Livetext

Live text, AO, ziua a 2-a: Barty zboară, Rafa începe bine, Ana pierde

Treizecizero | 9 februarie 2021
Ieri ne-am reajustat la viața de Slam, cu bunele și mai puțin bunele ei, cu meciuri calme la început, și un final exploziv (acel Shapovalov – Sinner). De azi intrăm în program normal, cu ziua a 2-a a Australian Open. Avem o româncă azi în programul de simplu, pe Ana Bogdan, care va avea un test greu în fața lui Danielle Collins, fostă semifinalistă la AO. Meciul se joacă în jurul orei 8.30, ora României. Alte câteva nume interesante care joacă azi: Nadal, Medvedev, Rublev, Tsitsipas, Barty, Pliskova, Svitolina, Muguruza. Ca de obicei, articolul se updatează pe tot parcursul zilei, ordinea noutăților fiind invers cronologică. Distracție plăcută!
Pentru abonații 30-0+

Înainte să vedem ce se întâmplă la Melbourne, câteva detalii administrative pentru abonații 30-0+:

🎾Am început deja să trimitem abonaților conținutul pe WhatsApp (cel disponibil pentru abonamentele 250, Super Fan, Student, GOAT). Abonații au primit un mail cu detalii și cu numărul de telefon special pentru acest turneu pe care trebuie să-l salveze în telefon ca să poată primi update-urile. Dacă nu ați primit mailul sau aveți o altă problemă, vă rugăm să ne trimiteți un mail cât mai curând.

🎾Cadourile abonamentelor în vigoare au fost trimise în ultimele luni sau sunt în curs de expediere; dacă al tău nu a ajuns încă, sau simți că există altceva ce poate ne-a scăpat, dă-ne, de asemenea, un semn pe adresa de mail, te rugăm.

🎾Am introdus o variantă nouă de abonament la 30-0+, gândită să răspundă nevoilor cititorilor care caută o soluție mai concentrată: e vorba de o combinație abonament pe o lună + două perechi de Socks. Merge foarte bine și pe post de cadou pentru un prieten!

Ash cea grăbită

Ashleigh Barty a cedat doar 10 puncte într-un 6-0, 6-0 de speriat cu Danka Kovinic, care s-a trezit înapoi la vestiare după doar 45 de minute de tenis pe tabloul unui Australian Open pe care Barty, favorita publicului, l-a deschis impresinant.

Ea va juca în turul următor cu câștigătoarea dintre Sorribes Tormo și Gavrilova. Le ținem pumnii 🙂

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1359068408868970498?s=20

Ana a pierdut

Ana Bogdan n-a găsit răspunsul potrivit pentru jocul foarte agresiv al lui Danielle Collins, a fost învinsă în primul tur la Australian Open, rămâne probabil cu regretul că n-a putut să-și impună deloc ritmul. A fost 6-3, 6-1 pentru jucătoarea din America, un meci în care Ana a stat bine doar în schimburile lungi, însă n-a putut să reziste atacurilor neobosite ale unei adversare care a adunat 30 de lovituri direct câștigătoare într-un meci scurt – ceva mai mult de o oră. Despre meciul Anei, aici.

Schedule Alert

S-a afișat programul de miercuri: atât Sorana, cât și Simona sunt programate pe Margaret Court. Meciul Soranei cu Petra Kvitova e al doilea (aproximativ ora 4:00 în România), iar Simona deschide sesiunea de seară (de la 10 dimineața, în Ro). Multe meciuri interesante mâine, altminteri: de ținut un ochi și pe Andreescu – Hsieh, pentru potențialul spectacol (primul meci pe Rod Laver).

Rafa

Nadal a vorbit în termeni destul de descurajatori despre problemele pe care le-a avut la spate și a spus că nu s-a pregătit corespunzător. Dar, după toate temerile în ce-l privește, Rafa a debutat convingător, cu o victorie expeditivă în sesiunea de zi de pe Rod Laver, 6-3, 6-4, 6-1 cu Laslo Djere.

Altfel, reacția sârbului la acest punct al lui Nadal e elocventă.

https://twitter.com/TennisChannel/status/1359023078743945218?s=20

Apar și surprizele

Ah, acel murmur care străbate un complex de Grand Slam atunci când se întâmplă rezultate neașteptate. E incomparabil. Încă nu am înregistrat rezultate foarte surprinzătoare, însă într-un interval relativ scurt au ieșit pe rând din turneu câteva nume importante. Maria Sakkari a fost eliminată de Kiki Mladenovic, un rezultat (6-2, 0-6, 6-3) care miră, dat fiind că grecoaica era printre cele mai constante jucătoare în ultima perioadă.

David Goffin a fost scos de australianul Alexey Popyrin în cinci seturi (3-6, 6-4, 6-7, 7-6, 6-3), iar Goff continuă picajul. Popyrin a salvat patru mingi de meci în setul al patrulea. Iar poate cel mai spectaculos upset e cel realizat de Radu Albot, care l-a învins pe Roberto Bautista Agut (6-7, 6-0, 6-4, 7-6). Bautista s-a necăjit cu o accidentare la abdomen, însă.

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1359023318033182720?s=20

Svitolina rezistă

Ucraineanca a răzbit într-un duel fizic istovitor cu Marie Bouzkova, 6-3, 7-6 (5); setul al doilea în particular a avut multe raliuri care le-au lăsat fără suflu pe cele două.

Pe tabloul feminin au mai trecut Coco Gauff (6-3, 6-2 cu Teichmann), Jennifer Brady (6-1, 6-3 cu Bolsova) sau Kuznetsova (6-2, 6-2 cu Strycova). Svitolina vs Gauff în turul al doilea va fi interesant.

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1358991054540836866?s=20

Time-out

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1358841777210470405?s=20

Azarenka, eliminată

De două ori campioană la Melbourne, Victoria Azarenka a pierdut contra americancei Jessica Pegula, 7-5, 6-4, un rezultat care este și nu este o surpriză. Întâi de toate, Pegula joacă bine pe hard de ceva vreme și are un antrenor excelent în David Witt, fostul antrenor de lungă durată al lui Venus Williams. Apoi, Azarenka a trebuit să treacă prin carantina dură înainte de AO; poate și de aceea azi a suferit mult fizic, primind la un moment dat asistență medicală pentru probleme de respirație.

👀 Alertă de rezultat

Carlos Alcaraz, un jucător despre care se spun multe lucruri bune, l-a învins pe Botic van de Zandschulp, 6-1, 6-4, 6-4. Nimic deosebit până acum, doar că Alcaraz are 17 ani și a fost la primul său meci de Grand Slam.

Garbi, tot în formă

Una dintre potențialele candidate la titlu anul acesta este cu certitudine Garbine Muguruza. Garbi e într-o postură perfectă pentru ea: nu e favorita principală aici, nu are prea multă presiune pe ea, în schimb e fix pe sub radar. Și joacă grozav, în continuare. În pofida faptului că Barty i-a oprit, săptămâna trecută, seria de victorii la scor, Muguruza a început o alta azi, cu o victorie expeditivă cu rusoaica Gasparyan, 6-4, 6-0. După un prim set mai strâns, Garbi a fugit cu al doilea, câștigând 26 de puncte din 37 jucate.

Campioana de anul trecut a câștigat și ea, e drept, ceva mai greu și contra unei adversare mult mai slab cotate: Sofia Kenin a trecut de australianca Inglis, 7-5, 6-4, pentru a opta ei victorie la rând la AO. O așteaptă acum pe Kanepi; va fi complicat pentru Sofia și un grozav contrast de stiluri.

Au mai câștigat mereu redutabila Elise Mertens (6-1, 6-3 cu tânăra canadiancă Fernandez), Nadia Podoroska, cea care pare să fi luat încrederea de la Roland Garros și în noul an (6-4, 6-4 cu McHale), sau Belinda Bencic (6-3, 4-6, 6-1 cu vechea cunoștință a Simonei, Lauren Davis).

Și a mai câștigat și Ann Li, învingătoarea Soranei de săptămâna trecută (6-2, 6-0 cu Shuai Zhang în doar 47 de minute!). Parcă înfrângerea Soranei nu mai arată așa de rău acum.

Îți place?
Cele mai noi