Tragerea la sorţi Australian Open: Federer şi Nadal sunt în aceeaşi parte de tablou!

Adrian Țoca | 13 ianuarie 2012

Tragerea la sorţi Australian Open: Federer şi Nadal sunt în aceeaşi parte de tablou!

Este un eveniment, pentru că nu s-a mai întâmplat în ultimii cinci ani ca Roger Federer şi Rafael Nadal, cei doi mari rivali şi campioni, să fie repartizaţi pe aceeaşi parte de tablou într-un turneu de Grand Slam. Bineînţeles, asta s-a datorat, în mare măsură, faptului că au fost aproape mereu favoriţii 1 şi 2, însă, când acest lucru nu s-a mai întâmplat în mod constant, tragerile la sorţi au preferat mereu să-i trimită în colţuri opuse ale tablourilor.

Nu s-a mai întâmplat la fel şi la Melbourne, astfel că Federer şi Nadal, care au primit, pentru primul tur, câte un jucător venit din calificări, s-ar putea întâlni în semifinale.

Favoritul nr.1 şi campionul en-titre, sârbul Novak Djokovic, va debuta contra italianului Paolo Lorenzi, locul 108 mondial. Nole îi are, pe aceeaşi parte de tablou, pe Murray, Ferrer, Tsonga, Monfils. Primul obstacol major pentru Djokovic ar putea fi Milos Raonic, masivul canadian care a câştigat turneul de la Chennai, în prima săptămână, care i-ar putea ieşi în cale în turul 4. 

Del Potro este cel mai greu oponent de pe sfertul de tablou al lui Federer, în vreme ce Nadal are adversari ca Nalbandian, Wawrinka sau Berdych, care i-ar putea pune probleme.

Cel mai interesant meci al turului 1 în turneul masculin este cel dintre favoritul local, tânăra speranţă Bernand Tomic, şi spaniolul Fernando Verdasco.

Clijsters şi Serena, pe părţi diferite de tablou

Cele două, care se numără by default printre favorite, au misiuni diferite în primul tur. Dacă Kim, campioana la zi, va întâlni o jucătoare din calificări, Williams va juca împotriva tenacei austriece Tamira Paszek.

Clijsters are pe partea ei de tablou jucătoare ca Na Li, cea cu care a jucat finala anul trecut, sau ca liderul mondial, Caroline Wozniacki.

Serena are şi ea un traseu greu, având, în zona ei, jucătoare ca Sharapova, Zvonareva sau Lisicki.   

 

Puteţi consulta tablourile complete de la Australian Open aici.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi