Video: Cele mai spectaculoase lovituri printre picioare din tenis

Adrian Țoca | 20 martie 2012

Le ştim cu toţii. Tweeners. Acele lovituri incredibile, născute adesea din defensiva jucătorului care le execută, dar şi din nebunia şi curajul de a încerca o execuţie extremă. Adesea, cel care o face ştie că nu mai are nicio altă lovitură la îndemână, iar şansele sale la a mai face punct scad văzând cu ochii, aşa că apelează la planul X. Natural, mare parte dintre jucătorii pe care o să-i vedeţi mai jos sunt şi printre cei mai tehnici şi inovativi. Hai să vedem câteva dintre aceste execuţii.

Andre Agassi vs Chris Woodruff

În 1999, la Roland Garros, Andre Agassi l-a întâlnit pe  Chris Woodruff în turul 3. Împins într-un colţ al terenului de lobul acestuia, americanul găseşte o soluţie care a ridicat tribunele în aer:

Juan Martin Del Potro vs Tommy Robredo

N-ai zice despre argentinian că este tocmai cel mai rafinat sau mobil jucător din lume. Şi totuşi, iată-l, în 2007, la Madrid, într-o fază superbă a cărui victimă i-a căzut Tommy Robredo. 

James Blake vs Feliciano Lopez

Depăşit,  într-un meci de Cupa Davis cu Feliciano Lopez de lobul de rever al acestuia, James Blake ridică tribunele în aer cu propriul său lob printre picioare. Reacţia celor doi completează momentul. Dacă Blake este, evident, fericit şi-şi exprimă natural bucuria, Feli nu-şi poate reprima un zâmbet larg. 

Roger Federer vs Brian Dabul

La US Open 2010, Federer a găsit din nou tweenerul câştigător într-un meci din sesiunea de seară, cu argentinianul Brian Dabul, o execuţie devenită specialitatea casei la elveţian. 

Fabrice Santoro vs Vince Spadea

Poate cel mai priceput în astfel de lovituri, francezul Fabrice Santoro, a.k.a. The Magician, şi-a pus în funcţiune maşinăria de trucuri pentru a obţine un punct superb în acest raliu cu Vince Spadea, la Newport. Hai să vedem ce se întâmplă. 

Mary Pierce vs Monica Seles

Astfel de lovituri sunt, evident, mult mai rare la fete. Dar iată ce execuţie absolut fabuloasă găseşte Mary Pierce pentru a câştiga punctul în faţa Monicăi Seles. Calitatea imaginii nu este, din păcate, dintre cele mai bune, dar pe reluare se vede mai bine. Iar reacţia comentatorului spune totul.

Andy Murray vs J.W. Tsonga

Nu putea lipsi Murray, unul dintre jucătorii plini de imaginaţie. Mândria Scoţiei face artificii două puncte la rând, pierzându-l pe primul doar din cauza tumbei făcute de Tsonga, răzbunându-se însă, la fel de spectaculos, în punctul următor.

Fabrice Santoro vs Roger Federer

The Magician loveşte din nou, iar de data asta victima lui este însuşi Federer. În fapt, meciurile celor doi deveniseră, pe finalul carierei francezului, extrem de gustate, fiind pline de execuţii maiestuoase de ambele părţi. În această fază, petrecută într-un meci la US Open, cel care râde e francezul.

 

Rafael Nadal vs Novak Djokovic

Poţi spune orice despre Rafa, dar nu că nu face absolut orice pentru a câştiga un punct. Iar în finala de la Madrid, de anul trecut, cu Novak, Rafa a arătat încă o dată că poate fi şi extrem de versatil. Iată-l câştigând absolut senzaţional un punct care i-a făcut pe cei din tribune să aibă o reacţie tipică marilor meciuri de fotbal.

Roger Federer vs Novak Djokovic

Este, poate, cel mai cunoscut tweener. A circulat frenetic pe Internet la momentul cu pricina, devenind unul dintre filmuleţele virale cele mai apreciate din tenis. Poate şi pentru momentul în care el s-a produs: o semifinală de Slam între doi dintre primii trei jucători ai lumii la momentul respectiv, ca şi acum. Mai mult, superba execuţie a lui Federer i-a adus acestuia o minge de meci, fructificată cu un alt retur foarte bun. Ca şi cu Nadal, Djokovic e la capătul greşit al punctului, iar sârbului nu-i vine să creadă. Daţi sonorul tare şi bucuraţi-vă de moment.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi