Bad Karma: Azarenka şi Almagro şi-au demolat pe teren “duşmanii” din declaraţii

Adrian Țoca | 15 martie 2012

Bad Karma: Azarenka şi Almagro şi-au demolat pe teren “duşmanii” din declaraţii

Probabil n-o vor recunoaşte niciodată în declaraţiile oficiale. Dar atât pentru Azarenka, cât şi pentru Almagro, meciurile de azi au avut ceva special. N-a mai fost doar despre tenis. A fost personal. 

Tenisul e, cu siguranţă, printre cele mai “personale” sporturi, iar tenismanii sunt oameni, cu defecte şi cu orgolii. Rivalităţile sunt duse tot mai rar în ziua de azi într-un stadiu avansat, iar atunci când un jucător de top ia un incident drept ceva personal, sunt şanse mari că, la proxima ocazie, îşi va descărca frustrarea pe teren.

Aşa s-a întâmplat şi cu Victoria Azarenka şi Nicolas Almagro. Cei doi au întâlnit la Indian Wells doi adversari cu care au avut, recent, două “ciocniri” despre care s-a scris mult. Se ştiu episoadele. Azarenka a fost întâi criticată că ţipă prea mult pe teren, apoi că nu este fair-play şi simulează accidentările. De fiecare dată, cea care a făcut declaraţiile a fost Radwanska. La rândul lui, Almagro a fost cel care a fost acuzat de Berdych că l-a lovit pe acesta din urmă intenţionat, iar cehul a refuzat să dea mâna la fileu, la finele unui meci de la Australian Open. 

Similitudinile sunt numeroase. Cei doi vizaţi au preferat să tacă, au înghiţit în sec pe moment, nedând o replică imediată, dar e clar că au numărat orele până la un nou meci. Şi nu întâmplător ambii au câştigat un set cu 6-0. Atât Azarenka, cât şi Almagro au jucat cu o determinare peste media lor obişnuită, şi asta s-a văzut nu numai în scor, cât şi în atitudinea lor de pe teren.

Bunăoară, Azarenka n-a încetat vreo clipă să se încurajeze, chiar şi  atunci când meciul era clar jucat. La 6-0, 4-0 ea era la fel de motivată, strigându-şi câte un “Come on!” după fiecare punct. Azarenka, autoarea unei serii de 21 de victorii consecutive, a distrus-o, pur şi simplu, ca joc pe Radwanska şi puţin a lipsit să nu câştige ambele seturi la 0. La scorul menţionat mai sus, cineva din tribune i-a strigat liderei mondiale: “Hai, Vika, dă-i o şansă!”. Când, în sfârşit, tirul bielorusei a luat o pauză, iar poloneza a făcut primul game, Aga a ridicat elocvent braţele, cerând aprecierile publicului. “Ce puteam să fac altceva în clipa aia? Aveam de ales: ori să plâng, ori să fac haz”, şi-a justificat ea gestul.

Rezultatul final, 6-0, 6-2, pe lângă faptul că este destul de rar atunci când se întâlnesc două jucătoare de top 5, consfinţeşte şi superioritatea evidentă a Azarenkăi nu numai în confruntările directe cu Radwanska (4-0 în 2012), cât şi în întregul circuit. Victoria nu are, deocamdată, un rival. Wozniacki coboară, Kvitova nu confirmă, Radwanska nu poate. Mai rămâne Sharapova, victima Azarenkăi din finala Australian Open. Şi aşteptarea revenirii unor jucătoare ca Serena Williams sau Kim Clijsters. Şi, până atunci, Azarenka va încerca să egaleze recordul Martinei Hingis din 1997, când elveţianca a câştigat 37 de meciuri la rând.

După meci, Azarenka nu s-a sfiit să-şi ironizeze, subtil, adversara: “Sper că jocul meu de azi a fost un bun exemplu pentru tenisul feminin”, aluzie la declaraţiile polonezei de după meciul lor de la Doha.

Şi Nicolas Almagro a fost la fel de motivat. Un vulcan de fiecare dată când intră pe teren, Almagro a combinat inspirat, de data asta, temperamentul său la limita agresivităţii cu determinarea. Şi, când a făcut, în fine, break-ul în primul set, după alte câteva şanse ratate, Almagro nu s-a mai uitat înapoi. A fost 6-4, 6-0 pentru spaniol, Berdych părând să fi pierdut complet contactul cu jocul în setul secund, în care n-a existat pe teren. Spre deosebire de cea a fetelor, strângerea de mână de la fileu a celor doi a fost ceva mai călduroasă, cei doi părând să îngroape securea războiului.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi

Bad Karma: Azarenka şi Almagro şi-au demolat pe teren “duşmanii” din declaraţii

Adrian Țoca | 15 martie 2012

Bad Karma: Azarenka şi Almagro şi-au demolat pe teren “duşmanii” din declaraţii