Bătălia dintre Wozniacki şi Kvitova s-a amânat pentru altă ocazie

Adrian Țoca | 13 ianuarie 2012

Bătălia dintre Wozniacki şi Kvitova s-a amânat pentru altă ocazie

A fost principala temă a turneului de la Sidney, unul cu o neobişnuită afluenţă de staruri. Dacă Petra Kvitova ar fi câştigat competiţia, atunci ea ar fi ajuns pe primul loc în ierarhia WTA. Şi am fi avut o situaţie cu totul şi cu totul neobişnuită la Australian Open, aceea ca favorita 1 să nu mai fie pe prima poziţie la începerea competiţiei.

Şi, pentru un timp, totul părea că se îndreaptă în această direcţie.  Mai întâi, problemele lui Wozniacki cu Cibulkova, de care a fost condusă cu 4-0 în setul decisiv. Daneza a găsit însă resurse să remonteze şi să câştige spectaculos meciul. În aproape acelaşi timp, Kvitova tremura în faţa Alexandrei Dulgheru, cea de care fusese eliminată la ediţia de anul trecut a US Open. Şi de data asta românca i-a pus probleme, luându-i set celei pe care aproape toţi specialiştii o văd favorită la toate Slamurile anului.

Mai apoi, Caroline n-a mai putut repeta aceeaşi minune şi în sfertul de finală cu Agnieszka Radwanska, poate una dintre cele mai underrated jucătoare din circuit. În fapt, daneza s-a găsit, de data asta, la capătul greşit al unei reveniri spectaculoase. După ce a câştigat setul 1 cu 6-3 şi părea în control, ea a servit pentru meci la 5-4 în setul 2. A ratat să închidă meciul, deschizând calea unei reveniri pentru poloneză. Radwanska a luat setul 2, la 5, apoi s-a desprins în decisiv, manşă în care Caroline a necesitat întervenţia medicului pentru probleme la încheietura mâinii stângi.

Pe cealaltă parte de tablou, Kvitova şi-a continuat marşul, trecând de slovaca Hantuchova în două seturi seci, 6-0, 6-4, şi totul părea în grafic.

Na Li începe să revină la forma din prima parte a lui 2011 

În semifinale, cu Na Li, Kvitova a început la fel de furtunos: 6-1 în primul set. Finalista de anul trecut de la Australian Open şi-a reglat însă jocul şi a reintrat, treptat, în meci, câştigând setul secund cu 7-5 şi pe cel decisiv cu 6-2. Este a doua finală consecutivă la Sidney pentru Li. “M-am întors la nivelul de anul trecut, ba chiar mă simt mai puternică”, a explicat chinezoaica, după ce a pus capăt şirului de victorii ale Kvitovei.

În ultima manşă, ea o va întâlni pe Victoria Azarenka, care a trecut de Radwanska, cu un scor oarecum asemănător cu cel al lui Li: 1-6, 6-3, 6-2.

Scorul direct al confruntărilor dintre cele două finaliste este în favoarea chinezoaicei, care a câştigat 4 dintre cele 6 confruntări, două dintre ele chiar la Slam-urile de anul trecut.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi

Ploaia oprește iar un meci într-un moment favorabil pentru o româncă: Irina Begu avea minge de break la 4-6, 6-1, 1-0 în meciul cu Jasmine Paolini.