Fast
Citire înainte de finală

Cu ore înaintea meciului. Câteva statistici, câteva link-uri recomandate, câteva declarații

Treizecizero | 27 ianuarie 2018
Zgura
Zgura

Câteva cifre

-Dacă Simona câștigă, își va păstra locul 1 și-și va prelungi perioada în care l-a ocupat la (cel puțin) 17 săptămâni consecutive. Simona lider din 9 octombrie 2017;

-Dacă Wozniacki câștigă, ea va deveni noul lider de luni, la exact șase ani de când a ocupat ultima oară primul loc;

-Este prima finală de Slam a Simonei pe hard și a treia a lui Wozniacki. Pentru ambele e prima în Australia. Campioana de azi va deveni a 48-a jucătoare din era Open care devine campioană de Slam;

-E prima oară în era Open când numărul 1 și numărul 2 joacă într-o finală de Slam fără să fi câștigat o finală de Slam înainte. Este abia a doua oară în ultimele 17 Slamuri când primele două clasate din lume își dispută finala;

-E prima dată în era Open când ambele finaliste salvează mingi de meci în drumul spre finală. Iar Simona este prima jucătoare din istorie care ajunge în finala unui Slam salvând multiple mingi de meci în întâlniri diferite. Patru jucătoare au câștigat AO după ce au salvat mingi de meci în drumul spre titlu (Monica Seles – 1991, Jennifer Capriat – 2002, Serena Williams – 2003, Angelique Kerber – 2016);

-E prima dată din 2012 încoace (tot la AO) când locul 1 a fost pe masă într-o finală de Slam. Atunci Azarenka a învins-o pe Sharapova;

-Simona a petrecut cel mai mult timp pe teren din tot turneul, 11 ore și 51 de minute. Wozniacki a stat 9 ore și 59 de minute;

-Este a 52-a finală a carierei lui Wozniacki și a 29-a a Simonei (bilanț 16-12), care ocupă astfel locul 8 printre jucătoarele în activitate (Serena, Venus, Sharapova, Wozniacki, Kuznetsova, Azarenka, Jankovic).

 

Câteva link-uri despre finală 

(sursa: Treizecizero Expresso de vineri, 26 ianuarie (aici, ediția de ieri). Abonează-te aici ca să primești următoarele ediții)

* Rohit Brijnath – îl știți, vi l-am mai recomandat, e cel care a schimbat câteva mingi cu Simona la Singapore și a scris despre asta – revine cu un text despre finala fetelor. Vă lăsăm cu această bucată:

“What do you play for in tennis? Love, joy, satisfaction, competition, running, tour titles, No. 1, but also this. The Grand Slams. Four cities that you know, four stadiums you recognise, four fortnights you wait for, four trophies which have become the confirmation of ability, the validation of hard work, the compensation for all defeat.”

* Una dintre va câștiga, în sfârșit, premiul cel mare – scrie Christopher Clarey, în NY Times. Partea proastă e că una dintre ele îl va pierde.

* Courtney Nguyen, de la WTA Insider, a vorbit cu Simona Halep imediat după ce 30-0 și-a încheiat sesiunea cu liderul mondial. Courtney a discutat și cu Caroline Wozniacki, iar aici puteți asculta ce spun cele două finaliste, cu câteva ore înainte de meci.

* Și Martina Navratilova crede că Simona va fi agresoarea în finală

* ESPNW pune cap la cap câteva motive pentru care finala fetelor nu trebuie ratată, ca și cum s-ar pune problema de așa ceva.

* Patrick McEnroe analizează cheile meciului; ce trebuie să facă fiecare jucătoare pentru a câștiga.

* Traseul Simonei e despicat și analizat pe site-ul AO; sunt și câteva declarații ale lui Darren acolo.

* Giri Nathan, care are o scriitură vioaie și relaxată, strânge câteva rânduri despre Simona și despre traseul ei. Le găsiți pe Deadspin, un site care nu se ia în serios.

* Și încheiem acest calup cu preview-ul lui Tignor. Ei bine, dacă tradiția lui se păstrează, atunci pronosticul lui o să vă bucure.

 

Câteva declarații ale Simonei adunate de 30-0 în Australia

 

Despre cum ar reacționa dacă ar câștiga un Slam, dacă se teme de căderea de după

“Sincer, vreau să ajung întâi în poziția aia. Să câștig un Slam ca număr 1, apoi voi mai vedea. Acum nu simt presiune deocamdată. Sunt numărul 1, dar se simte ca și cum am atins ce am vrut și mi-am îndeplinit un vis. Azi a fost o presiune diferită, din cauza ultimilor doi ani. De aceea am fost poate mai emoțională. Dar presiunea de a fi numărul 1 e normală. Vom vedea următoarele săptămâni“. (După meciul cu Destanee Aiava, din turul 1)

După meciul dramatic cu Lauren Davis, din turul al treilea

„Multe lucruri s-au întâmplat azi în premieră. Sunt foarte, foarte mândră de mine. Meciul acesta înseamnă mult pentru mine. Nu contează ce o să se întâmple acum, aș spune că e o victorie mare în multe feluri și o iau ca atare. A fost un meci emoționant și sunt foarte bucuroasă că am putut să fiu puternică și să îl termin cu bine.” (Link)

După victoria cu Naomi Osaka

„Oh, da, ce bun e un meci mai scurt! Ai mei (n.r. echipa tehnică) erau cu toții fericiți că nu am renunțat în niciun moment. Cred că acesta e cel mai important lucru pe care l-am îmbunătățit în ultima vreme; vreau să îl îmbunătățesc și mai mult” (Link)

După succesul elocvent cu Karolina Pliskova

„Îmi plac oamenii de aici, sunt foarte relaxați și mă inspiră și pe mine să fiu relaxată. Dacă ceva merge rău, bem o bere seara, cum zice Darren, iar mâine e o zi nouă. Am început să accept această perspectivă, să o simt și să o înțeleg mai bine.” (Link)

După victoria incredibilă cu Angie Kerber, când a salvat alte două mingi de meci

„Mi-am repetat în gând că trebuie să fiu agresivă, să continui același joc, și am făcut-o destul de bine și de aceea am putut să câștig. Dacă aș fi fost defensivă, aș fi pierdut din nou un meci important.”

Despre ce ar însemna primul Grand Slam

“Primul Slam ar însemna mai mult decât locul 1. Dar, știți, e mereu mai greu atunci când ești aproape. Am avut această oportunitate de două ori. Ultima dată am fost foarte aproape. Poate sâmbătă va fi mai bine. Nu știi niciodată. Dar dacă am ajuns iar într-o finală, înseamnă că am suficientă putere să repet acest rezultat, așa că dacă nu va fi să fie sâmbătă, voi rămâne puternică și voi continua să cred și să visez la alte oportunități” (Link)

Înaintea finalei

„Bineînțeles că e un meci mare, dar îl iau destul de normal, pentru că mai am mulți ani în față și cu siguranță dacă nu se va întâmpla mâine, o să mai am ocazii. Dacă o să muncesc la fel și o să fiu aptă să joc la același nivel, cu siguranță o să mai apară ocazii să joc finale.” (Link)

 

 

 

 

 

 

***

Ia-ți albumul Simona de păstrat!

Tirajul inițial al albumului foto lansat de 30-0, „Simona de păstrat”, este epuizat. Dar pentru că am primit deja multe cereri și mesaje de la voi, vă putem spune că am trimis deja la tipar un al doilea tiraj.

Vom putea primi, așadar, în continuare comenzi de la voi; atâta doar că va fi nevoie să așteptați un pic până când pachetul cu albumul va ajunge la voi. Estimarea de timp de la acest moment este de 12 zile.

Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul foto „Simona de păstrat” este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. Cu peste 140 de pagini cu cele mai bune imagini din cariera Simonei și drumul ei spre locul 1, „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei și fanii tenisului. Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți iei un exemplar de aici. 

2.  Noul set de tricouri 30-0 Onederful

Tricourile care marchează un moment istoric: prima jucătoare din România clasată pe locul 1 în lume! Noutatea colecției este Onederful Tricolor, acum pe stoc, aici. 

De asemenea, mai ai disponibile opțiunile Onederful White și Onederful Black.

 

3. Noul tricou 30-0 Tee

Un tricou cu un design fresh, cu care ieși din rând și îți faci cunoscută apartenența, ca fan, la sportul cu cel mai atipic sistem de scor din lume.

Ia-l de aici, pe negru, pe gri sau pe alb.

 

 

Verifică toată oferta din Shop AICI

Am structurat mai bine produsele, le ai acum împărțite pe categorii: Publicații | Tricouri | Bundle