Podcasts

Daniel Dobre (III): Viața de antrenor, tenisul din interior

Treizecizero | 5 aprilie 2017

În partea a treia a discuției cu Daniel Dobre am ajuns la problemele de substanță ale tenisului românesc, cum sunt ele văzute din perspectiva unui actor participant în viața tenisului din varii ipostaze. Plus deja obișnuitele detalii de culoare din interior și povestea drumului lui Daniel Dobre în tenis, de la academia lui Gunther Bosch până la prezența în echipa Simonei Halep.

Câteva pasaje:

„Era un loc ca în povești. Simona avea 10 ani și a venit odată acolo, își aduce aminte și acum. Hănescu, primul Futures acolo l-a jucat.”

„Cea mai mare satisfacție, Alexandra Dulgheru, am pornit de pe 380 și am ajuns pe 26”.

„Simona este vârful unei generații cu multe jucătoare și amintiri frumoase”

“Societatea românească nu formează caractere. Avem caractere care nu sunt formate să învingă orice obstacol are în față.”

„De ce nu avem un sistem în tenis. Sistemul te duce până la un anumit nivel, dar e nevoie și de excepții. Sistemul din tenisul nostru nu poate să existe dacă cluburile refuză să se deschidă.”

„Din afară, toată lumea se întreabă: ce faceți voi în România de produceți atâția jucători?”

„La Federație nu avem un buget care să-ți permită să creezi”

Educația sportivă nu trebuie separată de educația în sine – “Dacă eu la 7-8 ani nu învăț să mă schimb, să fac duș sau să mă spăl pe dinți, n-o s-o fac nici la 16. Dacă nu învăț regulile, nu învăț să mă port și nu respect adversarul sau arbitrul… E un stil de viață și o viziune asupra a cum trebuie să arate lucrurile“

Despre relația antrenori – părinți. “Majoritatea părinților se implică. Dar la noi părintele este de cele mai multe ori parte decizională peste antrenor”.

 “E o problemă, pentru că nu se știe exact rolul Federației. N-o să zic acum că Federația e o oază de bunăstare și profesionalism în tot ce se întâmplă în România, nu este. Dar nici foarte slabi nu sunt. Nu din cauza lor nu se ajunge sau nu se face”.

“Dacă avem 3.000 de jucători în clasamente, în România“

“Unii cred că joci un pic și gata, ajungi campion ca Simona. Fug când văd cât de greu e sportul ăsta!”

Prima parte a dialoguluidedicată colaborării cu Simona Halepeste aici.

Partea a doua – dedicată detaliilor captivante despre viața și jucătorii din circuitul profesionisteste aici.

Urmărește secțiunea Podcasts pentru următoarele episoade.

Îți place?