Viitorul începe acum

În 2013, jucătorii români de tenis au câștigat 13 titluri WTA și ATP și au mai jucat alte 6 finale. Au depășit orice așteptări. Când s-a tras linia, ne-am bucurat cu toții de unul dintre cei mai buni ani ai tenisului românesc.

Întrebarea este: va mai veni un an mai bun? Sau, măcar, la fel de bun? Și dacă da, ce facem în sensul acesta? Mai exact: ce punem în loc? Există o altă Simona Halep?" Ce vine din urmă? Vine, de fapt, cineva?

"Viitorul începe acum" e un proiect editorial al Treizecizero.ro prin care vrem să atragem atenția nu doar asupra tenisului românesc, ci în ce privește viitorul acestuia.

Vrem să înțelegem problemele lui. Vrem să aflăm dacă 13 titluri și 6 finale au fost o întâmplare sau o strategie. Vrem să știm dacă vom mai avea o generație la fel de talentată. Vrem să le povestim părinților de ce ar trebui să-și ducă de mână copiii la terenuri. Au nevoie să știe. Vrem să ajutăm.

Ce trebuie să știți despre proiect

1.
10 episoade

Plecăm de la momentul bun din 2013 și încercăm să ajungem la imaginea de ansamblu. Explicăm cum s-a ajuns la performanțele actuale, vrem să aflăm la ce să ne așteptăm în viitor.
2.
Care vor fi temele atinse

Ce urmează după generația actuală? Ce costuri sunt suportate de părinți? Ce ajutor primesc copiii de la sistem? Care sunt condițiile reale din țară? Cum este organizat tenisul românesc? Care sunt pașii? Ce trebuie să facem ca să mai avem un Andrei Pavel și o altă Simona Halep?
3.
Cine sunt vârfurile generației tinere

Vi-i prezentăm pe cei în care ne punem speranța în anii următori. Poveștile lor reale, necosmetizate, scrise pentru prima oară în presa sportivă. Cei care muncesc azi ca să ajungă la trofeele de mâine.
 • Juniorii

  De ce acest proiect

  "Viitorul începe acum" este o continuare firească a efortului prin care Treizecizero.ro încearcă să promoveze tenisul și jurnalismul de calitate. Este punerea în practică a unuia dintre primele noastre obiective, printr-un proiect care a necesitat mult efort și pregătire. Treizecizero a apărut tocmai pentru a răspunde la o nevoie: scriitură despre tenis. Am alcătuit împreună o comunitate. Acum vrem să atingem un subiect despre care se scrie foarte rar - și aproape niciodată în profunzime.
 • Juniorii

  Care sunt obiectivele

  Vrem să evidențiem probleme și să căutăm soluții, nu să vânăm vinovați închipuiți. Vrem o abordare constructivă, nu vrem să desființăm pe nimeni - sunt, și așa, prea puțini cei cărora le pasă și lucrează pentru tenis. Vrem să ajutăm, dar nu vrem să scoatem pe nimeni în față. Ne propunem să răspundem la întrebări mai puțin plăcute și să atragem și mai mulți copii la tenis, explicându-le simplu, lor și părinților lor, care e drumul. Vrem să avem ce scrie și peste mulți ani de acum înainte!
 • Juniorii

  Feedback

  Proiectul are o structură clar determinată, însă limita nu este setată la episodul 10. Ca atare, orice feedback ne va fi de folos. Ne puteți ajuta cu păreri, cu comentarii, cu idei și cu propuneri, ne puteți susține fie și numai dacă dați mai departe prietenilor voștri articolele care vor fi publicate în acest serial. Evident, ne puteți povesti experiențele voastre personale, în așa fel încât să adunăm împreună cât mai mult material util pentru toți cei implicați. Hai să lucrăm împreună!