Miami: La cel mai latino şi transpirat Masters trebuie să vii cu bicicleta

Camelia Butuligă | 24 martie 2013

Miami: La cel mai latino şi transpirat Masters trebuie să vii cu bicicleta

Mai ţineţi minte când Miami avea pretenţii de “al cincilea Slam”? Ei bine, acum a fost retrogradat la categoria “Open-ul transpirat”. Să vedem ce s-a mai întâmplat la la Masters-ul care a transmis ieri de pe trei terenuri dintre care doar unul cu Hawk-eye.

La băieţi, meciul care părea cel mai interesant pe hârtie a fost cel mai fad: Murray a trecut de Baby Murray, a.k.a Bernie Tomic în mai puţin de o oră. Tomic a fost atât de letargic încât s-au auzit acuzaţii c-ar fi trântit meciul. Mai târziu, Bernie  explicat că este răcit şi n-a putut să respire bine. Cu toate astea, a jucat apoi dublu cu Lleyton Hewitt  (meci pierdut din nou), probabil ca să-şi repare relaţia cu Pat Rafter care l-ar fi reprimit se pare în echipa de Cupa Davis. Pe Bernie, nu pe Lleyton. Următorul adversar pentru Murray este alt lup tânăr şi neliniştit, Grigor Dimitrov, care a avut nişte crampe mentale grozave când a jucat ultima dată cu un membru al Big Four (patru duble greşeli consecutive când a servit pentru primul set cu Djokovic la IW)

Tomas Berdych s-a văzut cam înghesuit în meciul cu Daniel Gimeno-Traver: a pierdut primul set şi al doilea a ajuns în tie-break. Berdych a ieşit cumva din încurcătură şi a luat decisivul cu 6-3. După un meci disputat şi complicat, Berdych s-a dus la conferinţa de presă unde prima întrebare a fost…“Ce simţi când intri pe teren pentru a juca contra lui Roger Federer?” Iar restul întrebărilor au continuat la fel! Toate despre Federer, inclusiv una despre prima amintire a lui Tomas cu Fed. Berdych cred că a fost încântat.

Restul capilor au trecut fără mari drame, cu două excepţii: Fernando Verdasco şi Jerzy Janowicz . Verdasco este oficial într-o “groapă”. Anul acesta a participat la cinci turnee şi a pierdut în primul meci la patru dintre ele. Verdasco n-a mai câştigat un meci de la Australian Open! Aseară a pierdut la Alejandro Falla cu 6-3 7-6(6) după ce a condus cu 5-0 în tie-break. Se pare totuşi că are şi probleme fizice, pe lângă evidentele probleme mintale.  Mai jos, aveţi un serviciu doi al lui Fernando. Ce-are, o să întrebaţi? Păi are, că trebuia să aterizeze în careul din stânga.

 

 

Jerzy Janowicz abia a dat mâna cu Bellucci şi a ieşit ca din puşcă de pe teren după meciul pierdut în trei seturi la brazilian: 7-6(5) 3-6 6-3. Publicul, care a cuprins şi fani polonezi, dar mai mulţi brazilieni, a făcut un scandal monstru şi l-a scos pe Jerzy din toţi pepenii. Atmosfera a fost ca la fotbal, cu scandări, fluierături, huiduieli şi tot tacâmul, arbitrul Kader Nouni fiind complet depăşit de situaţie.   

De fiecare dată când Janowicz servea, mulţimea scanda “Vamos quebrar!” (“Hai cu break-ul!”). Fanii strigau “out” la mingi şi dădeau “time violations” din tribune. La 5-6 în primul set, cu Janowicz la serviciu, mulţimea început să huiduie. Janowicz şi-a aruncat mâinile în aer, încurajându-i sarcastic să huiduie mai tare. Ceea ce aceştia au făcut imediat. Orice făcea Jerzy, era huiduit.  A fost huiduit şi când s-a oprit să-şi lege şireturile. A fost huiduit şi în timpul pauzelor!

Janowicz a fost evident deranjat de public, mai ales pe serviciul lui: a făcut 10 duble, multe dintre ele la momente cruciale. Bellucci, de cealaltă parte, a profitat de atmosferă. După ce la Brasil Open a ieşit şi anul acesta şi anul trecut plângând de pe teren din cauza huiduielilor, acum a avut numai cuvinte de laudă la adresa fanilor: “A fost foarte special să joc pe un teren cu atâţia fani brazilieni.” Lol, cum s-ar zice.  Meciul următor va fi cu Andreas Seppi, un tip care nu este la fel de uşor de scos din pepeni ca Jerzy. După cum spune un alt latino celebru, “we gonna see” de câte ori va mai merge ulciorul brazilian la apă.

 

 

Alt meci cu cântec a fost cel dintre Isner şi Dodig. Isner nu trece prin cea mai bună fază a carierei, iar Dodig a ieşit cam şifonat din meciul cu Federer de la Indian Wells. Dar acest meci a stat sub semnul norocului şi este un exemplu cum uneori bafta şi un arbitru cam inept pot să te scoată la liman. Servind pentru meci la 6-5 în decisiv, Dodig loveşte un serviciu câştigător pe care Isner abia apucă să pună racheta. Arbitrul decide că serviciul e out şi-i dă punctul lui Isner. Dodig se enervează, pierde game-ul şi Isner egalează la 6-6. Reluarea arată mai târziu că serviciul fusese bun. Se joacă tie-break, pe care Isner îl câştigă la 5, pentru că asta face el, câştigă tie-break-uri. Meciul următor va fi cu Cilic, tot un tip înalt dar care spre deosebire de Isner,  ştie să câştige şi schimburi din spatele terenului.

La fete, surpriza zilei (sau poate nu?) a fost înfrângerea seacă a Carolinei Wozniacki de către finalista de la BCR Open, Garbine Muguruza cu 6-2 6-4. Garbine are un joc foarte agresiv şi probabil Caro a fost şi ea cam mahmură după finala de la Indian Wells. Este cea mai importantă victorie a spaniolei de până acum şi poate un semn că lucrurile chiar încep să se mişte în direcţia bună pentru ea. Din nefericire, următoarea adversară este Na Li, care dacă îşi aduce jocul ei cel mai bun poate trece de oricine. Totuşi, un turneu bun pentru “buburuză” până acum, şi o experienţă foarte utilă pentru viitor.

Serena a trecut şi ea de Morita, deşi era să nu ajungă la meci. Cu prima soră Williams care se retrăsese din cauza unei dureri de spate, turneul era să rămână şi fără Serena din cauza traficului. Când şi-a dat seama că era în pericol să piardă meciul dacă lua maşina, Serena a făcut apel la planul B: “Am întrebat la hotel dacă n-au un “golf cart”. N-aveau”. Nu-i nimic, hotelul a oferit planul C: “Dar avem o motocicletă!” Serena a refuzat politicos: “Nu mă bag la motociclete. O bicicletă n-aveţi?” Bingo! Aveau. Aşa că Serena Williams, nr 1 mondial şi câştigătoare a 15 Grad Slam-uri s-a dus să-şi joace meciul din turul trei pedalând pe o bicicletă. Aş fi vrut să văd feţele băieţilor din parcarea complexului când le-a predat chestia portocalie de mai jos.

 

 

Altfel, fetele s-au cam chinuit şi pe teren, nu numai să ajungă la teren: Aga Radwanska s-a strecurat în trei seturi în faţa Magdalenei Rybarikova după ce-a pierdut primul set, Andrea Petkovic a reuşit să piardă în trei seturi la Ajla Tomljanovic cu următorul scor: 0-6 6-4 7-6(1), iar Petra Kvitova a pierdut şi ea tot în trei seturi la Kristen Flipkens: 6-0 4-6 6-1. Stat-ul zilei: Petra n-a câştigat niciodată două meciuri consecutive pe tabloul principal la Miami. Yup.

Azi programul meciurilor transmise este apetisant: la 17.00 avem Ferrer-Fognini (studiu al contrastelor), apoi Nishikori-Malisse (studiu al.. generaţiilor), la 18.30 Haas-Dolgopolov (studiu al talentaţilor ţăcăniţi), 19.00 Kerber-Cîrstea (studiu al contrastelor din nou), 20.00 Anderson-Tipsarevic (studiu al contrastului… de înălţime) şi Simon-Zemlja, la 20.30 Sharapova- Vesnina (execuţie cu public, probabil), 21.30 Melzer-Kamke, 22.00 Djokovic- Devvarman (vezi Sharapova-Vesnina) 23.00 Vinci-Suarez Navarro, 01.30 Ivanovic-Kuznetsova (interesant) 03.00 Blake-Ramos (sorry, prea târziu).

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi

Miami: La cel mai latino şi transpirat Masters trebuie să vii cu bicicleta

Camelia Butuligă | 24 martie 2013

Miami: La cel mai latino şi transpirat Masters trebuie să vii cu bicicleta