Drop Shots: Un icnet “silly” la momentul potrivit e total diferit de un regulament pe care se pune praful

Camelia Butuligă | 15 martie 2013

Drop Shots: Un icnet “silly” la momentul potrivit e total diferit de un regulament pe care se pune praful

Icnetele încep să se audă şi în meciurile ATP

În optimea câştigată cu argentinianul Berlocq (7-6(4), 6-4), Andy Murray s-a plâns că acesta e prea zgomotos când loveşte mingea. În timpul unui prim set foarte strâns, Berlocq a dat tonul plângerilor, acuzându-l pe Murray că trage de timp între puncte. Murray a ripostat spunând că dacă e vorba de reguli, atunci arbitrul trebuie să ia măsuri împotriva icnetelor exagerate ale lui Berlocq. „E ridicol”, a spus Murray arbitrului. „El încă mai strigă când mingea a ajuns deja la mine. E de tot râsul. N-am mai auzit aşa ceva până acum în ATP.”

După meci, Murray a explicat la conferinţa de presă că zgomotele făcute de Berlocq sunt o tactică lipsită de fair play: „Când eşti aşa de zgomotos, dar n-o faci la fiecare lovitură, atunci înseamnă că vrei să distragi adversarul. Dacă acesta este incomodat şi joacă mai prost, atunci tu ai un avantaj necinstit. Până acum nu m-a deranjat niciodată zgomotul, nici pe teren, nici în afara lui. Dar dacă cineva mă acuză de tactică necinstită pentru că sunt prea lent între puncte, atunci ar face bine să nu mai facă nici el zgomotele acelea pe teren. Este prea mult.”

Berlocq a declarat că nu şi-a dat seama că Murray e deranjat şi că nu poate să schimbe nimic, devreme ce a făcut asta toată viaţa. Murray, care a jucat pentru prima dată cu Berlocq la IW, a fost reticent în privinţa sincerităţii lui: “Aşa zic toţi, nu?” Roger Federer a fost şi el întrebat ce crede despre problema care până acum era dezbătută mai ales în WTA: “Cred că e important să respecţi adversarul ca jucător, deci n-ar trebui să faci prea mult zgomot când loveşti. Şi apoi, n-ar trebui să strigi la unele lovituri şi la altele nu. ATP ar trebui să vorbească cu ei, e o chestiune de respect.”

Ironia sorţii este că Maria Sharapova, recordmena decibelilor, care a încheiat în aceeaşi zi foarte târziu sfertul cu Errani, a avut o surpriză plăcută la conferinţa de presă:  doar un jurnalist prezent, care i-a pus doar trei întrebări şi toate despre problema icnetelor din ATP.

 

Maria încearcă să ne spună ceva

Sharapova a ridicat tot felul de întrebări printre fani şi jurnalişti cu mesajele pe care le scrie pe cameră după meciurile de la IW. A început cu „Tweet me!”, probabil ca să-şi mărească numărul de fani pe Twitter. Apoi a continuat cu promovarea bomboanelor Sugarpova, care au câteva game intitulate: „Silly”, „Sporty”, „Quirky” etc. Masha, regina marketingului deghizat, a scris pe cameră: „Feeling silly” după sfertul cu Arruabarrena. Ceva mai târziu în aceeaşi zi, după ce Grigor Dimitrov a făcut celebra serie de patru duble consecutive când a servit pentru primul set cu Novak, un jurnalist englez a postat următoarea întrebare: „Feeling silly, Grigor?”. După meciul cu Errani, Maria a continuat cu un mesaj mai criptic, care n-a fost descifrat până acum: „Just kidding”. Aşteptăm cu nerăbdare sfârşitul semifinalei cu Kirilenko.

 

Dallas – turneul potrivit la momentul potrivit

Se spune că cele trei secrete pentru reuşita unei afaceri sunt: locaţia, locaţia, locaţia. Parafrazând, am putea spune că în tenis secretul reuşitei unui turneu este: data, data, data.

Un exemplu în acest sens este Challengerul de la Dallas, desfăşurat săptămâna aceasta, care se laudă cu o participare peste majoritatea turneelor de 250 şi chiar câteva de 500. Anul acesta joacă cinci jucători din top 50, 12 jucători din top 75, 18 din top 100 şi 25 din top 125. Clasamentul mediu al jucătorilor înscrişi este 103, cel mai bun înregistrat vreodată într-un Challenger.

Motivul este plasarea turneului între primele runde de la IW şi debutul Mastersului de la Miami. Mulţi jucători buni, care au pierdut devreme la IW aleg să joace la Dallas pentru a mai face rost de câteva meciuri înainte de Miami. Turneul acceptă deci cereri de participare de ultimul moment, care le aduc jucători de genul Marcos Baghdatis sau Tomaz Bellucci.

Anul acesta au apărut şi mici probleme, din cauza aplicării diferite a regulii let-ului, aflată în teste la nivel de challenger. Bine-crescutul David Goffin a făcut scandal după ce arbitrul a lăsat să se joace un let. Belgianul nu ştia că regula nu se aplică la nivel de Challenger. Fac pariu că şi cartea lui de reguli e pe undeva pe acasă, acoperită de praf.

 

Realitatea zilei

„Unii jucător nici n-au observat c-am lipsit” — Mardy Fish, despre primirea la reîntoarcerea în circuit

 

Sarcasmul zilei

„A jucat total diferit faţă de ultimele dăţi. Nu, normal că nu.” –  Roger Federer, întrebat dacă Rafael Nadal şi-a schimbat jocul. 

Aparentul nonsens al zilei

“Dacă gândesc că sunt mai bun decât el pentru că scorul e 19-10 pentru mine, atunci sunt foarte prost”. – Rafael Nadal, despre Roger Federer.

Arbitrii zilei

Steve Urlich i-a dat lui Haas un avertisment de timp şi apoi, în prima pauză, i-a spus că el crede că e o „regulă nebunească”. Mohamed Lahyani s-a bătut cu pumnul peste inimă, Djokovic-style, când camerele au zăbovit pe el la începutul meciului Federer-Nadal. Unde sunt arbitrii de pe vremea lui Johnny Mac? Ăia oameni serioşi.

Dialogul zilei

…auzit lângă un teren de tenis pe care se antrena Redfoo. „Cine e?” „Nu ştiu, dar nu cred că e jucător. Nu prea e bun”. Redfoo n-a auzit dialogul şi se pare că nimeni nu l-a informat despre nivelul abilităţilor sale de jucător, pentru că s-a înscris la competiţia naţională la simplu şi mixt pentru un wild-card la… US Open. Cum vă sună Redfoo – Hewitt în primul tur la New York? Clip cu Redfoo jucând tenis nu avem, dar avem un video cu el jucând fotbal: 

 

Sfatul zilei

Nadia Petrova, înainte să servească pentru set cu Wozniacki la 5-4, îşi cheamă antrenorul pe teren. Acesta îi spune ceva despre aruncarea de la serviciu. Nadia intră apoi pe teren şi serveşte trei duble şi pierde game-ul. Probabil antrenorul Nadiei nu ştie de faimoasa întrebare: „Dacă cineva îţi spune „Nu te gândi la un elefant roz!”, la ce te gândeşti?”

Argentinianul zilei

…este noul Papă, pe care Juan Martin Del Potro speră să-l întâlnească. Delpo, auto-declarat „foarte catolic” este încântat de alegerea unui conaţional ca Papă şi speră să-l întâlnească când va juca la Roma.

 

Concluzia zilei

„În seara asta, un fan Federer m-a făcut „băieţelul prostănac al lui Rafa” iar fanii Nadal m-au făcut: „idiot, bou, ticălos”.  Mă uimeşte cum unii oameni cred că cel mai bun mod de a-i susţine pe aceşti doi jucători, mereu plini de respect, este arâtând atât de puţin respect ei înşişi.” – Ben Rothenberg, New York Times

Statisticile spun lucruri trăznite

  • într-un interviu de pe Tennis Channel, Wozniacki a declarat că şi-a coborât tensiunea racordajului cu 4,5 kg, pentru a adăuga forţă loviturilor. Va juca semifinala cu favorita 4, Kerber, după ce amândouă au beneficiat de retragerea Azarenkăi, respectiv a lui Stosur în sferturi. Caroline are doar două (!) victorii la jucătoare din top 5 din octombrie 2010, când a urcat pe primul loc în clasamentul WTA.
  • retragerea Azarenkăi îi dă şansa Sharapovei să urce pe locul 2 dacă ajunge în finală.
  • meciul de azi noapte dintre Nadal şi Federer a adunat pe acelaşi teren cele mai multe titluri de GS din istoria tenisului :28. Roger 17 şi Rafa 11.
  • Federer nu l-a mai învins pe Nadal într-un meci de GS de la Wimbledon 2007. Deşi, cu victoria de aseară, H2H s-a înclinat şi mai tare spre Rafa, în cele 28 de întâlniri directe de până azi noapte, scorul punctelor câştigate e surprinzător de strâns: din 5742 puncte disputate, 2851 au fost câştigate de Nadal şi 2841 de Federer.
  • Berdych şi Nadal, viitori adversari în semifinală, nu au jucat nici un voleu în meciurile lor din sferturi! Berdych a declarat înainte meciul Federer-Nadal: „Cred că toată lumea ştie cu cine vreau să joc” (se referea la Federer). Acum îl are pe Nadal. Va fi interesant ce strategie va adopta Berdych, devreme ce are alergie la fileu şi din spate va avea probleme cu abilităţile de apărător ale lui Rafa.
  • în meciul dintre Djokovic şi Querrey, început după miezul nopţii, ambii jucători au avut o medie de 17 secunde între puncte. Deci se poate.
  • fraţii Bryan au salvat match point în victoria lor asupra lui Gonzales/Lipsky pentru a ajunge a treia oară în finală. Bryan Bros au un scor de 19-2 anul acesta şi vor avea o şansă de a câştiga pentru prima oară trofeul la Indian Wells.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi

Drop Shots: Un icnet “silly” la momentul potrivit e total diferit de un regulament pe care se pune praful

Camelia Butuligă | 15 martie 2013

Drop Shots: Un icnet “silly” la momentul potrivit e total diferit de un regulament pe care se pune praful