ar dori ceva concret pe termen scurt: un meci cu Serena. „Aș vrea să joc cu Serena, de mică îmi doream când mă uitam la TV. Mă bucur că a revenit și poate o să am șansa asta.”

N-am ocolit nici subiectul reacțiilor vulcanice ale Mihaelei din timpul meciurilor; am aflat că ea era la fel și în juniorat.

Pe final, provocată de Alina Tecșor, invitatul permanent al emisiunii, Mihaela ne-a povestit câte ceva despre ce înseamnă relația cu tatăl ei.

 

Dar mai bine vă lăsăm să urmăriți emisiunea în player-ul video de sus; multitudinea de teme abordate merită fiecare minut.

Îți place?