Victorie dramatică pentru Alexandra Dulgheru: a învins-o pe Safarova la a 8-a minge de meci! Irina Begu, de asemenea în turul III

Treizecizero | 13 mai 2015

Alexandra o va întâlni pe Ekaterina Makarova în turul al III-lea

Meci cu un final greu de suportat: Alexandra Dulgheru ne-a dat emoții mari, dar a reușit să-și păstreze calmul și să închidă meciul cu cehoaica Lucie Safarova, după ce a ratat nu mai puțin de șapte mingi de meci. 

La 5-4 în decisiv, Alex a avut 40-0 pe serviciul Safarovei, dar favorita 12 a revenit cu cinci puncte la rând. Alexandra nu s-a pierdut și a răspuns cu un hold la zero. S-a ajuns în tiebreak, unde românca a condus cu 6-2, însă nu a reușit să concretizeze niciuna din aceste noi șanse de meci. Încă o dată, Dulgheru a răspuns pozitiv potențialului șoc, procurându-și o a opta minge de meci, din fericire fructificată. 

A fost, culmea, al doilea meci al zilei în turneul feminin în care învingătoarea a avut nevoie de opt mingi de meci: rusoaica Gavrilova a învins-o pe Ana Ivanovic în circumstanțe similare. De asemenea, Azarenka a avut nevoie de patru mingi de meci pentru a se impune cu Caroline Wozniacki.

N-a fost singurul aspect remarcabil al evoluției scorului în meciul câștigat de Dulgheru. Românca a revenit în meci după un start complet ratat, întorcând meciul și ducându-l în decisiv de la 1-6, 1-3. Meciul s-a încheiat după două ore și 30 de minute.

În faza următoare, Dulgheru o va întâlni pe Ekaterina Makarova. Învingătoarea din acest meci va juca în sferturi cu învingătoarea dintre Simona Halep și Venus Williams/Elina Svitolina.

Alexandra și Makarova au un meci direct la activ, meci care datează din 2010 și care a fost câștigat de româncă, 6-3, 6-0, în primul tur de la Tokyo.

Grație calificării în optimile de la Roma, Alexandra va sălta în clasament până în zona locurilor 56-58.

La dublu masculin, Florin Mergea se va reîntâlni cu Horia Tecău în turul al doilea la dublu.

Irina a învins-o iar pe Kerber. Patru din patru pentru români

Ziua extraordinară a românilor a continuat, la doar câteva distanță după victoria epuizantă a Alexandrei Dulgheru. Irina Begu a completat careul de victorii al jucătorilor noștri, reușind s-o bată pentru a doua oară în acest sezon pe Angelique Kerber. 

A fost 6-3, 6-3 pentru Irina, care a încheiat cu multă încredere și autoritate ambele seturi. De fiecare dată, Begu a dat asaltul decisiv la 3-3 și a pus capăt meciului, 6-3, 6-3, în o oră și 25 de minute, la a doua minge de meci.

E a doua oară când Begu o învinge pe Kerber anul acesta, după Australian Open. Între cele două succese ale româncei, Kerber s-a impus la Charleston.

Irina o va întâlni pe Victoria Azarenka în optimile de finală. Va fi a cincea întâlnire directă între cele două, cu Vika impunându-se în toate meciurile anterioare. Irina a luat un singur set, în meciul jucat la Jocurile Olimpice de la Londra.

Succesul Irinei îi consolidează poziția în clasament. Ea va intra în premieră în Top 30 și e aproape sigură de un loc în premieră pe lista capilor de serie la Roland Garros.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi