Victoria eliberatoare: Berdych îl bate pe Nadal pentru prima oară după 17 înfrângeri la rând, merge în semifinale

Treizecizero | 27 ianuarie 2015

Tomas Berdych l-a învins pe Rafa Nadal în sferturile Australian Open, calificându-se pentru al doilea an consecutiv în careul cu ași al turneului de la Melbourne.

Traseul lui Rafa Nadal la Australian Open a luat sfârșit în sferturi. Favoritul numărul 3 al turneului a fost învins de Tomas Berdych, 6-2, 6-0, 7-6, prima victorie a cehului în rivalitatea cu Nadal după 17 victorii consecutive ale spaniolului. Pentru Berdych este a 5-a semifinală de Slam a carierei și a doua la rând la Melbourne, în vreme ce Rafa își vede oprită, momentan, cursa către Slamul cu numărul 15. 

„Obiectivul este vârful, dar ca să ajungi acolo, trebuie să urci fiecare treaptă. Mă simt pregătit și puternic, și vreau să merg până la capăt aici”, a spus Berdych, la interviul de după meci. 

Capacitatea lui Rafa de a face un turneu bun la Melbourne a fost pusă în discuție încă de dinaintea startului turneului, iar Nadal a fost primul care a respins puternic orice posibilitate ca el să câștige Australian Open. După o jumătate de 2014 presărată cu probleme medicale, nivelul spaniolului e încă departe de tenisul său de top, dar Nadal a reușit să obțină maximul dintr-un tablou care era să-l vadă eliminat încă din turul secund. Atunci Rafa a scos-o cu bine la capăt în thriller-ul cu Tim Smyczek, apoi a continuat într-un ritm din ce în ce mai bun, învingându-i pe Dudi Sela și Kevin Anderson. Berdych s-a dovedit însă mult prea puternic azi pentru Nadal, confirmând astfel unul dintre cele mai bune turnee făcute de el în memoria recentă. Față de alte dăți, n-a mai fost loc de o cădere de încredere în momentele cheie. Pe final de set trei, când Nadal și-a ridicat nivelul și a amenințat cu un break care ar fi putut relansa meciul, Berdych a răspuns la fel de agresiv precum în punctele în care n-a fost presat de scor. Statistica lui Tomas a fost la fel de impresionantă precum determinarea lui: 10 ași, nicio dublă greșeală, 46 de lovituri direct câștigătoare, 21 de erori neforțate, 66 la sută pe primul serviciu și 4 mingi de break din 4 salvate.

Berdych, care i se alătură lui Tsonga pe o listă extrem de scurtă a jucătorilor cu victorii asupra tuturor jucătorilor din Big Four la turneele de Grand Slam, va juca în semifinale cu Andy Murray.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi