Final pentru Clijsters în Australia

Adrian Țoca | 26 ianuarie 2012

Final pentru Clijsters în Australia

Dacă declaraţiile ei anterioare rămân valabile, şi nu prea sunt motive să credem contrariul, atunci meciul pierdut în semifinale cu Victoria Azarenka a fost ultimul disputat de Kim Clijsters la Australian Open. 

Kim a declarat că nu îşi vede cariera prelungită dincolo de Olimpiada din acest an şi, dacă va mai juca după evenimentul de la Londra, o va face, cel mai probabil, doar la US Open, turneu pe care l-a câştigat în trei rânduri. 

Al patrulea ei turneu de Grand Slam din carieră a venit chiar la Australian Open, anul trecut, într-o finală spectaculoasă cu Na Li. Tot cu chinezoaica a mai făcut un meci fabulos anul acesta, Kim salvând patru mingi de meci în optimile de finală pentru a rămâne “în viaţă”. 

A urmat apoi o victorie cu liderul mondial Caroline Wozniacki şi fanii ei, foarte numeroşi în tribunele Rod Laver, începeau să spere deja la o reeditare a succesului de anul trecut. 

Kim n-a mai reuşit însă să treacă şi de următorul ei obstacol, Victoria Azarenka rezistând atât jocului în forţă al belgiencei, cât şi tentativelor de revenire ale acesteia în setul 3. 

Clijsters merită apreciată pentru traseul ei, mai cu seamă din prisma numeroaselor probleme medicale pe care le-a avut. Accidentată în primul turneu al anului, Kim a avut apoi probleme cu glezna chiar în meciul cu Na Li, pe care l-a terminat în ciuda durerilor intense. 

“Mă voi duce acasă ştiind că am făcut tot ce-am putut. Şi voi munci mai mult”, a spus Kim, la conferinţa de presă. 

A fost a cincea semifinală pentru Kim la Australian Open, turneu la care, în afară de victoria de anul trecut, a mai jucat şi o finală, în 2004, pierdută la marea ei rivală, Justine Henin.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi

Final pentru Clijsters în Australia

Adrian Țoca | 26 ianuarie 2012

Final pentru Clijsters în Australia