Zi de vară până-n seară: petrecerea pe iarbă a început la Wimbledon, iată pagubele după prima zi

Camelia Butuligă | 28 iunie 2016

Când poți compara o zi de Grand Slam cu genul acela de nuntă-eveniment pentru care te pregătești de zor, dar pe care nu toți o termină fericit.

Primele zile ale unui Grand Slam sunt ca o nuntă-eveniment pentru care te pregătești din timp: te aranjezi, cumperi diverse articole de îmbrăcăminte, pantofi și poșetă asortate, și cumpănești timp îndelungat între oja aurie sau cea argintie. Fast forward câteva ore și te trezești cu o durere de cap cruntă, indigestie de la prea multele feluri de mâncare, șase bășici diferite de la superbii pantofi și destule momente WTF pentru încă un film ”Bridesmaids”. E ca și cum te-ai pregăti pentru un spectacol de balet și apoi te trezești la un concert de hip-hop…

…sau heavy metal:

Nebunia începe încă de la aperitive, numite și conferințe de presă pre-turneu. Se fac declarații categorice și grandioase (Q: Pe o scară de la 1 la zece, cât de pregătită ești? Kerber: 11) sau obraznice: 

Nici nu încep bine petrecerea, că unii nuntași încep să arate simptome ale de sindromului ”brain shut-down”…

…iar alții încep să-și bage nasul neinvitați la farfuriile comesenilor. De parcă nu e destul că Novak sperie pe toată lumea pe teren, trebuie să-i mai năucească și la interviuri. Dimitrov a câștigat și el în sfârșit un meci după bizara cădere nervoasă din finala de la Istanbul, trecând în trei seturi de Bjorn Fratangelo, dar nu a apucat să se bucure prea mult pentru că…

Bizareriile continuă nestingherite și pe ringul de dans. Marcus Willis e acel invitat care face din senin un solo de breakdance plin de sliceuri în timpul căruia îi convinge pe nuntași să-și scoată pantofii și să-i fluture prin aer. Deși toată lumea se întreabă dacă e din partea mirelui sau a miresei, nimeni n-are curajul să-l întrebe în față, așa că tipul sfârșește prin a ține discursul la tăierea tortului și îl ia pe socrul mare la o sârbă ad-hoc (mâine joacă cu Federer).

Apoi sunt meciurile fratricide, gen Safarova-Mattek-Sands, care seamănă cu soacra mare și soacra mică întinzând mâna în același timp după ultima chifteluță de pe platou. ”Vă rog”, ”Nu, insist!”, ”Eu am câștigat și-așa destul” își spun, fals amabil, în timp ce amândouă aruncă ocheade galeșe chifteluței.

Între timp, bunica miresei, care a văzut multe la viața ei și este la a 77-a participare la evenimente de acest gen, își păstrează calmul în mijlocul furtunii:

Bineînțeles, avem și clasicul caz de domnișoară de onoare zăpăcită care a înțeles greșit ziua, pentru că sunt atâtea zile într-o săptămână, cum să le deosebească pe toate???

Ajunsă în sfârșit la petrecere, superba blondă continuă cu investigațiile filozofice, agasându-i pe nași, care au și ei o vârstă, cu întrebări de genul:

Apoi, este fostul iubit al miresei, cu care a fost logodită ani buni și care nu a trecut încă peste despărțire. El tweetuiește în timpul nunții plin de amar:

Similar, avem fostele iubite ale mirelui, împotriva cărora există un ordin de restricție, dar care lucrează intens la strategii de pătrundere forțată în incintă:

A photo posted by MATTeK-SaNDS (@matteksands) on

Între timp, grupul de băieți care au venit doar pentru că au fost târâți cu de-a sila de iubite și-au găsit o activitate mai interesantă în grădină:

Copiii, ca de obicei, se distrează cel mai bine

…în timp ce fetele single pozează cu zâmbete forțate, gândindu-se cu groază la interogatoriul care va urma din partea familionului și care va conține cuvintele magice: ”Da' tu când te măriți?”

Bineînțeles că sunt și accidente: câțiva participanți mai ghinioniști vor aluneca pe gresia lucioasă și-și vor suci glezna, iar mirele va încerca să facă echilibristică cu paharul de șampanie pe frunte și se va prăvăli peste un chelner nefericit și tava lui plină, atrăgându-și o atenționare de la soacra mică.

Dar ce sunt câteva obstacole minore comparate cu fericirea unor oameni? Și ce nu poate rezolva o aspirină două, niște Voltaren și o doză zdravănă de cofeină? Drept pentru care azi suntem la datorie, pentru ciorba de potroace și încă un tur pe iarba verde de la Wimbledon.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi