Fast
Trofeu pentru Micky și Ralu!

Titlu pentru Mihaela Buzărnescu și Raluca Olaru la Strasbourg! Campioanele US Open la juniori se reunesc cu succes

Treizecizero | 26 mai 2018

Mihaela Buzărnescu și Raluca Olaru au câștigat turneul de dublu de la Strasbourg, după o finală strânsă cu favoritele 3, Kitchenok/Rodionova. A fost 7-5, 7-5 pentru românce, care duc la bun sfârșit o săptămână excelentă. Pe parcursul ei, au pierdut un singur set, în turul 1, când le-au eliminat pe favoritele principale, chinezoaicele Chan/Yang.

Pentru Raluca este deja al doilea titlu la dublu în acest an, după cel câștigat la Rabat, în urmă cu câteva săptămâni, alături de Anna Blinkova. Mihaela, care a jucat o finală de dublu la Praga (pe lângă cele jucate la simplu la Hobart și Praga), sparge gheața cu ocazia asta la nivel WTA.

Mihaela și Raluca au câștigat 63 la sută pe primul serviciu și au salvat 6 din cele 11 mingi de break înfruntate. Conversia șanselor de care au beneficiat a fost excelentă: șapte mingi de break convertite din cele nouă procurate. Cele două seturi au început diferit: în primul perechea ucraineano-australiană s-a desprins la 3-1, în al doilea româncele au condus cu 3-0, dar de fiecare dată s-a intrat în prelungiri, cu Raluca și Mihaela făcând în ambele ocazii break-ul decisiv la 5-5.

Raluca și Mihaela se reunesc astfel cu succes la dublu, după ce au reușit împreună cel mai important rezultat în Slamuri la nivel de junioare. În 2006, cele două au câștigat US Open la junioare, în calitate de favorite 2, învingându-le în finală pe favoritele 1, Pavlyuchenkova/Fichman.

Raluca urcă pe locul 38 în clasamentul mondial de dublu, în vreme ce Mihaela sare pe 50, un nou career-high pentru ea la dublu.

Cele două vor fi prezente cu alte partenere la Roland Garros. Raluca va juca împreună cu Vera Lapko, în vreme ce Mihaela rămâne tot într-o formulă 100 la 100 românească, alături de Irina Bara.

 

***

Jucătorii români în 2018, titluri și finale, ATP și WTA, simplu și dublu:

Titluri:

Simona Halep – Shenzhen
Simona Halep, Irina Begu – dublu, Shenzhen
Horia Tecău (cu JJ Rojer) – dublu, Dubai
Raluca Olaru (cu Anna Blinkova) – dublu, Rabat
Mihaela Buzărnescu/Raluca Olaru – dublu, Strasbourg

Finale:

Simona Halep – Australian Open
Mihaela Buzărnescu – Hobart
Marius Copil – Sofia
Mihaela Buzărnescu – Praga
Mihaela Buzărnescu (cu L. Marozava) – dublu, Praga
Simona Halep – Roma