Fast
Șanse neluate, plus Peak Petra

Trei înfrângeri în câte trei seturi: cum și-au încheiat Ana, Monica și Irina turneele săptămânii

Radu Marina | 2 februarie 2018

După ce ieri Ana Bogdan a pierdut în două seturi strânse (7-5, 7-5) cu Eugenie Bouchard la Taipei, iar Irina Begu a cedat în trei seturi (6-3, 1-6, 6-1) în fața Petrei Kvitova la St.Petersburg, azi Monica Niculescu a fost și ea eliminată de Sabine Lisicki, tot la Taipei. Tot după un meci strâns, de trei seturi (4-6, 6-4, 6-4).

Impresia de după meciul Anei cu Bouchard (un prim duel româno-canadian în aceste săptămâni) a fost că se putea obține mai mult din această întâlnire. Nu a fost un meci controlat cap-coadă de canadiancă și nu s-a simțit vreo diferență majoră între ele. Tenisul a fost echilibrat, ambele au avut slăbiciuni, momente de joc bune și mai puțin bune. Ce a făcut diferența a fost cum au reacționat cele două pe final de set. De fiecare dată, Bouchard a fost jucătoarea mai lucidă, mai atentă și care a știut ce are de făcut – toate astea, fără să exceleze neapărat. A așteptat, a știut când să pună presiune și a profitat de nesiguranța Anei.

Dacă Ana putea face mai mult, Irina Begu chiar a încercat să facă totul, dar când Petra e în zi bună, niciun stil și nicio altă jucătoare nu îi poate pune probleme. Lucru confirmat și azi, când Kvitova a țintuit-o locului pe Ostapenko în sferturi, 6-0, 6-2.

Semnele că Petra e de fapt Peak Petra au apărut la primul meci, când a cedat doar două game-uri cu Elena Vesnina și a fost fără cusur. În primul set cu Begu, cehoaica a luat lucrurile de unde le-a lăsat cu Vesnina: de neatins cu serviciul (doar trei puncte a pierdut cu primul serviciu), o agresivitate ieșită din comun, fără greșeli. În setul doi Irina a căutat să schimbe câte ceva; i-a servit mai mult în corp ori slice spre exterior, a pus ceva mai mult lift în lovituri și a încercat cu orice preț să rămână în meci. A reușit să rămână în față cu aceste mici ajustări, iar la 2-1 a făcut primul break, moment în care Petra a intrat într-o zonă neagră: nu i-a mai ieșit nimic și a pierdut 3 game-uri la rând. Ordinea a fost rapid restabilită în setul decisiv, când Kvitova a fost din nou de neatins și nu a mai făcut absolut niciun pas greșit. A returnat câștigător înainte ca Irina să-și termine mișcarea la serviciu, viteza forehand-ului a fost pe alocuri mai puternică decât serviciul Irinei, iar ritmul pe care l-a impus a fost sufocant, făcând totul să depindă doar de ea.

Înapoi la Taipei, unde Monica Niculescu a pierdut încă un meci în care a condus în majoritatea timpului și a avut multe șanse de a se distanța. Monica a condus cu set și dublu break în setul doi, iar în setul decisiv a revenit de la 1-3 și a fost la un singur punct de a se duce la 5-3. Nu a reușit să păstreze avantajul, iar toate aceste șanse ratate au costat-o iar. Pentru Sabine Lisicki, acesta este al șaptelea turneu pe care îl joacă în decurs de mai bine de un an și primul al anului, după o operație la umăr și o accidentare la genunchi. Este prima ei semifinală WTA pe care o reușește de la Birmingham 2015 încoace.

Între timp, Mihaela Buzărnescu își continuă seria de victorii și se apropie de Top 40. Mihaela s-a calificat în sferturi la Midland (100K) după o victorie în trei seturi (1-6, 6-0, 6-2) cu Stefanie Voegele și urmează să o întâlnească pentru un loc în semifinale pe Rebecca Peterson.

https://twitter.com/WTA/status/959113969456697344

 

 

***

Acum, în Shop: Noul tricou 30-0 Tee

Un tricou cu un design fresh, cu care ieși din rând și îți faci cunoscută apartenența, ca fan, la sportul cu cel mai atipic sistem de scor din lume.

Ia-l de aici, pe negru, pe gri sau pe alb.

Verifică toată oferta din Shop AICI

Am structurat mai bine produsele, le ai acum împărțite pe categorii: Publicații | Tricouri | Bundle