Video

Andreea Mitu: „De la revenire, motivația și determinarea sunt mai bune. Acum nu mai am timp de pierdut”

Treizecizero | 17 iulie 2018
Simona

Andreea Mitu s-a întors recent în tenis, după ce a devenit mamă, așa că evident că am fost foarte curioși să aflăm chiar de la ea care a fost impactul pe care l-a avut și îl are acest eveniment fericit asupra carierei ei. Cu Adam lângă platou, însoțit de bonă, și cu Andreea aruncând mereu priviri curioase către el, discuția s-a legat repede. Andreea ne-a povestit cum încearcă să îmbine cele două posturi. „Nu e ușor, dar încerc să-mi fac timp pentru tenis, să-mi fac treaba. Nu prea mai am timp liber, când am timp liber, stau cu el. Dar e foarte cuminte.”

Din punct de vedere fizic, Andreea, care joacă la dublu în turneul de la București alături de Irina Begu, spune că mai are de recuperat. „Nu sunt la nivelul la care eram acum doi-trei ani, am de recuperat mult la nivel de pregătire fizică. Dar pas cu pas, o iau treptat.”

Obligată să o ia de jos, Andreea a retrăit etapele de după juniorat, când încerca să-și ridice clasamentul. „Am jucat recent cu multe junioare și mi-am amintit cum eram când eram mică și jucam cu jucătoarele experimentate, joci ca și când n-ai ce pierde.”

Despre obiective, Andreea Mitu spune că e mult mai concentrată acum, dar și mai motivată. „Acum nu mai am timp de pierdut și focusul, motivația, determinarea sunt mult mai bune. Simt mai multă motivație și cred că pot să ajung mai sus decât am fost. Dar știu că e pe termen lung, n-o să se întâmple mâine, poimâine.”

Andreea își dorește să-l ia cu ea pe Adam la turnee când o să fie posibil, ca el „să ia parte la momentele bune și mai puțin bune”.

Cât despre perioada următoare, Andreea detaliază: „Mi-am pus singură un target, dar nu vreau să pun presiune pe mine. Aș dori ca anul viitor la Roland Garros să prind calificările. Nu vreau să joc nici turneu după turneu, nu mă ține fizicul. Dar vreau să profit la maxim de turneele la care merg.”

Întreaga discuție cu Andreea este în player-ul de sus.

Îți place?