To: Simona Halep; From: Fanii ei; Subject: Felicitări!

Treizecizero | 31 august 2013

Simona are șansa unei noi performanțe deosebite, iar suporterii ei așteaptă cu sufletul la gură un nou motiv de bucurie. Indiferent de rezultat, vara Simone Halep va fi o amintire de neuitat pentru toți fanii tenisului din România.

Cu puțin înainte de primul meci foarte tare pe care îl are Simona la US Open, turul III cu Maria Kirilenko, pare să fie un moment mai potrivit ca oricând pentru a-i transmite jucătoarei noastre un val de energie pozitivă. Și ce ar putea fi mai potrivit decât cuvintele voastre, cuvintele celor care o susțineți și tremurați de acasă pentru ea, cuvintele celor care simt că Simona este gata să facă pasul la următorul nivel? După finala câștigată de Simona la New Haven, v-am propus, pe pagina noastră de Facebook, să ne trimiteți gândurile voastre pentru Simona. Mai jos am selectat și publicat câteva dintre ele.

„A trecut multă vreme de când o persoană pe care nu o cunosc să îmi fi adus o bucurie atât de sinceră, atât de mare pe cât de neașteptata (prin prisma faptului ca nu te cunosc fizic vorbind), pe cât au făcut-o în aceste zile rezultatele tale excepționale.

Ca mamă a unui baiat de 10 ani care abia a început să participe la turnee de tenis, am luat cunoștință de munca susținută pe care o presupune practicarea acestui sport, de emoțiile pe care le resimți la fiecare concurs. De aceea, având în vedere marile tale realizări, pot doar să întrezăresc și să apreciez enorma muncă de ani întregi a ta, a părinților tăi, a antrenorilor tăi și a tuturor persoanelor care te-au susținut de la început și până acum. Vă felicit pe toți, din toată inima!

Ce sa mai spun eu… rezultatele tale au spus deja că aceasta este VARA TA! Bucură-te de ea în continuare și adu bucurie ție, familiei tale, dar și nouă, celor care îți urmărim cu drag evoluția. Îți doresc ca, de acum înainte, să stai constant în elita celor mai bune jucătoare de tenis, iar implinirilor profesionale să li se adauge și toate împlinirile sociale, personale, pe care ți le dorești!”

Mihaela Grigoraș

***

„Trăiesc de un deceniu la malul mării şi urmăresc cu interes performanţele sportive în tenis, volei, handbal şi fotbal.
Am avut cea mai mare surpriză când Simona Halep a câştigat New Haven Open. Tot ce vreau să îi transmit Simonei sunt felicitări. Schimbarea avioanelor, orele de antrenamente şi munca neîncetată, toate astea au rezultate extraordinare. Succes la New York!”

Georgiana Lazăr

***

Întotdeauna am crezut în potențialul tău, am crezut că ești cea mai talentată dintre toate jucătoarele de la noi. Să-ți dea Dumnezeu sănătate și să poți ajunge în top 10! Felicitări pentru acest sezon de pomină, încununat cu rezultate excepționale pentru tenisul feminin românesc! Jos pălăria!

George Niță

***

Tenisul feminin românesc nu a strălucit de multă vreme ca în acest an. Cel mai mare merit pentru acest lucru îi revine Simonei. A reușit să câștige 4 trofee în acest an (Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta și New Haven), dar să nu uităm și de semifinala de la Roma și de sferturile de la Cincinnati.

Și face să pară ușor. Acesta este unul din lucrurile care îmi place. Îi doresc să aibă un parcurs cât mai lung și la US Open. Cu siguranță va fi greu, un nivel mai ridicat al competiției, însă cred că poate să facă față. A demonstrat în acest an că este în formă și că poate pune probleme oricărei jucătoare pe teren. Sper ca accidentările să o ocolească și să urce în topul WTA cât mai repede. 

George Crețu

 

Am început să îți urmăresc meciurile de ceva timp și, de atunci, mă pot declara un fan înverșunat de-al tău. Mereu am avut încredere în tine că o să reușești și că vei duce tenisul românesc pe cele mai înalte culmi! Nu pot decât să te felicit și să mă bucur din tot sufletul că ai ajuns foarte sus! E anul tău, so go get them, nu lăsa să-ți scape nimic ! Multe, multe îmbrățișări!
Miruna Norocea
***
Fără să-ți dai seama, ne-ai făcut să trăim un sentiment pe care, cei mai mulți dintre noi, în speță cei tineri, nu au avut parte: nu suntem obișnuiți să vedem români câștigând pe terenul de tenis! Nu suntem obișnuiți să vedem pumnul victoriei strâns la final de meci, ci doar un cap plecat și milioane de regrete. Mereu am trăit meciurile cu ai noștri cu frica în sân, cu gândul că întotdeauna va câștiga celălalt, ceea ce se și întâmpla, de fapt. Stăteam cu inima strânsă chiar și în prag de înfrângere, când, la minge de meci, ne amăgeam spunându-ne: „Poate acum, hai acum, încă nu-i târziu să reintri in meci”… Îi vedeam pe români alergând epuizați dintr-un colț al terenului în altul, în pană de idei, depășiți de scurte sau de loburi perfecte, mereu în urma adversarului. Oftam resemnați la final de meci, cu un zâmbet forțat în colțul gurii și ne spuneam: „Poate data viitoare.” Și „data viitoare” se lasă mereu așteptată…
Apoi au venit victoriile tale… fața tumefiată de durere, obrajii aprinși de la atâta alergat și fruntea transpirată, privirea debusolată și mintea în pană de idei nu mai erau ale tale, ale jucătorului român! Acum tu reușeai loviturile câștigătoare, tu îți făceai adversara să se simtă mică, frustrată pe jocul ei și depășită de situație! Și mintea noastră neîncrezătoare era iar la datorie: „Nu va rezista, adversara ei are mai multa experiență… Românii nu câstigă niciodata… Poate doar printr-o minune!” Ei bine, de la tine am aflat că „minunile” depind, de fapt, de noi, că ele se repetă pentru că facem ceva în direcția asta, pentru că alergăm după fiecare minge și luăm meciul vieții în mâini. Ne-ai arătat că visele devin realitate atunci când avem curajul să spunem: Cred în mine! Voi câștiga! Mulțumim!”
 
L. B.
 
***

Felicitări Simonei pentru uimitoarea serie de victorii! Nimic nu o poate opri să ajungă numărul 1 și sperăm să vedem asta în viitorul apropiat. Succes la US Open și la următoarele turnee!

Adrian Grigorof, Freeport, Bahamas

***

Simona,  

Acesta e numai începutul! Mulți ani de succese în continuare, românii au nevoie de exemple care să le amintească de faptul că sacrificiile și munca asiduă pot duce departe. Am condus ieri de la New York la New Haven ca să te vedem câștigând titlul, sperăm să ne pui pe drumuri cât mai des de acum 🙂

Alin Olaru

 

Simona,
Îți mulțumesc pentru ceea ce faci pentru România și apreciez enorm felul în care reușești să readuci mândria de a fi român în sufletele noastre, ale compatrioților tăi!
Eugen-Marius Regheni 
 
 
Felicitări, Simona, pentru rezultatele excepționale din 2013. Urmăresc multe meciuri de tenis din WTA, dar când joacă o româncă emoțiile sunt altfel. În ultima perioadă, ne-ai obișnuit cu emoții pozitive și satisfacții. Ne bucurăm pentru tine și cred că vei mai urca în clasament până la sfârșitul anului. Mult succes!
 
Ramona Vorindan
 
Urmăresc tenisul de ceva vreme… să tot fie vreo șapte anișori… îmi place la nebunie tenisul masculin de înaltă clasă și urmăresc cu sufletul la gură Slamurile. Dar, spre surprinderea mea, a început să îmi placă rău de tot și tenisul feminin, și asta în proporție covârșitoare datorită ție. Recunosc, știam despre tine doar că aveai sâni foarte mari și că ai ales să faci o operație în acest sens. Mi-am zis că e un lucru tare curajos și că ești o sportivă cu un caracter tare fain! Apoi, pe tot parcursul sezonului ăstuia mai mult decât magnific m-ai tot surprins. Iar câștigai, și iar câștigai și tot așa. Îmi spuneam: „A, păi mă așteptam!”, după care îmi dădeam seama că, de fapt, e o performanță extraordinară, că fiecare victorie din cele patru e egală cu atât de multă muncă, încât doar pumnul strâns după victorie poate aduna în el toată suferința, toată rezistența, tot chinul, toată dăruirea…
Te felicit din inimă. Mi-ai redat speranța în tenisul feminin de mare clasă cu o româncă în prim-plan. Așa da! Ești o revelație, dar o revelație atât de modestă, cu atât de mult bun-simț (așa cum numai marii campioni sunt, fără ipocrizie, fără teatru), încât ai devenit o mare campioană! Să o ții tot așa! 
Alina Piftor
În primul rând vreau să-ți spun că te urmăresc din 2007 aproape la fiecare turneu. Am văzut zeci de meciuri cu tine, fie pe livestreaming, fie pe livescore. Eu unul eram conștient că ai un potențial mare, așa cum am scris pe diferite forumuri si site-uri în tot acest timp. Postul acesta e de 6 ani. Totuși, nici prin cap nu-mi trecea că poți să realizezi asemenea rezultate într-un timp atât de scurt! Să câștigi 4 titluri WTA pe 3 suprafețe diferite mi se pare absolut fantastic! Victorii la atâtea jucătoare de top 20, formidabil! E clar că una dintre cheile succesului e și tactica de joc pe care ai schimbat-o. Iei de mai multe ori mingea din urcare și reușesti să joci și mai lung, greșind puține mingi. Asta contează mult și le ia din timp adversarelor, astfel reușesti să faci mai multe puncte câștigătoare. Cred că ai plusat și la capitolul forță. De atitudine nici nu mai vorbesc. Ai un psihic foarte puternic și îmi place mult că nu cedezi niciodată. Asta o să te ajute foarte mult de-a lungul carierei! Așa cum, la masculin, Djokovic „i-a tras” dupa el pe Tipsarevic și pe Troicki, jucători care au fost în topul mondial, așa și tu poți să ajuți la rândul tău jucătoare de-ale noastre astfel încât să avem mai multe fete în top 20. Cu jocul pe care il practici acum sunt sigur că ne vei face în continuare zile și nopți de neuitat! Multă sănătate și mult succes în carieră, să ajungi unde îți dorești, suntem alături de tine! 
Ciprian Nedelcu

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi