Tomic îl scoate în cinci seturi pe Verdasco, revenire de la 0-2

Adrian Țoca | 16 ianuarie 2012

Tomic îl scoate în cinci seturi pe Verdasco, revenire de la 0-2

Foto: Tenis Australia

Unul dintre cei mai promițători tineri jucători din circuit, australianul Bernard Tomic, a reușit probabil cea mai spectaculoasă victorie din carieră, învingându-l, în cinci seturi, pe spaniolul Fernando Verdasco, fost semifinalist la Australian Open, scor 4-6, 6-7, 6-4, 6-2, 7-5. Partida, considerată de mulți încă de la momentul tragerii la sorți drept cea mai interesantă a primei runde, s-a ridicat la nivelul așteptărilor, oferind momente de tenis foarte bun și o răsturnare dramatică de situație.

Verdasco a lovit primul în manșa inaugurală, făcând break la 4-4. Apoi, în setul secund, Tomic a avut de două ori avantajul unui break și trei mingi de set la 6-5, însă le-a irosit pe toate, cedând setul în tie-break. Ar fi părut că meciul e gata, iar Tomic, care a dat semne de oboseală pe parcursul setului doi și la începutul celui de-al treilea, va ceda. Desfășurarea ulterioară a contrazis logica hârtiei, puștiul despre care s-a spus că poate câștiga în curând turnee de Mare Șlem ridicându-se la nivelul așteptărilor.

“Cred că l-am păcălit un pic în setul 3. L-am simțit (n.r. pe Verdasco) că se gândea că va termina meciul în 3. Am coborât un pic ritmul, am scăzut presiunea pe care o puneam pe mine și asta m-a ajutat. Când a venit momentul, am făcut break, apoi totul s-a schimbat”, a povestit, la final, Tomic. Și, într-adevăr, totul s-a schimbat. Iar la 2-2 și 5-5 în decisiv, Tomic a dat lovitura de grație, break-ul care l-a îngenunchiat decisiv pe Verdasco și i-a adus o victorie memorabilă, a doua în cinci seturi din cariera lui Bernard.

“Nu e un sentiment plăcut când ești condus, când pierzi. Vezi fanii plecând unul câte unul, pierzându-și încrederea în șansele tale. E un sentiment dificil”, a mai spus Tomic. Cu siguranță că revenirea lui spectaculoasă i-a convins pe toți că Tomic are, cu adevărat, potențialul care i s-a atribuit.

Mingea de meci, pe care o puteți urmări mai jos, exprimă cum nu se poate mai bine stilul neortodox al lui Tomic și răbdarea teribilă de care a avut nevoie să-l doboare pe Verdasco.

 

 

Îți place?
2performant

Cele mai bune jucătoare de tenis sunt la Singapore. Cei mai buni generatori de vânzări online sunt în Affiliate Ranking by 2Performant

Cele mai noi