Wimbledon, ziua a 3-a: Ploaie de meciuri interesante, dar și ploaie pe bune

Camelia Butuligă | 28 iunie 2012

Wimbledon, ziua a 3-a: Ploaie de meciuri interesante, dar și ploaie pe bune

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Ieri, la Wimby, au fost o grămadă de meciuri interesante. Ploaia a întrerupt jocul după amiaza, așa că acoperişul de pe Centre Court a fost închis, iar Caroline Wozniacki şi Tamira Paszek (meci continuat de marţi) au ţinut publicul cu sufletul la gură şi i-au arătat lui Gilles că şi fetele ştiu să facă spectacol. A fost un meci epuizant, pe care Tamira l-a câştigat după ce a salvat două mingi de meci: 5-7, 7-6 (4), 6-4. Andrei Pavel cred c-a trecut prin toate emoţiile posibile în tribună. Primul set al fetelor a durat cât tot meciul Federer-Fognini: 70 minute.


Caro a jucat mai agresiv decât de obicei (influenţa noului antrenor Thomas Johansson), dar a dat peste o adversară care e în super formă  şi încredere (a câştigat Eastbourne, după ce a salvat iar mingi de meci cu Kerber). Apoi, jocul lui Paszek, agresiv şi direct, e mult mai potrivit pentru iarbă decât al lui Caro. Anul trecut, daneza făcuse turul patru la Wimbledon, așa că eliminarea din primul tur de anul acesta o să contribuie la iminenta cădere în clasament a lui Caro, o cădere aproape continuă în 2012. La conferinţa de presă, cu ochii roşii de plâns, ea a spus că nu vrea decât să se ducă acasă şi să uite. Tamira va juca cu Alize Cornet astăzi. Nu e imposibil deloc.


Pe Central a jucat şi Kim, care n-a stat prea mult la discuţii cu Hlavackova. 6-3 6-3. Probabil o aştepta Jada acasă. Jada e adorabilă, apropo. A întrebat-o pe Kim dacă trebuie să se îmbrace şi ea numai în alb în astea două săptămâni. Kim se întâlnește în turul 3 cu Zvonareva, care a avut până acum două meciuri grele de trei seturi, contra lui Barthel şi Soler-Espinoza. Vera vine după nişte accidentări şi se chinuie încă să-şi găsească jocul. Kim n-ar trebui să aibă probleme.

Ultimul meci pe Centre Court a fost Djokovic – Harrison: 6-4, 6-4, 6-4. Harrison e exploziv (poate prea exploziv), şi a concurat cu suflet, dar Novak e ca o cobră. Ştie cum să câştige, când să aştepte, când să atace.  Ştie mai ales să-şi câştige serviciul. Momentul de turnură a fost în setul doi, la 2-3, când Harrison a avut şase mingi de break şi nu a reuşit să sară hopul. Ghici ce s-a întâmplat în game-ul următor. Exact. Novak i-a făcut break. Novak a fructificat toate cele trei mingi de break avute ieri. Cobră. Următoarea masă: Stepanek sau Becker. Yummy.


Arantxa Rus şi-a continuat cariera de ucigaşă de capi de serie. Acum un an a scos-o pe Kim la RG, turneu la care, anul acesta, a mers până în turul 4. Ieri a scos-o pe Sam Stosur: 6-2, 0-6, 6-4. Bine, Stosur nu prea e favorită cu adevărat pe iarbă, dar totuşi. Rus se va întâlni cu Shuai Peng, care e periculoasă cu adevărat pe iarbă. Să vedem.

Andy Roddick a avut o zi încununată de succes. S-a văzut cu Charles şi Camilla, a câştigat în trei seturi cu britanicul Baker şi ne-a împărtăşit din înţelepciunea lui la conferinţa de presă.

Q: E dificil pentru tine să te întorci la Wimbledon după trei finale pierdute, mai ales cea din 2009?
Roddick: Sunt jucător de tenis. Jucătorii de tenis joacă Wimbledon-ul. Chiar dacă nu l-am câştigat, e un loc care-mi place”.


Heather Watson a făcut istorie ieri cu victoria ei asupra americancei Jamie Hampton. E prima englezoaică în turul trei la Wimby în… foarte mult timp. Partea proastă e că va juca cu Aga Radwanska, care a trecut ieri fluierând de Vesnina, fără să facă nicio greşeală neforţată tot meciul. Dar britanicii sunt obişnuiţi cu dezamăgirile. Au experienţă cu Henman şi Murray. O ceaşcă de ceai şi-şi vor reveni.

Aţi observat cum, în ultimul timp, Tipsarevic seamănă din ce în ce mai mult cu Djokovic la atitudine?  La fel ca Djokovic, Tipsy şi-a făcut treaba cu un profesionalism rece şi l-a scos pe Sweeting în patru seturi.Va juca cu Youzhny, posibil periculos pe iarbă, dar celebru „caz cu capul” (şi la figurat, dar mai ales la propriu). Tipsy va avea nevoie de o atitudine de cobră djokoviciană în continuare.

| Altă înfrângere dureroasă pentru Wawrinka

Pentru al doilea Slam la rând, elvețianul s-a văzut în situația de a-și întinde un meci pe două zile. Și, la fel ca și la Paris, în meciul cu Tsonga, Stan a reluat meciul din postura de a fi condus cu un break în decisiv. S-a terminat exact după scenariul de la Roland Garros: Wawrinka a recuperat break-ul, apoi a pierdut meciul. Încă o înfrângere dureroasă din cariera încercatului elvețian.

Canadianul Milos Raonic a fost mai norocos, el stând doar câteva zeci de secunde pe teren înainte de a închide meciul cu Giraldo, 6-4, 6-4, 6-4. Partida fusese întreruptă cu o seară înainte, la 5-4 în decisiv. O soartă similară a avut și Errani, al cărei joc cu Vandeweghe fusese oprit la… minge de meci.

| Campionul meciurilor pierdute de la 2-0 la seturi

Germanul Philipp Petzschner a stabilit o performanță nedorită și foarte dificil de repetat. Numărul 101 mondial a pierdut cu Florian Mayer, în cinci seturi, după ce a condus cu 2-0 la seturi. Până aici, nimic ieșit din comun. Numai că germanul a devenit, cu această ocazie, jucătorul cu cele mai multe meciuri pierdute de la 2-0 la seturi dintre jucătorii activi, cinci la număr. Petzschner a pierdut astfel de meciuri la toate cele 4 Slam-uri. În 2009, a pierdut cu Ferrero la US Open, în 2010, cu Mayer, la Australian Open, tot în 2010, la French Open, cu Carsten Ball (7-9 în decisiv), iar în 2011, cu Tsonga, din nou la Australian Open. 

Ghinionistul german are în palmares și o astfel de înfrângere la dublu, în Cupa Davis, într-un meci cu Argentina, în care a făcut pereche cu Tommy Haas

| Nu știe altfel decât în cinci seturi

Tot din ciudățeniile statisticilor care implică meciuri de cinci seturi, mai avem o performanță. Sârbul Viktor Troicki, care l-a învins, azi, pe slovacul Martin Klizan (6-4, 4-6, 5-7, 7-6, 6-4), a ajuns la al șaptelea meci consecutiv la un Grand Slam care se decide în cinci seturi, serie care datează de la US Open, de anul trecut. Troicki a câștigat 4 din cele 7 meciuri de cinci seturi.

Revenind la Petzschner: Oare joacă cu Wilson? Băiatul are clar nevoie de canapeaua galbenă şi de nişte şedinţe de psihanaliză cu Freuderer (Vezi video).

Din păcate, pacientul nostru joacă cu Donnay. Păi vezi, Philipp? Treci la Wilson şi ai rezolvat.  

Ernests Gulbis joacă deja cu Wilson, deci canapeaua e disponibilă după înfrângerea cu 9-7 în decisiv contra Janowitz, polonezul venit din calificări. Am o bănuială însă că pe canapeaua aia se vor înghesui mai degrabă fanii traumatizaţi mai degrabă decât Ernie, care e faiomos pentru spiritul lui miserupist. Totuşi, meciul a fost disputat şi polonezul a servit imbatabil. Gulbis ar trebui totuşi să lucreze la capitolul motivare atunci când e pus pe un teren lăturalnic şi adversarul este un anonim. Nu poţi să joci toate meciurile numai pe Centre Court împotriva lui Berdych.

Alt meci dramatic (din cauza decibelilor de data asta) a fost cel al lui Sabine Lisicki, câştigat în extremis cu 8-6 în decisiv contra lui Jovanovski (eşti mulţumit, Gilles?). Sabine s-a plâns de câteva ori la arbitră s-o atenţioneze pe Bojana, care chiuia ca la nuntă. Şi să vezi minunea minunilor, sârboaica a încetat. Deci, se poate! Fetelor, ştiţi ce aveţi de făcut. Sabine se vede cu Sloane Stephens, şi cred că-n meciul ăsta nu chiotele vor fi problema ei principală, ci jocul super agresiv al americancei.

România s-a descurcat super bine ieri. Sorana scos-o pe Na Li în două seturi. Deşi, din cauza ploii, meciul a fost mutat pe un teren fără tv şi a trebuit să ne roadem unghiile pe lângă livescore, totuşi, ura! pentru Sorana, care avea nişte poliţe de plătit la chinezoaică. Se vede acum cu Maria Kirilenko, care  e faimoasă mai mult pentru spiritul de combatant de tranşee decât pentru jocul ei. E meci complicat, nu vă lăsaţi păcăliţi de faptul că MaKiri e frumuşică şi drăgălaşă.

Irina Begu și Monica Niculescu au câştigat şi ele la dublu. Azi intră în acţiune Horia/Robert. Haide! şi ne reauzim mâine cu rezumatul zilei şi să sperăm, veşti bune.

| Nadal a văzut meciul Spaniei cu Serena Williams

Rafa a trăit din plin calificarea Spaniei în finala Campionatului European, obținută la penalty-uri cu Portugalia, pe care a salutat-o postând mesaje pe rețelele sociale pe care are conturi. Altfel, tot aseară a apărut și un filmuleț de la precedentul meci al Spaniei, cel din sferturi, cu Franța, pe care Rafa l-a urmărit împreună cu… Serena Williams.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi