Virusul face ravagii la Indian Wells. Şi nici Federer nu se simte prea bine

Adrian Țoca | 12 martie 2012

Virusul face ravagii la Indian Wells. Şi nici Federer nu se simte prea bine

Şapte jucători au căzut victimă, până acum, unui virus stomacal care circulă la Indian Wells, îmbolnăvind nu numai tenismani, ci şi oficiali, copii de mingi sau ziarişti. Duminică s-au retras fie înainte de meciuri, fie în timpul lor, Vera Zvonareva, Gael Monfils şi Vania King, ei alăturându-se lui Phillipp Kohlschreiber, Andreas Seppi şi Magdalenei Rybarikova.  De asemenea, Jurgen Melzer e şi el afectat, dar a terminat în picioare meciul pierdut cu Bellucci, în vreme ce americanca Mattek-Sands a încheiat cu bine meciul ei de dublu.

Printre toate aceste probleme, s-a mai jucat şi tenis. Evenimentul zilei a fost revenirea lui Rafael Nadal, spaniolul aflându-se la primul meci după Australian Open. Totul s-a încheiat cu bine pentru Rafa, care n-a fost pus în pericol câtuşi de puţin de argentinianul Leonardo Mayer, scor 6-1, 6-3.

Federer – stors de puteri la conferinţa de presă

A debutat şi Roger Federer, a cărui apariţie a fost privită cu mult interes, în contextul în care pe Twitter au circulat o mulţime de zvonuri privind starea de sănătate a elveţianului. Acesta a căzut la antrenamente, vineri, şi s-a speculat că s-ar fi accidentat la mâna dreaptă. Federer a intrat însă pe teren cu tânărul american Denis Kudla, pe care l-a învins fără să impresioneze, 6-4, 6-1, amestecând câteva lovituri glorioase cu o serie de erori neforţate în primul set. 

Roger a părut însă foarte afectat când a intrat în conferinţa de presă, ziariştii prezenţi descriindu-l drept “foarte palid şi lipsit de suflu”, o apariţie atipică pentru un jucător care ne-a obişnuit cu starea lui de sănătate mereu foarte bună.

Iarăşi neobişnuit pentru el e că a întârziat 15 minute la conferinţa cu pricina. A dezminţit zvonurile cu accidentarea la mâna dreaptă, a spus că n-a contractat virusul stomacal, dar a admis că atât el, cât şi întreaga lui familie,  dar şi membri ai anturajului său, sunt afectaţi de o gripă puternică. “Eu mă simt cel mai bine dintre toţi, am o febră suportabilă”, a spus elveţianul, care va avea nevoie de mult mai mult ca să-l  bată pe Milos Raonic, în meciul următor.

Restul zilei a fost lipsit de alte rezultate neobişnuite. Juan Martin Del Potro l-a învins pe australianul Matosevic, cu ceva dificultăţi, 7-5, 6-2, iar Fernando Verdasco şi-a continuat revenirea de formă, administrându-i un 6-2, 6-2 lui Ryan Sweeting, revenire valabilă şi pentru Nalbandian (7-6, 7-6 cu Marin Cilic). Victorii confortabile şi pentru Tipsarevic (6-4, 6-2 cu Muller), Baghdatis (6-3, 6-4 cu Lopez) sau David Ferrer (6-2, 6-2 cu Dimitrov), numărul cinci mondial câştigând 19 meciuri din 20 disputate anul acesta.

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi